Daca nu ai citit iti recomand cartea "labirintul codependentei" dar si "iesirea din labirint". Mai este un seminar al iertarii http://www.sfintiiarhangheli.ro/sa-ne-vindecam-iertand.
Si eu am probleme de relationare, insa stiu ca imi dispalce singuratatea. Daca te duci la psiholog, ai grija ce psiholog alegi. Trebuie sa simti ca poti vorbi aproape tot cu acea persoana. Eu am cautat si intr-un final am ajuns si la acel psiholog prin care simt ca lucreaza Dumnezeu. Sanatate si pace sufleteasca iti doresc
Salut. Aici poţi găsi un articol care sper să te ajute în situaţia în care te afli: http://www.jw.org/......guratatea/
Am avut un foarte bun prieten in liceu, din primul an. Nu avem nimic in comun si totusi ne intelegeam minunat. doar ca intr a 11 ma ignorat complet deoarece s a combinat in secred cu una.
M am simtit tradat si inutil. ma mir ca nu i m rupt gatul.
A fost vina mea. sa mi intoara spatele asa doar fiindca nu mai avea nevoie de compania mea?
Daca povestea e adevarata e trista si lasa urme pentru toata viata indiferent ce ai face.Am trait ceva similar..parintii mei au murit amandoi intr-un an la diferenta de 8 luni..nu aveam decat 7 ani si eram in clasa a-I-a.M-am trezit intr-un orfelinat, intr-o alta lume care-mi era straina.De atunci am ineput sa fiu retrasa si de pe la 12 ani m-am afundat in lectura.Eram avida de cunoastere, dornica sa fiu in alte lumi, sa ma confund cu personajele.Am ramas cu placerea cititului care m-a ajutat sa inteleg lumea si sa ma adaptez.Imi aleg insa prietenii cu discernamant.Cred ca si pe tine, ca si pe mine lectura si munca te vor ajuta sa traiesti normal, dar aceste dureri vor ramane in sufletul tau asa cum ramane semnul dupa o arsura. Sper sa gasesti in tine puterea sa mergi mai departe..si pana la urma viata e frumoasa, invata doar sa te bucuri de lucrurile simple.Succes!
Mergi la psiholog. Pana atunci alege-ti un prieten, nu 100, doar 1 cu care sa vorbesti si care sa te ajute cat de cat sa nu stai doar singur ca nu-i bine!
Este o poveste de viata care m-a impresionat,asa am fost si eu tot in situatia ta si mai grav,dar izolandu-ma am vazut ca nu imi este bine, am luat-o pe calea bisericii si in timp am vazut ca am trecut usor, usor peste, mai am si acum cateodata ceva, dar eu comunic, asta te sfatuiesc si pe tine sa comunici mult si sper sa treci peste ca este foarte greu, numai sa treci peste asa ceva intelegi suferinta altuia
Daca esti inchis asta e o problema mare..nu conteaza ca nu ai prieteni 100 sau 1000 macar unul sa ai si sa comunici deschis cu el sau ea. Nu toata lumea are prieteni, incearca sa te uiti in oglinda si sa zici "nu e vina mea ca sunt asa" pentru ca, chiar nu e! Stiu ca e greu sa zambesti la toata lumea sa fi vesel si sa nu poti sa socializezi nici intr-un fel cu ei. nu trebuie sa mergi la psiholog ca sa treci peste momentele astea. mai bine incearca sa iesi in lume..sa stai in parc si sa iti amintesti de clipele si momentele cele frumoase petrecute cu prietenii, nici eu nu-s genu de persoana sa aiba 100 de prieteni sau best friends. dar trebuie sa ai incredere in cineva care merita sa vorbiti deschis si sa-ti spui povestea...atunci o sa te simti mai liber cand imparti problemele cu cineva si acel cineva te ajuta...
Imi pare rau pentru tine, dar ar trebui sa socializezi cat mai muuult...Sa iti faci un prieten apropriat si ar trebui sa ai un diary
Incearca sa te imprietenesti cu o singura persoana foarte foarte bine... Si veti intelege atunci ca a avea prieteni este ok.
PS: Acel prieten trebuie sa aiba aceeasi varsta (+1,-1 ani), petreceti timpul cu acea persoana cativa ani... Dupa aceea cunoastei prieteni. Sper ca te-am ajutat.
Nu trebuie sa mergi la psiholog.Stii de ce esti diferit de ceilalti si nu socializezi? Pentru ca esti mai special decat altii, ai alt caracter, iar trauma din copilarie probabil ca te-a afectat foarte mult.Iti recomand un prietenumnezeu. Te va aculta mereu, Ii poti spune ce ai pe suflet, ca si cum ai vorbi cu un prieten.
pace