| celmareinvata a întrebat:

Am si eu 2 intrebari de pus.1.As vrea si eu sa stiu cum pot sa stiu foarte bine o lectie la scoala fara sa invat acasa deloc.Adica sa am note foarte bune dar sa nu invat deloc. Vreau sa spun c ain clasa mea este un coleg care nu invata absolut de loc acasa si la scoala are 10 pe linie cum de reuseste sa ia mereu 10. Asta am incercat si eu sa fac dar nu a dat rezultate eu chiar daca stau sa invat tot aceleasi note le am ca si cum nu as invata deloc. Vreau sa precizez ca eu n-am mai invatat de semestrul intreg nimic, avand in vedere ca am media generala pana acum 8, 91 as vrea sa am rexultate foarte bune fara sa invat si a-2a intrebare este.De fiecare data cand incerc sa ma concentrez la o lectie parca nu resesc sa ma concentrez si ma gandesc mereu si la teste ma gendesc la jocuirle pe calculator sau ce mai fac eu.Cum pot sa reusesc sa nu ma mai gandesc la altceva si sa fiu atent lalectia care se preda?

8 răspunsuri:
| gigiro a răspuns:

Nu se poate asa ceva. Fara concentrare in timpul orei, nu poti sa acumulezi toate cunostintele. Probabil esti inca intr-o clasa primara sau in primii ani la gimnaziu.Cu trecerea timpului,nu ai sa mai poti,mai ales la maematica,unde trebuie sa faci multe exercitii. Colegul tau,are o baza solida de cunostinte,are o memorie foarte buna si apeleaza la mici trucuri. De exemplu:isi face in cap,schema intregii lectii, cam asa: la punctul intai rebuie sa vorbesc despre., la punctul doi.La sfarsit, trebuie sa trag concluzia. Dupa ce inveti sa schematizezi o lectie, totul devine f.usor.Insa,fara invatat,nu tocit, nu se poate, pentru ca nu mai ramane nimic in cap.

| raluca18 a răspuns:

Incearca sa fii mai activa sa raspunzi chiar daca nu stii, sa iesi la tabla ca sa intelegi lectiile din clasa, fara sa inveti nu prea se poate incerca macar sa inv strictul necesar iar dupa aceea sa iti dai tu mai multe teste acasa sa vezi daca stii cum trebuie sau trebuie sa mai repeti

| Giovanna a răspuns:

Ala care zice ca nu invata acasa fie te minte, fie da spagi, hai sa fim seriosi, e ceva pui de geniu?! laughing)) Daca vrei note mari trebuie sa inveti, clar, fentezi tu pe unde poti dar sunt locuri unde nu se poate decat daca pui osul la bataie. Legat de concentrare, te gandesti ca daca inveti, dupa aceea ai timp si de joaca, sau poti dupa fiecare ora de invatat sa iei 15-20 minute pauza in care faci ce vrei dar trebuie sa ai constiinta, sa stii cand ti se termina pauza laughing) treci iar la invatat. Alte sfaturi nu-ti pot da...incearca sa te implici mai mult in predarea lectiei la scoala, vei retine mai mult si iti vei injumatati munca de acasa, fii atent la cursuri, e fff important!

| SilviaBlur a răspuns:

Pentru a avea rezultate bune cu minim de efort trebuie sa iti intre in obisnuinta sa asimilezi informatiile din prima. Trebuie sa iti si placa, bineinteles. Parerea mea este ca nu trebuie sa te compari cu ceilalti. Fiecare are ritmul lui de a invata, si nu trebuie sa copiezi pe nimeni pentru a avea succes. Incearca sa iti formezi o deprindere din a invata constant, si sa inveti logic. Atunci cand citesti pentru test/lucrare/teza, pune-ti intrebari. Fa conexiuni logice intre informatii, si asa le vei tine minte pe o perioada lunga de timp. Mult succes!

| TPMTotiPentruMine a răspuns:

Frumos spuslaughing) si eu am aceeasi problema.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1.E clar.colegu'ala al tau.le da cate un parfum dala la 3 lei pentru fiecare doamna sau o gaina si gata cu noteel de 10laughing...Nu se face carte p acolo.si o sa vezi ca mai incolo o sa suferi
2.Te gandesti la toate porcariile alea pentru ca stai prea mult la ele.Pun pariu ca stai cel putin 4 ore p zi cu ochii acolo(nu ca eu as sta mai putin, dar pot sa constientizez.) Lasa-te de atat pc.mai du-te la joaca si... daca nici atunci nu reusesti cred ca ar trebui sa iti arunci pclaughing vb serios NU MAI STA ATAT LA PC

| Ionutz4821 a răspuns:

Deci fi concentrat pe un singur lucru lectia, si am si eu acceasi problema sunt cel mai destept din cls fara sa invatlaughing funda?big grin

| IMex a răspuns:

De unde stii ca el chiar nu invata? Poate spune asa doar ca sa se dea smecher, ca uite ce tare e el, voi invatati fraierilor. Nu ai nicio certitudine de ce face el acasa, chiar daca sta toata ziua afara sau la calculator, si eu stau toata ziua in fata pc-ului si chiar invat.
Nu stiu ce clasa esti tu, dar gandeste-te ca daca nu inveti acum, o sa ai de suferit in clasa a 8-a, cand va trebui sa dai examene de admitere, si tu nu o sa stii nimic.