| LDEGM2100 a întrebat:

Am o poveste mai.Stiu ca nu sunteti obligati sa cititi, dar va rog sa ma ajutati pentru ca nu am cu cine sa discut. Deci..Parinti mei s-au despartit inca de pe cand avea 9 ani, adica acum 8 ani, eu am fost incredintat mamei dar locuiesc cu tatal meu in municipiul Giurgiu. Tata recasatorit cu o femeie care cred ca nu ma sufera. Mama si ea in concubinaj cu un om care e foarte de treaba, ea locuieste in București! Acum o saptamana am decis sa ma duc la mama fara sa-i spun tatei(sigur nu m-ar fi lasat). In cele din urma cand am ajuns la mama l-am sunat sa-i spun ca sa nu isi faca griji. A inceput sa tipe la telefon "de ce ai plecat"?!?!?" hai ca ajungi tu acasa! Ce as putea sa-i spun ca sa nu ma cert cu el? Stiu ca am facut o greseala, imi pare rau! Trebuia sa ma gandesc inainte la consecinte! Stiu ca suna ciudat dar am avut si o tentativa de suicid(parinti nu au stiut) am reusit sa ascund, sa nu afle dar chiar imi e foarte greu fara mama, femeia aia nu ma iubeste cum ma iubeste mama mea, stiu asta, simt ca in fata ei sunt doar un "gunoi". Nu stiu ce sa mai fac.In fiecare seara ma pun in pat la 10 si pana la 3 dimineata ma tot gandesc ce sa fac. Va rog sa ma ajutati!

5 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Ramai langa mama ta asa cum te-a incredintat justitia. Ai mei s-au despartit cand aveam 4 ani. Nici cand nu mi-a dat prin gand sa ma duc sa stau la tatal meu. Mergeam doar in vizita si sa-l "tapez" de bani. Cand a incercat sa ridice mana la mine i-am spus ca i-o tai si-l bat cu ea peste fata pana se schimba banii. Mama nu m-a batut nici o data.

| Mdln_Mada_1994 a răspuns:

Ramai la mama ta, atata timp cat ea te sprijina si te iubeste tatal tau nu iti poate face nimic big grin

| Ineys a răspuns:

Daca vrei sa ramai langa tatal tau ( si femeia aia te impiedica ) eu zic sa vorbesti cu tatal tau despre asta si sa-i spui. Daca el iti va spune ca nu poate renunta la ea, ii dai de ales, tu sau ea. Dac-o alege pe ea pleci la mama ta.
Sau alta varianta, ramai cu tatal tau, si nu bagi in seama acea femeie. Ai 17 ani, esti destul de mare, eu in locul tau n-as da 2 bani pe femeia aia. Nici n-as baga-o in seama.laughing
Acum depinde de tine. tu alegi daca ti-e mai bine langa mama sau langa tata.

| Isolde a răspuns:

Ce noroc ca ai 17 ani, esti incredintat mamei, locuieste cu ea, daca te atinge cineva te adresezi la protectia copilului si ii pun o amenda tatalui tau de o sa o plateasca toata viata. Nu da doi bani pe oamenii care nu te fac fericit, ai o singura copilarie, traieste-o alaturi de cei dragi, lupta pentru ceea ce vrei tu pentru ca in curand vei deveni barbat si vei intemeia tu o familie care necesita responsabilitate. Inteleg despre ce vorbesti, parintii mei sunt la fel si eu am facut o prostie si mai mare, m-am dus in tara straina fara sa-i spun mamei, dar mi-am asumat fapta, nu am cautat motive sa fug de pedeapsa, mi-am asumat ca sa devin mai puternica. Mi-ar placea foarte mult sa se termine cu bine. Daca te intelegi mai bine cu mama, traieste cu ea, fa-ti viata mai dulce. Bafta!

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!