| numesiprenume0 a întrebat:

Am o nedumerire. Nu stiu ce sa aleg intre a avea o cariera de succes, dar sa nu am prieteni ori sa am prieteni aproape si un loc de munca ca oricare?
Am posibilitatea sa ma dezvolt profesional dar nu si social sau sa ma dezvolt social dar nu profesional.
Voi ce ati alege si de ce? Argumentati.

16 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Prietenii nu sant alaturi in orice moment din viata asa ca axeaza-te pe cariera mai bine

Bula
| Bula a răspuns:

Oricat te-ai dezvolta profesional, daca n-ai prieteni intre colegi si in familie, atunci nu vei face- sau vei face foarte greu cariera, in schimb vei avea dusmani invidiosi in anturajul tau.

Cel mai bine este sa stabilesti un echilibru intre cariera si familie, prieteni, altfel vei avea o viata (aproape) fara sens, mai ales la batranete.

| RAY a răspuns:

Dezvoltarea personala trebuie sa includa toate aspectele esentiale,in caz contrar apare depresia,anexitatea, dependenta de vici, stres, sistem imunitar slabit, as alege sa ma dezvolt pe toate planurile, bani nu sunt totul in viata

| Mosotti a răspuns:

Dezvoltare sociala as alege, cel mai important pentru om este asta, profesional este pe locul doi, daca sufleteste nu esti implinit, degeaba ai un miliard de dolari si un job de varf, nu te vei simti bine niciodata, nu te vei bucura de acele realizari (asta e cel mai bun argument). Mai bine cu un job oarecare dar sigur, sa ai un venit decent, dar cu prieteni, prietena, oameni care tin la tine, care te apreciaza ca om, nu doar pentru ce ai realizat profesional. Trebuie un echilibru intre cele doua, oricare lipseste din cele doua, se numeste dezechilibru, iar un dezechilibru face rau.

| gabicoo a răspuns:

Cu bani poți cumpăra orice și pe oricine, inclusiv prieteni!
happy

| RAY a răspuns (pentru gabicoo):

Aia nu sunt prieteni, hai sa nu ne batem de ceea ce inseamna prieten

| SilentRain a răspuns:

Din punctul meu de vedere, prietenii iti mai poti face, as alege cariera

| OldSoul a răspuns:

Cariera cred ca e cel mai bun lucru de ales.
Prietenii vin si pleaca.

| Bizon95 a răspuns:

De ce una exclude cealalta (cariera de succes exclude prieteni)?

| PrintesaGumitaa a răspuns:

A doua varianta. Ce rost are sa ai un job de succes si sa traiesti ca un pusnic?

| Alexandrionelu a răspuns:

100% cariera. Prietenii vin și pleacă din viata ta, majoritatea se distanțează atunci când își încep cariera sau își fac o familie și este normal sa fie asa. În plus îți vei face prieteni noi, cel mai probabil colegi sau colaboratori de la munca. Important este ca tu sa ai grija de viitorul tău, pentru ca prietenii nu vor avea.

| acerr a răspuns:

Draga esti in filme?
acolo vedem faza asta cu cariera
esti pe TPU

| christine99 a răspuns:

Depinde cum te simti tu mai bine, prieteni poti sa-ti mai faci pe parcurs, ei se pot indeparta de tine si asa chiar daca esti aproape de ei pot interveni chestii, sa stii ca un om cu o cariera de succes are si prieteni daca vrea, parerea mea.

| Tataru_Ionut_2001 a răspuns:

Parerea mea e ca ar trebui să te gândești mai mult la socializare, un job mai bun iti aduce doar bani si atat, nimic special, pe când prietenii iti aduc voie bună, un una e pe care sa plângi daca este cazul. Pe de altă parte cine nu a spus că nu le poti face pe ambele, adică să ai si un job bun dar și prieteni?

| Andrei0G a răspuns:

Depinde și de ce-ți dorești tu de la viață. Vrei să stai cu oameni care vor doar bogăția ta sau oameni care te cunosc de o viață?

| aanaaaaxqq a răspuns:

Eu, sincer, as alege cariera de succes, fara prieteni, deoarece, prietenii vin si pleaca.