Ia catelul usor de blana de pe ceafa si scutura l putin pe un ton ferm. Asa il cerata mama lui, la mine a mers de minune. In limbajul lor inteleg ca fiind trasi de blanita de pe ceafa sunt certati de mama. Bafta si sa auzim numai de bine.
Am facut-o de cateva ori in aceasta dimineata si vad ca deja ezita sa mai muste ..ms frumos
Asa o cearta mama. Insista fii ferma in comportament voce. Sa nu lasi sa se vada mila in privire simt imediat slabiciunea. Scutur o de diecare data cand greseste. Treptat treptat va isi va indrepta comportamentul. Acelasi tratament se aplica si la pisici. Bafta, mai ales ca e pui se va corecta mai usor.
Si eu am aceeasi problema cu pisica mea de 3 luni. Sincer la mine nu a functionat nici lovitul peste bot, nici stropitul cu apa, nici vocea ridicata...pe masura ce creste, mi se pare ca se mai potoleste, dar greu de tot. Probabil pe la 5-6 luni le vine mintea la cap. Nu am avut niciodata caine, dar ar trebui sa fie mai usor de dresat decat o pisica. Spune-i NU ferm cand incearca sa te muste si retrage-te, ignora-l cateva minute dupa ce a muscat. Cand se joaca frumos fara sa muste, poti sa il recompensezi cu mancare (la mine asta nu se poate aplica, pentru ca efectiv musca aproape non-stop).
Faptul ca a fost luat de la mama prea devreme, nu a invatat sa "socializeze". Muscatul este in firea animalelor.Pot fi dresate sa nu mai muste.
Cauta pe GOOGLE, tastand cuvintele caine+mic+dresaj+musca si o sa gasesti multe lucruri utile, dar ai putea merge si la un medic veterinar sau dresor, dar asta te costa.Fii fara teama, o sa se invete cu voi, daca v-a simti ca il iubiti si nu il neglijati.
Eu am pisica, tot de mica luata de pe strada, si este "dresata"mai ceva decat un caine!
Http://natgeotv.com/ro/cesar-si-cainii
Uite aici niste filmulete de inspirat. Sigur ai auzit de cesar milan, eu de acolo am invatat cate tips uri. Cainii dunctioneaza ca si oamenii -trebuie sa le explici pe intelesul lor(iar daca ei nu si corecteaza comportamentul nu inseamna ca sunt rai, sau de necontrolat-inseamna ca trebuie sa vorbim pe intelesul lor). Sper ca asta te a ajutat mai mult. La inceput cu trasul de blanita denpe ceafa s ar putea sa nu prea asculte fii perseverenta asa ii cearta mama lor si de obicei cainii sunt inteligenti incapatanati dar isi iubesc mama, pers care are grija de ei. Insista fii ferma in privire comportament si nu i acorda atentie dupa ce o certi la modul acela, in timp va invata sa si corecteze comportamentul. Bafta.