| DvAndreo a întrebat:

Am o problema cu parintii.Ei tot se cearta cu bunicii din nu stiu ce motive...ca cica se baga peste treaba lor, ii fac prosti(de genu) etc.Dar ei ori cum il iubesc pe tatal meu.Acuma nu au vorbit de un an si pe mine nu mai ma lasa la bunici si chiar mi dor de ei, dar pe parinti nu ii intereseaza asa de mult de mine, ci de; cearta; lor.Si nu stiu ce sa fac, ca sa se impace sau sa ma lase din nou la ei. Oricum bunicii tin la mine foarte mult si vreau sa se termine odata cu toata prosteala asta.HELP ME!

Răspuns Câştigător
| milan9 a răspuns:

Spre surprinderea ta, vei putea descoperi ce rol deosebit îl poti avea chiar tu în detensionarea relaţiei dintre părinţi si bunici. Dialogul echilibrat, fara tensiune, este in masura sa rezolve toate problemele. Este necesar deci sa vezi care sunt in mod real cauzele disputelor si apoi sa incerci separat cu fiecare sa vezi ce anume se poate face...

6 răspunsuri:
| AlexandraAda a răspuns:

Stii tu sigur ca pe ei ii intereseaza mai mult cearta lor? Du-te si spune-le ce ne spui si noua aici!
Ca nu mai suporti cearta asta, pana la urma da... orice copil se cearta cu parintii lui, dar se impaca.
Spune-le ce simti cu adevarat, fara frane, dupa care lasa-i sa se gandeasca la asta.
Oricarei mame i se rupe sufletul cand copilul ei e suparat pe ea. Spune-i asta mamei tale si mai spune-i si ca la fel se simte si bunica ta. Bine, ar ajuta daca 10 minute ai fi suparat pe mama ta, nu e ca si cum n-ai putea fii de 1 an, dar 10 minute arata-i cum se simt bunicii tai. S-ar putea ca totul sa se schimbe dupa ce iti deschizi sufletul afta de ei.
Noroc oricum!

| Alexandru0007 a răspuns:

Explica-le parintilor ca tu nu ai nicio vina pentru ce au ei de impartit si ca iti e dor de bunicii tai nu de certurile lor

| mgtow a răspuns:

Tu pleaca la bunici fara stirea lor iar cand te ia la socoteala le zici ca tu nu ai vina daca ei se inteleg rau si te intelegi bine cu bunicii. Dupa aia o sa ramana masca.

| danay72 a răspuns:

Imi pare rau de situatia ta, cel mai bine e sa discuti sincer cu ei si nu ii acuza, ci spune-le sincer ce simti tu, cum te afecteaza lucrul acesta pe tine.Despre comunicare poti gasi unele articole utile pe situl jw.org sectiunea adolescenti.

| DvAndreo explică:

Va multumesc la toti! Voi incerca sa discut cu ei happy

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!