| PuguLaga a întrebat:

Salut, am și eu o întrebare.
Iubita mea are niște probleme, este vorba de timiditate, Rrușine, frica de a-și expune ideile, rușine de a vorbi cu un om. Asta survine din cauza părinților care nu au ascultat-o, nu au înțeles-o, au criticat-o, au jignit-o și au bătut-o.
Urmează sa merg cu familia mea sa le cer mâna fetei lor părinților ei.
Vreau sa o ajut sa își revină.
Credeți ca o pot face singur sau trebuie sa apelez și la un psiholog?

Răspuns Câştigător
| Brizbriz a răspuns:

Increderea in sine e greu de educat, mai ales daca e inradacinata de mic copil
in mod CATEGORIC psihologul ajuta, dar nu e facator de miracole, orice problema destul de adanca, necesita timp ca sa fie rezolvata, mai ales ca sunt niste chestii generalizate, dar si chestii personalizate, pe care psihologul trebuie sa le identifice ca apoi sa le combata

incearca sa o incurajezi, sa nu ierti NICIODATA cand a facut ceva bine si sa o feliciti, chiar serios, sa ii spui ca o iubesti, ca e frumoasa, ca e desteapta, inteligenta, si orice compliment ar fi la obiect (gateste bine, ii spui ca ai in vedere sa deschizi restaurant cu cineva care gateste asa de bine, castiga bine, ii spui ca azi maine o sa fi tu gospodina casei pentru aveti prea multi bani, samd), si ca daca ar avea incredere ca ce spui tu e adevarat, atunci ar crede in ea insasi, si ca merita sa fie stapana pe sine

iar cand face ceva gresit sa te pufneasca rasul, si sa ii spui ca, se mai intampla, nimic grav, deci sa nu o ia in tragic (de fapt, sa ai grija sa se ierte pe sine insasi, pentru ca asta au indoctrinat parintii aia IMBECILI, ce a gresit "nu poate fi iertat" asa ca sa se simta vinovata continuu si ca nu se ierte niciodata angry )
etc.

7 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Mosotti a răspuns:

Eu zic sa apelezi la un psiholog daca nu poti singur, ca alta sansa nu e.

| Legion7X a răspuns:

Parinții ei, fara să constientizeze au demoralizat-o scăzăndu-i încrederea și respectul de sine prin inducerea fricii influențate de a nu greși la un cel mai mic detaliu. Terapia in sine constă în ajutorul tău pentru a-și face mai mult curaj în lume. Asta înseamnă. Plimbari, conversații, glume comune, activitații de socializare cu evenimente, prieteni, la muncă dacă este o atmosferă sociabilă etc. Psihologul, nu are mai mult să ii zică decât să se conecteze mai mult cu lumea, oameni. Poate ea nu a putut sau nu a avut curajul de una singură, dar te are pe tine, și se va rezolva treptat, fiind cu mai multă vigoare.

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Ar fi mai bine dacă a-i ajuta-o chiar tu, din experiența ta de viață, amestecată (în mică măsură) cu teorie. Ai grijă totuși să nu vorbești foarte mult a priori și să încerci să empatizezi. E un exercițiu interesant.

| UserRo10 a răspuns:

Merita din plin si cateva sedinte la psiholog chiar pentru amandoi. Daca o iubesti si simti ca ea este aleasa mergi si fa toate datinile necesare

| kGeorge a răspuns:

Psiholog pentru ce? Dacă va avea in jurul ei persoanele potrivite de acum pe mai departe, zic eu că va reusi sa treaca peste aceasta timiditate.
Timpul le rezolva pe toate, baftă!

| marian54356 a răspuns:

Te sfatuiesc sa citesti blogul acesta, pe mine m-a ajutat sa trec peste. https://c2196hy6o4jk9r7bnfpf8x8lbs.hop.clickbank.net/