| Valentin_Valymarius_1997 a întrebat:

Am și eu o problema destul de mare și am nev. de ajutor... Mama cu Tata îs despărțiți de vreo 13 ani și eu stau cu mama, și mama vrea sa plece în Germania sa lucreze acolo și eu nu vreau sa merg cu ea ca vreau sa termin scoala în România, Mama m-a înțeles dar tata nu vrea sa ma lase sa stau cu bunici și vrea sa ma mut la el...Și a zis ca dacă nu ma duc la el o da pe mama în judecata etc. și nu stiu ce sa fac, și toate actele de îngrijirea mea îs pe numele mamei cam 75% aparțin mamei și 25% tatălui sau ceva gen.Am 16 ani și îs debusolat râu, dacă ma puteți ajuta?

Răspuns Câştigător
| mihai69 a răspuns:

Chiar dacă o dă pe maică-ta în judecată, nu obține nimic. Pentru că ești la vârsta când poți fi întrebat la care părinte vrei să stai și dacă (repet: DACĂ) vei fi vreodată chemat în instanță îi spui clar judecătorului că nu ai nicio treabă cu tac'tu și nu vrei nici mort să stai cu el și instanța va ține cont de voința ta.
Așadar, dacă face greșeala să deschidă un proces, el va avea doar de pierdut. Spune-i și mamei tale asta, ca să se mai liniștească. Și dacă nu crezi, consultați un avocat.

2 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să alegem suferința, stresul cât mai mic, șansele cele mai mari de viitor.
Pleci cu mama. După 2 ani faci ce vrei tu, într-o țară civilizată.

| anonimg a răspuns:

Eu nu înțeleg ambiția tatălui tău de a sta neapărat cu el. Dragoste cu sila nu se poate. Dacă este tot încăpățânat, atunci mergi în Germania și spune-i tatălui tău că nu o să-i mai vezi fața niciodată din pricina răutății lui. Și legea nu are ce să îți facă: pentru că la 16 ani poți să iei hotărârea de a sta cu mama ta fără ca tatăl tău să te mai vadă.
Urăsc posesivitatea pe care unii părinți o manifestă. Acesta este o ambiție, un orgoliu care face rău copilului. Nu dau doi bani pe astfel de părinți.
Tatălui tău îi este rușine că o să-l vorbească cunoscuții pe la spate că fiul lui nu-i place să stea cu el. Păi dacă este un om rău, aspru, nici diavolului nu-i place să stea cu el.
Vezi dacă poți să stai la căminul școlii. Dacă nu, mergi în Germania cu mama ta. Sau poate că ar fi posibil ca mama și bunicii tai să facă o procură notarială ca să poți locui în mod legal la bunicii tăi. Nu știu lucrul acesta, dar eu zic să vă interesați la un notariat.
Scriei lui Ioadelasal care are cunoștințe de specialitate: https://www.tpu.ro/utilizator/scyw