| wanted1 a întrebat:

Am o problema....Am avut o relație de 3 ani jumate si ne-am despărțit. Acuma cand încerc să îmi găsesc o prietena mi-e putin frică, nu mai stiu ce sa vorbesc cu ele cu fetele care vorbesc prin mesaj. Ma pierd. Daca as merge la psiholog ma poate ajuta cu ceva?

Răspuns Câştigător
| heddy10 a răspuns:

Nu e o situatie din care te poate scoate un psiholog pentru ca nu e chiar asa grav (chiar daca pe moment asa simti, dar o sa treaca timpul si ai sa vezi ca vei privi altfel lucrurile). Asa e o perioada dupa ce te desparti, ai o anumita teama de a nu fi ranit din nou. Ce e de apreciat aici insa, e ca ai deja curajul (sau cel putin asta imi dai de inteles din ce ai scris) de a cauta alta fata (multi stau cu lunile sau poate chiar ani, gandindu-se tot la fosta si la cum ar putea repara lucrurile, in loc sa "mai schimbe decoru", ca sa zic asalaughing ).
Dupa o vreme, problemele vor fi altele. Nu teama de a nu fi ranit te va mai framanta, ci ghinionul de a nu primi acelasi "feedback" din partea fetelor pe care le vei vrea dupa ce treci de etapa asta nasoala. Pe de o parte e de rau (pentru ca, logic, nimanui nu-i plac refuzurile) dar pe de alta parte e de bine, pentru ca asta inseamna ca ai devenit destul de puternic incat sa treci peste fosta prietema si sa te gandesti la alte fete. Timpul le rezolva pe toate si va veni si cea care trebuie pentru tine.

Vorbesc din experienta happy

5 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Tie tie frica sa nu fi dezamagit din nou. Gandeste de 2x si vezi ce crezi ca e mai bine sa tio iei pe cocoasa din nou sau sa ai sex la ocazie contra cost sau prin incercari grele de a prinde ceva

| Adry05 a răspuns:

Da, te-ar ajuta. te-a traumatizat un pic dispartirea si ai impresia ca n-o sa-ti mai iasa cu nicio fata. Te-ar ajuta sa-ti revii la realitate.

| qwertpro a răspuns:

Salut,e posibil sa ai o stare de anxietate care a aparut dupa despartire.E evident ca inca nu ai trecut peste acea despartire complet, inca nu ai uitat de trecut si tot incerci sa il retraiesti.Intai de toate trebuie sa dai trecutul in uitare, sa nu mai traiesti in el caci ce a fost nu mai poate fi reparat.Acum iti va fi greu sa iti faci o prietena, deoarece iti va fi mereu frica ca nu cumva sa legi o relatie care sa se termine ca si cealalta.Inconstient iti este frica sa faci o schimbare ca sa nu retraiesti din nou acele sentimente de suferinta.Trebuie intai de toate sa uiti de relatia veche, sa accepti ca s-a terminat si sa fii gata sa incepi un capitol nou.Nu trebuie sa iti fie frica deoarece nu toate relatiile se termina la fel, toate persoanele sunt diferite in felul sau. Leagate doar cu acele persnoane care simti ca iti sunt pe plac pe plan psihic, si nu incerca sa creezi o iubire peste noapte.Adevaratele iubiri se formeaza in mult timp in urma unor incercari.Un psiholog s-ar putea sa te ajute, la fel si un psihoterapeut.

| Delcatty a răspuns:

E normal, inca nu ai trecut peste efectele nefaste ale despartirii. Din cate descrii, nici macar nu esti pregatit de una noua. Eu cred ca e mai bine sa o lasi pe altadata cu cautarea unei noi prietene.
Esti emotionat, iti e teama de esec si vezi partile negative ale dating-ului. De-asemenea, faptul ca nu le cunosti ingreuneaza situatia.
In general, cand cunosti pe cineva nou, oricine ai fi ai emotii. Chiar si acele tipe, chiar daca nu lasa toate sa se vada. Gandeste-te la asta.

Ca subiecte, vorbiti despre ceva comun, ceva sa va intereseze pe amandoi. Vorbiti si despre voi insisi, dar nu tot timpul. Aratati interes fata de tot ce inseamna persoana din fata voastra: pasiuni, experiente, preferinte si valori.
Nu intrati in intimitati decat daca chiar va simtiti confortabil sa o faceti.
Multa bafta!

| relativsausigur a răspuns:

Pentru inceput, incearca sa te uiti in spate la persoanele cu, care ai avut de-a face, sa realizezi cum au fost ele ca si personalitate si cum s-au lovit de personalitatea ta, inclusiv la ultima relatie, care au fost punctele slabe atat ale partenerei, cat si ale tale, care au dus la despartire.
Dupa poti incepe sa-ti dai seama mai multe si despre tine, si despre punctele tale slabe.
In legatura cu timiditatea, nu e ceva anormal, e ceva ce trece o data ce faci pasul sa treci peste ea, daca-i cazul.