anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut,am un tata alcoolic care daca ramane singur putin acasa se imbata,nu aduce niciun ban in casa,face doar rau si injura prin casa, mama mea si cu mine ne-am saturat deja si de cativa ani buni e tot asa, am incercat si cu bune si cu rele cu el si degeaba.Ce pot sa fac?

8 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Ce varsta ai gabriel?

| Idkidk a răspuns:

Salut.

Da, sunt diferite probleme de genul.
Nu puteţi să trăiţi în acest hal. Dacă el nu înţelege frumos, şi drăguţ, nu aveţi ce face.

> O dezalcoolizare. Bună pentru asemenea persoane!
> Divorţează mama ta de el, dacă e şi ea de acord!

| FABULOSUL6000 a răspuns:

Dezalcolizare.Daca nu vrea, divort si gata.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna!

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.

Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

| CrappinMorth a răspuns:

"cu rele" nu cred ca ai incercat. 4 ani de zile cat am mai stat la tata dupa divort am avut numai probleme cu el venind beat acasa aproape zilnic, manga. N-am avut un motiv pana acum ca sa ma enervez la culme, dar cand am plesnit, am plesnit. L-am pus frumos la pamant si i-am dat pumni, de fata cu bunica-mea, pana s-a calmat din bautura. Daca n-ai posibilitatea sa folosesti forta, nu prea stiu alt ceva. Daca te rogi de el, nu merge, o sa zica ca n-o sa mai bea, ca ii face rau, ca nu stiu ce mai scoate pe gura pana il reglezi tu. Crede-ma, nu convingi un betiv sa nu mai bea "cu frumosul". Acum nu mai bea decat la ocazii speciale, chiar daca stie ca sunt plecat in Anglia, s-a invatat minte. Bafta.

| Fatanumarul1 a răspuns:

Hmmm..Nu e tocmai placut sa ai o astfel de poveste de viata, dar tu fiind copil si probabil esti si minor nu ai ce face in legatura cu asta. Daca vrei liniste si ai incercat sa vorbesti si tu cu tatal tau si degeaba macar sa i explici ca bautura nu este buna in exces si nu a vrut sa inteleaga convinge o pe mama ta sa divorteze de el pentru ca va face rau amandurora si nu prea cred ca provoaca o atmosfera prea placuta in casa voastra! unui om daca i-a intrat bautura in sange greu il mai dezobisnuiesti, poate chiar dura ani sau o viata de om pentru a se lasa de baut. Noroc in continuare!

| writtennnns72 a răspuns:

Nu vă puteţi continua viaţa în halul ăsta..nu ştiu ce să spun ca totul să fie bine. Dacă nu înţelege de vorbă bună şi nici de vorbă rea, e clară treaba. eu ştiu că dacă tata era cum l-ai descris tu pe al tău eu şi mama mea nu mai stăteam în aceeaşi locuinţă, dar asta ţine de voi şi trebuie să vă gândiţi bine ce să faceţi, este strict alegerea voastră. Oamenii nu se schimbă. dacă îl vezi cu băutura aşa o să îl vezi toată viaţa, doar nu ai vrea să îl vezi mai târziu dând în tine sau Doamne fereşte, în mama ta. Chiar îmi pare rău de ceea ce văd, dar e trist că multe familii au aceeaşi poveste.
Baftă!

| Roby1212 a răspuns:

Sa STI ca iti spun acum din propria mea experiența,un alcoolic este un om care simte ca si-a pierdut viata degeaba si de aceea își îneacă amarul in alcool, in primul rând ar trebui sa încerci sa i-l faci sa creadă ca are un scop in viata, fa-l sa te ajute la orice fa-l sa se simtă util si iubit nu are rost sa te cerți cu el niciodată nu o sa poti sa i-l convingi cu cearta, încearcă sa vorbești cu el dimineața atunci cand e treaz, daca ai puțin noroc problema se va remedia dar trebuie sa crezi in el si sa i-l faci sa creadă si el ca s poate schimba si ca poate sa își deie o noua șansa sper ca te-am ajutat