| BaiJimei200 a întrebat:

Salut. Am o problemă, am 17 ani, tatăl meu este plecat din țară și stau cu mama. Ea de fel este o persoană foarte violentă, din orice punct de vedere, dar ideea este că are un comportament violent doar față de mine. Orice aș face dacă e bine sau rău, ei nu-i convine absolut nimic, de câte ori vreau să ies pe afară îmi pune program, maxim 1h și 30min pot sta pe afară. Dacă întrec programul, pe lângă că iesă urât, nu mai am voie să ies din casă tot restul verii. Deja jumătate de vară nu am ieșit nicăieri. Ce as putea face în privința asta, am și eu nevoie de libertate și vreau și eu să cunosc lumea. Dar din cauza ei nu pot. Mă face să ajung la concluzia că este timpul să îmi iau bagajul și să plec, pentru că eu nu mai suport situația, până la urmă am 17 ani, nu 13-14-15 să nu știu ce e de capul meu.

8 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Si daca pleci cine te intretine? Ca nu stii sa faci nimic. Tipic tinerilor de azi, nu ascultă nici de mamă. Dar ei sunt muritori de foame, dacă nu ii ajută parintii.

| BaiJimei200 explică (pentru darrio2007):

Prietenul meu muncește, el mă primește cu brațele deschise la el pentru că are cum să mă întrețină.

| Freya1 a răspuns:

Ideea e în felul următor.Nu vreau sa ii găsesc scuze dar hai sa încercăm sa înțelegem și punctul ei de vedere.
Tatăl tău e plecat de mult timp mai mult ca sigur, ea o femeie singura, cu toate pe cap plus cu responsabilitatea de a-ți oferi ție o educație bună și grija ca să nu i se scoată ochii ca nu văzut de tine.Si atunci,cel mai probabil devine mai stricta din cauza faptului ca ii e frica sa nu se întâmple ceva și sa fie ea de vina,plus sa îți poarte grija.

Comportamentul unui adult tine foarte mult și de educația de acasă. Daca ea e mai de moda veche și nu știe sau,ii e jena sa comunice cu copilul, reacționează ca atare.
Dacă vrei sa faci ceva, fa tu primul pas către comunicarea cu ea. Poti face asta pur și simplu intreband-o ce mai face, cum se mai simte, cu ce o poți ajuta și treptat sa afli și de ce comportamentul ei este asa.

| BaiJimei200 explică (pentru Freya1):

Orice aș încerca să vorbesc cu ea să mă deschid în fața ei. Ea nu mă bagă în seamă, îmi spune că are lucruri mai importante de făcut, nu să mă asculte pe mine. Chiar de m-aș chinui să mă apropii față de ea, nu are niciun rezultat. Înțeleg că este strictă pe o parte e bine să fii strict din anumite puncte de vedere. Dar este prea de tot, trebuie să-i respect regulile, dacă nu pot să mă car de aici pentru că eu stau sub acoperișul ei și nu ea sub acoperișul meu.

| Freya1 a răspuns (pentru BaiJimei200):

Dacă nu poți sa te înțelegi cu ea și consideri ca ți se face o nedreptate, începe sa muncești câte ceva part time, sa strângi din bănuți pe care ii primești treptat și la 18/19 ani sa te muti.

| gabicoo a răspuns:

Secțiunea de întrebări și răspunsuri de la radio Ferentari:
Î: Ce faci ca să nu te mai bată măta!

R: O bați tu pe ea!
laughing

| anonimuIl a răspuns:

Pleacă de acasă dar să ai la tine măcar 3000 de euro pentru vreo 5 luni de trăit cu chirie.

| Ka0ru a răspuns:

Mai rabda pana vei pleca la facultate, si cand o faci mergi departe si nu te uita inapoi, invata bine sa iei bursa, angajeaza-te si vei fi pe picioarele tale, vei intalni oameni noi, vei merge la petreceri etc