| MihaiIon16 a întrebat:

Salut! Am si eu o problema, am 17 ani aproape major iar parintii efectiv sunt prea stricti cu mine.Ma pedepsesc din orice prostie iar la 12 maxim daca nu sunt in pat stau fara calculator o saptamana.Partea cea mai nasoala e ca nici macar acum cat e vacanta nu imi dau libertate.La ei cand ies afara si stau vreo 5 ore ei cred ca am stat maxim juma de ora si spun ca stau doar in casa iar cand ii intreb daca pot sa ma duc cu prietenii la munte sau la mare nu imi dau voie.Mama nu suporta sa ii comentez, daca stau mai mult de 2 ore pe calculator, la fel 1 saptamana fara.Am ajuns in punctul in care imi e rusine de mine si de parintii mei. Efectiv colegii cu care ma joc cs rad de mine ca imi da stingerea mama la 12 si ca nu pot sa ma joc cu ei macar pana la un 1, 2 dimineata...Sa nu mai zic ca mi-au venit banii de bursa si nici nu ma lasa sa cheltui banii, adica sunt banii mei meritati frate ca doar d-aia se numeate bursa de merit.

9 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Eu zic sa te "razbuni" pe dansii si sa-ti iei un serviciu, sa te muti in gazda si apoi sa vezi ce inseamna greutatile vietii. Sa vezi atunci cum este sa faci liceul la FR sau seral, mai vine si una cu burta la gura si trebuie sa intretii o familie. Nu te mai joci (la 17 ani!) iar "prietenii" vor fi tot mai putini si ei nu te vor ajuta, doar parintii daca vor mai vrea. Viata e mai complicata decat pare si "greutatile" de acum ti se vor parea simple glume. Dumnezeu sa-ti dea minte!

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Asa crezi tu ca ei sunt stricti cu tine, nu vor sa devii un golan ca prietenii tai, si maxim la 12 noaptea esti in pat? Pe vremea mea la 8 seara erm in pat, a doua zi aveam scoală dimineata nu existau calculatoare si alte aparate care le aveti voi azi, dar tu la ce ora ai vrea sa te culci? Pe la 3 dimineata? Foarte bine fac părintii tai ca sunt stricti xcu tine ca daca nu ar fi asa ar fi vai de tine, îi faci de rîs, tu trebuie sa i asculti ce daca ai 17 ani? Poti sa ai si 50 de ani cît ai parinti tot copilul lor esti indiferent de varsta pe care tu o ai, o sa vezi cand vei avea tu copii tai ce greu se cresc copii.Iar colegii tai numai fi ca ei, pentru ca atunci cand tie i ti este rau parintii stau cu tine in spital nu colegii, ăia fug. Si cu bursa de merit parintii tot tie i ti cumpăra, mincare haine platesc facturile îi ajuti ca si ei pana la 17 ani ai tai au pompat bani in fundul tau,.Ce daca sunt banii tai, i ti ajuti părintii nu sa i cheltui aiurea pe prostii si cand nu ai mincare sau haine tot la mama vi sa-ti dea? Pai tu i ai dat ei? Asa ca banii de bursa i dai ei. Cîti bani ai primit? Mai ai frati?

| Violleta2022 a răspuns:

Intr-o zi vei intelege ca ceea ce fac este pentru sanatatea ta!
Ar trebuii sa-ti fie rusine pentru ceea ce gandesti acum, nu pentru dragostea ce ti-o poarta parintii si nici pentru exigentele pe care ti le impun, fiindca te-ai dovedit a fii un adolescent iresponsabil, daca sunt fortati sa te oblige la acest lucru.
Nu te mai compara cu colegii tai, fiind nu-i normal ce primesc ei, dar asta nue sti capabil sa intelegi acum, fiindca ai impresia ca ei primesc ce-i drept si tu nu.
Alocatia si banii de bursa sunt alocati parintilor pentru a-si imbraca si hranii copilul. faptul ca majoritatea parintilor dau acesti bani copiilor, este pentru a-i rasfata, nu pentru ca ar fi obligati de lege.
Incearca sa intelegi ca parintii tai sunt niste oameni normali, care te iubesc cu adevarat si vor sa te educe corect si normal, ca sa ajungi un om integru si corect.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să te culci la 12 iar nu mai târziu e un lucru bun. În rest, să te comporți ca un om care merită respect, și îl vei obține.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Nu prea ai ce sa faci, doar atunci cand o sa pleci si o sa fii departe de ei, la facultate sau cu lucrul.

| halogen001 a răspuns:

Trebuie sa mai ai putina rabdare si vei ajunge pe drumul tau. Jocurile nu iti aduc nici un beneficiu. Mai tarziu iti vei da seama ca e timp pierdut. Se comporta asa pentru ca vor sa te stie in siguranta si nu e un lucru rau, chiar daca mai exagereaza. („Paza bună trece primejdia rea!")

| Zuzu1991 a răspuns:

Taci inghiti, peste un an ajungi la facultate si atunci stai NON STOP la calculator si tot intr-o betie in rest

ai niste parinti absolut IDIOTI, parintii care aplica disciplina stricta la copii sunt KRETINI cu spume, pentru ca mai devreme sau mai tarziu copilul ala v-a scapa si va face in ultima RAUATE tot ce a fost frustrat toata viata lui

un parinte bun isi INVATA copilul auto-disciplina (si vreau sa acentuez RAU cuvantul asta INVATA, NU FORTEAZA), nu il disciplineaza ca la armata sa moara de frustrare si sa explodeze cand nu mai e sub papucul parintilor

| dinaprilie a răspuns:

Muta-te dupa 18 ani. I-ati un job, mergi la facultate daca poti. Traieste!

| Gligore2000 a răspuns:

Daca te culci la 2 dimineata la cat te mai trezesti?
Daca ti se intampla ceva la Mare sau la munte ei sunt raspunzatori.
Eu cred ca ai parinti ok.