anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

As vrea sa ma ajuteti si pe mine cu parintii mei pe care se cearta in fiecare saptamana, aproape in fiecare zi!
Mai am o sora care are numai 3 luni, Teodora, si nu as mai vrea sa fie asa de rau in familie pentru ca ma doare inima atunci cand mama plange pe la spatele meu sa imi cere sa plec din camera doar ca sa nu plang si eu si sa fie si mai rau!
Va rog ajutati-ma!
Pentru cel mai bun sfat dau funda!
Multumesc!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Uite, și părinții mei sunt divorțați. Norocul meu că a fost la o vârstă fragedă și nu am simțit nimic. Oricum, nu simt nici acum, că atunci când eram mică nu am petrecut prea mult timp cu tata, mai mult cu mama.

Ok, să trecem la tine.
Înțeleg, te gândești la sora ta, te gândești și la părinții tăi dar... și la tine. Gândește-te că, dacă s-ar despărți, e decizia lor și gândește-te că poți comunica în continuare cu ei, să te întâlnești dacă ei sunt încă de acord. Dacă nu, te obișnuiești, crede-mă că se poate. Decât să se certe încontinuu, mai bine fără. Și Teodora nu va simți, doar e mică, ți-am zis doar. Va fi mai greu cu banii însă. Dar dacă nu se înțeleg, asta e, decât să trăiți într-o atmosferă de certuri, mai bine fără o parte. E ca și când îți dorești cât mai multe diamante și unul e ciobit, dar tu vrei să îl păstrezi pentru că face parte dintr-un întreg ideal al tău. Te gândești că poate îl repari, dar nu va mai fi niciodată la fel ca celălalte.
Deși... mai așteaptă puțin. Poate, cum s-a zis mai sus, e doar o perioadă mai tensionată, dar depinde și de motiv, dacă este unul serios sau nu. Orice cuplu se mai ceartă. Așteaptă și decide.
Baftă!

9 răspunsuri:
| mona a răspuns:

Vorbeste cu ei si poate reusesti sa-i aduci pe calea cea buna

| anss23 a răspuns:

În unele situaţii divorţul ajunge să fie cea mai puţin dureroasă situaţie.Mai ales dacă au început să se certe în fiecare zi, înseamnă că au nişte probleme grave.Eu înţeleg că vrei să-i ajuţi cu tot ce poţi,dar eşti doar un copil, nu trebuie să iei vina asupra ta.
Singurul lucru pe care îl poţi face să vorbeşti cu ambii tăi părinţi deodată, să-i prinzi atunci când sunt bine dispuşi şi să le spui ce simţi, adică că te afectează aceste certuri şi că ar trebui să se gândească şi la sora ta, care va creşte cu aceste certuri şi va crede că asta este atmosfera normală dintr-o familie.

| MasterOfDisaster a răspuns:

Buna.
Din pacate tu nu poti sa faci nimic. Asta e problema parintilor tai. Nu te gandi la divort. poate ca parintii tai au o faza mai proasta, si sunt mai tensionati. Calmeaza-te. Chiar daca e sa se desparta e decizia lor. Si decat sa fie nefericiti impreuna, mai bine fericiti despartiti, nu crezi?

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Du-i copilul tatalui si-i spune ca plange dupa el.

| Larisssaa a răspuns:

Ar trebuii să discuţii cu tatăl tău, asta e o problemă gravă. Şi dacă nu te va afecta pe tine o va afecta pe sora ta. Încearcă să îi spui că tu nu mai suporţi să o vezi pe mama ta plângând şi că îţi este greu săi vezi mereu certânduse.

| Br?ila_Ana_Cosmina_1997 a răspuns:

Incearca sa vorbesti cu ai tai, sa le zici ca certurile lor chiar te afecteaza, si pe tine si pe sora ta si ca ii iubiti mult de tot. Spune-le ca nu ai vrea sa se desparta

| Allexandrascumpika17 a răspuns:

Uite te inteleg perfect avand in vedere ca suntem aproape in aceeasi situatie. Cand se mai cearta, du-te la ei si spune-le in fata ce simti pentru ca daca te iubesc cu adevarat se vor stapani pe ei insusi sa nu se mai certe. Dar daca nu merge nici asa e cam greu sa te bagi in lucrurile oamenilor mari. Sper ca totul sa se rezolve!sad

| pilimon12 a răspuns:

Incearca sa ii inbunezi adica sa vorbesti normal cu ei despre lucruri care crezi tu ca ar fi mai bune pentru ei cel putin asa fac eu cand tatal meu bea si ai mei incep sa se certe eu atat pot sa iti sugerez sorry daca nu ajuta

| Rebecca95 a răspuns:

Eu nu as vrea sa ajung ca ceilalti copii care au doar un parinte...adica sa ajunga parintii mei la divort! crying