| aditzu92 a întrebat:

Salut am si eu o problema.acum 2 saptamani mi-a murit strabunica de la tara si nu pot, nu imi vine sa ascult muzica, aici la mine in casa, am voie sa ascult? Cat timp trebuie sa fac pauza sau cum este? Fac vreun pacat? ajutor please

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Imi pare rau pentru. pierderea suferita. Eu nu cred ca-i un semn de nepasare daca asculti muzica in acele momente. Nu inseamna ca nu respecti amintirea strabunicii sau ca nu-ti pasa de moartea ei, dar mergem mai departe. Daca ea a incetat sa mai traiasca nu inseamna ca si voi trebuie sa faceti la fel. Sunt convins ca va iubea si, un om care iubeste isi doreste fericirea celor pe care ii iubeste si, nu considera pacat faptul ca iti traiesti viata asa cum iti place, iar daca asta te face sa te simti viu, esti liber s-o faci, insa nu cu excese, adica: betii, muzica la maxim, dansuri nebunesti si alte destrabalari, eu cred ca un volum nici prea tare nici prea incet e potrivit. Numai bine iti urez.

11 răspunsuri:
daniela
| daniela a răspuns:

Nu prin asta demonstrezi ca-ti pasa... suferinta e in suflet.

cami
| cami a răspuns:

Ce coincidenta...si mie, strabunica.
La fel, imi vine sa ascult muzica, m-am abtinut cateva saptamani... dar nu se poate thinking bine ca na` nici noua, daca am fi in locul lor, nu ne-ar "conveni"...pastreaza o pauza. dar atunci cand simti nevoia sa asculti... da-i casetofonul tareeee
Vii cu vii, morti cu morti big grin

| elena a răspuns:

Sunt rea, dar mortii cu mortii si vii cu vii, la rudele de gradul 1 se tine doliu un an, adica culoarea neagra. Strabunica te-a crescut? Asculta muzica, esti tanar, altfel sunt regulile in ziua de azi in ceea ce-i priveste pe morti. Am vazut un parastas dupa un tata de zice-ai ca-i nunta si toata lumea s-a simtit foarte bine, chiar daca la groapa una din fiice s-a aruncat peste sicriu, asa ca...

| borsec a răspuns:

Doliul il poti tine si in suflet.

| valsulnorilor a răspuns:

Trebuie sa nu asculti muzica 40 de zile si sa nu dansezi 6 luni, sa nu te uiti la televizor 12 luni, sa nu te uiti in oglinda 24 luni...samd.
Traim intr-o lume plina de compromis in care fiecare ar insela pe fiecare, fiecare tanjeste la bunul aproapelui sau, la agoniseala sa.
Intr-o astfel de lume cred ca Dumnezeu este cel care ne poate judeca daca facem bine sau rau sa ascultam muzica, sa dansam, sa ne distram, sa ne traim viata, etc.
Amintirea strabunicii tale o poti pastra in sufletul tau ca si doliul ca si respectul pentru cea care a fost strabunica ta.
Condoleante!

| valsulnorilor a răspuns:

Trebuie sa nu asculti muzica 40 de zile si sa nu dansezi 6 luni,sa nu te uiti la televizor 12 luni,sa nu te uiti in oglinda 24 luni.........samd.
Traim intr-o lume plina de compromis in care fiecare ar insela pe fiecare,fiecare tanjeste la bunul aproapelui sau,la agoniseala sa.
Intr-o astfel de lume cred ca Dumnezeu este cel care ne poate judeca daca facem bine sau rau sa ascultam muzica,sa dansam,sa ne distram ,sa ne traim viata,etc.
Amintirea strabunicii tale o poti pastra in sufletul tau ca si doliul ca si respectul pentru cea care a fost strabunica ta.
Condoleante!

| marria a răspuns:

Nu faci nici un pacat.stiu ca asa se spune printre oamenii de la tara( si nu numai ) dar nu consider k doliul inseamna a nu mai asculta muzica... Strabunica ta a plecat pentru ca noi toti urmam un ciclu normal al vietii insa asta nu inseamna tu trebuie sa faci "pauza"... daca vrei roaga-te pentru ea, iar doliul il tii cu sufletul cum iti spunea si aliosa.

| vladimir23 a răspuns:

Da de ascultat muzica poti dar e mai pacat sa dansezi timp de 40 de zile sau un an daca vrei sa dansezi cica se pune un ban de metal la calcai si apoi se poate dansa, si aliosa are dreptate doliul se tine in suflet, doliul, nu trebuie sa te barberesti sau sa te razi tot 40 si hainele nu stiu exact cat timp speer sa ti fie de folos.

| ingrijitoare a răspuns:

Daca nu tii doliu pentru strabunica ta timp de un an, ea se va scula din mormint si-ti va face o foarte mare morala, in loc sa o lasi sa se odihneasca in pace. Muzica o deranja la fix.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Imbecil esti amice

| Captoresque a răspuns:

Țara arde și baba se piaptănă.