| Talion a întrebat:

Salut! am si eu o nedumerire.Parintii mei sunt despariti de mic si intre familiile lor (unchi bunici) din ambele parti a existat un razboi, inca este dar na.Mama impreuna cu cei 2 frati ai ei au pus mana de la mana si mi au cumparat o masina un opel corsa c 2003. M-am indragostit de masina si sunt multumit de ea.Dar eu inca mai pastrez legatura cu tatal meu (am fost/inca sunt in custodia mamei) si mi-a spus ca de paste sau in vara imi da masina lui de tot drept cadou un Siat altea xl 2007.Din cauza copilariei foarte "modeste" am dezvoltat o trasatura (pe care incerc cat se poate sa o tin ascunsa) de "pomanagiu", cand mi se ofera ceva gratis spun prima oara nu dar in sinea mea abia astept sa mai insiste putin si dupa sa accept, ador sa primesc lucruri de pomana.Dar asta e treaba acum pe cat de tare mi-ar placea sa accept masina pe atat de rau imi pare de buburuza asta.Si ceea ce ma mustreaza cel mai tare este faptul ca in momentul in care o sa mi anunt familia de ce mi-a spus tatal meu si faptul ca vreau sa accept oferta o sa se supere din cauza razboiului dintre familii, gen sa se gandeasca ba am muncit pentru masina asta (pe langa ca am crescut cu ei) acum vine taicatu si te incanta cu masina asta, ii intorci spatele cadoului nostru asa rapid (am masina de o luna si putin).Ce sa fac?

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă cineva îți dă un cadou, ia-l, iar dacă vrea să te bată, fugi.

8 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Acum ai primit prima masina de la mama.
Fii multumit de ea!
Tatalui tau spune-i ca ai primit si folosesti aceasta masina, dar peste 2-3 ani (cand va fi cazul s-o schimbi) ii lasi aceasta placere tatalui tau (alternativ).
Astfel vei fi asigurat cu masina "de pomana" pe un termen dublu.winking

| Holiday a răspuns (pentru Bula):

Un cadou il accepti cand ti se ofera, nu cand ai tu chef.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Le ții pe amândouă.
Poate că, dacă il pui "in așteptare" pe tatăl tău, o va vinde, până te hotărăști tu să o iei.
Oricum, el nu va rămâne pieton. Cel mai propabil, are de gând să isi achizitioneze un autoturism mai bun, iar pe cel vechi, fie il vinde, fie il face cadou fiului.

| relian a răspuns:

Ce sa faci? Sa faci ce poti atunci cand se popate, cam asta trebuie sa faci.
Daca cineva iti da moca ceva, chiar daca tu sa zic mai ainca 15 acasa, accepta laughing nu fi timid, lasi pe aia lu maicata, ori altcuiva din aia ce tiau facut-o cadou.
Daca nu conduce nimeni, atunci o vinzi si cu banii faci altceva.
Nu refuza nimic de la nimeni, niciodata, aduna cit poti de mult, care se supara sa fier sanatos, ii trece laughing

| Holiday a răspuns:

Ia masina de la taica-tu, nici nu se pune problema.

| Emma30555 a răspuns:

Așteaptă întâi sa ți dea mașina. Nu anunța pe nimeni dacă nu vezi ca ți a oferit o, unii oamenii se mai răzgândesc sa ști. Apoi vezi tu ce faci. E tatăl tău, e un cadou, asta nu te face "pomanagiu"

| Yuoia a răspuns:

Accepta cadoul. Foloseste buburuza.
Familiei ii spui ca nu poti refuza cadou de la tata.
Lasa-i pe ei sa se certe si tu profita.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ia și mașina Seat că nu se supără nimeni.