anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut am o problema mare.Am o verisoara are 20 de ani si are Sindromul Asperger,as vrea sa o ajut, dar stiu ca nu pot face mai mult.La Psihiatru nu vrea sa se duca,stiu ca acest sindrom se poate trata dar greu,ce pot sa fac? Din cauza acestui sindrom si-a distrus viitorul,numai este om,si imi pare foarte rau ca nu pot face nimic, pentru ca ea numai vorbeste cu mine.

2 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Îmi pare rau. Manifesta interes faţă de ea şi străduiește-te să o cunosti mai bine. Nu uita că vrea şi simte nevoia să aibă prieteni. Chiar dacă lasă impresia că e dificilă ea nu o face cu bună ştiinţă.Ai răbdare şi străduiește-te să înţelegi problemele cu care se confruntă. Explica-i totul foarte clar, întrucât tinde să ia tot ce spui în sens literal. Dacă se îngrijorează obsesiv cu privire la ceva îndeamn-o să privească cu atenţie o imagine frumoasă ori să asculte o muzică liniştitoare.

| Violleta2022 a răspuns:

Din pacate, tu chiar nu poti si nu ai cum s aoa juti.
Pentru ca nu vorbeste cu tine, nici macar nu poti sa iei contact cu ea.
Sindromul asperger este o problema psihica foarte serioasa, iar tu, nici daca vrei tot nu ai tu cum sa o ajuti, dar un psihiatru o poate ajuta!