anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, care reuseste sa ma consoleze si pe mine dau fundita... big grin, deci am 17 ani si mama nu mai este de cand aveam 10 anisori, sad eram un copilas si nu prea realizasem atunci gravitatea situatiei, acum sunt la liceu si, uneori mi se face foarte dor de ea, imi dau lacrimile sad, am visat-o de cateva ori, m-am trezit in noapte si am inceput sa plang... sincer nu stiu ce voi face in viata asta, mi-e foarte dor de ea si mi-as dori macar sa o mai visez inca o data dar nu reusesc, uneori sunt cu moralul la pamant ( cum sunt si acum ) si nu stiu ce sa mai fac stiind ca sunt singur in viata, am rude, am tata, dar MAMA nu se compara cu nimic. Astept sugestii cum sa imi ridic si eu moralul. big grin mersi

Răspuns Câştigător
| bobby_7474 a răspuns:

Draga jonny, te inteleg f bine ce simpti, si intr-adevar MAMA e de neinlocuit.Am avut si eu acelasi destin ca al tau, numai ca eu am fost ceva mai maricica ca tine cind am pierdut-o pe scumpa mea mama.Insa uite cum am procedat eu(,nu pot sa spun ca nu mi-e greu si astazi fara mama,insa tot ce realizez simt ca o fac pentru ea si cu ajutorul ei) plingeam,ma zbuciumam,nu putea nimeni sa mi-o inlocuiasca,cu toate eforturile depuse de tatal meu,de sora mea mai mare,de surorile mamei mele,nimeni n-a putut s-o inlocuiasca,iar atunci mi-am propus sa merg zilnic la cimitir si sa vb cu ea,,.Ii povesteam ce am facut si ca mi-e greu fara ea,pentru ca nu stiam incotro s-o iau,s-o gasesc,sa-mi spuna daca e bine ce fac sau nu? iar cind plecam de la cimitir cu ochii rosii si umflati de atita plins,ma simteam usurata si parca stiam ce am de facut,singura,si zic eu si cu ajutorul ei,mi-am cladit viitorul, asa dupa cum am crezut ca e bine, ca ea de acolo de sus sa fie mindra de mine.Am facut o facultate in Ro. am lucrat si am invatat mereu cu ea in gind,si vorbind cu ea de parca ar fi fost linga mine,si ma repet,zic ca ea m-a ajutat de acolo de sus sa trec peste orice greutate si sa razbesc in viata.Tu,tr sa incerci sa faci totul asa cum ea ti-ar fi alaturi, sa faci lucruri bune de care ea ar fi fost mindra de tine, sa vb mereu cu ea chiar si in gind, ca sigur de acolo unde este ea te vegheaza si-ti v-a indrepta pasii spre un viitor frumos.Vei afla mai tirziu ca viata si destinul tau asta este si tr sa lupti pentru binele tau, asa cum ea ar fi linga tine sa te mingiie cind iti e greu si sa te pupt de plecare.Fii tare, gindeste numai pozitiv, munceste sa o faci fericita chiar daca fizic nu exista si fii un om bun si demn asa cum mama ta si-ar fi dorit sa fii.Mult noroc, si putere iti doresc!

14 răspunsuri:
| CrazyTeenager a răspuns:

Salut, lipsa mamei nu cred ca poate fi inlocuita de catre cineva, bine ca inca ai tata si banuiesc si alte rude, ar trebui sa cauti suport moral la acestia pentru starea ta sufleteasca si sa le dezvalui acestora situatia in care te aflii.
Pentru a-ti ridica moralul aici, ti-as putea recomanda sa incerci sa iti gasesti hobby-uri lucruri care sa iti faca placere si sa iti ofere o satisfactie, eu personal prefer sportul si ma regasesc in antrenamentele fizice, asa ma simt eu, bine. Tu ai putea sa incerci orice activitate te va face sa simti ca traiesti si ca aceasta viata merita traita.
In fond astia suntem, ai putea sa iti petreci viata plangand ceea ce nu ai avut, sau sa incerci sa o traiesti din plin cu ceea ce ai, si anume sanatate, asa ai face un bine atat tie insuti cat si mamei tale care in locul in care se afla in aceste momente s-ar simti bucuroasa stiind ca tu ai un caracter puternic si nu te lasi doborat de greutatile vietii.
Iti urez sa fii puternic si sa treci peste obstacole, de orice natura ar fi ele, succes.

| Minks a răspuns:

Si eu mi-am pierdut tatal tot la o varsta frageda, adica la 11 ani. Eu practic m-am consolat la gandul ca "asta-i viata", toti murim. Nu stiu daca te incalzeste cu ceva, dar nu rezolvi nimic plangand, nu o aduci inapoi. Capu' sus!

| Borgir a răspuns:

Complexul electra iti spune ceva? cauta pe net si vei gasi raspunsul la intrebarea ta

| iuliiiaaaaaaaa a răspuns:

Pff. sad te inteleg. cred ca e greu. nu am trecut prin asa ceva si sper sa nu trec. si nu doresc la nimeni asta. sad incearca sa te atasezi de o prezenta feminina love struck care e dispusa sa te aprecieze asa cum esti. in primul` rand prietenii sunt foarte importanti, petrece cat mai mult timp cu ei. :* jonny, cand gasesti vreo fata care crezi ca` e deschisa` si gata sa faca orice pentru tine. in loc sa incerci s`o cuceresti chatterbox cum fac majoritatea baietilor. :d mai bine o compari cu mama ta. imagineaza`ti cum era mama ta inainte sa moara si cum e fata asta de care te atasezi din ce in ce mai mult. cand o sa gasesti cat de putine asemanari intre acea pers si mama ta. poate` ca o vei simti cu un pas mai aproape de tine! succes. si te rog eu sa fii cu moralu` ridicat love struck nu rezolvi nimic daca` esti suparatt. >:d

| diana a răspuns:

In primul rand mama ta inca mai este. Poate nu mai este o persoana pe care o poti vedea, dar inca mai exista.Si nu doar in sufletul tau.
Atunci cand iti este dor de ea si ai o probleme, imagineaza-ti ca este acolo si spune-i sentimentele tale.Te vei simti mult mai bine pentru ca ea te vegheaza si iti este alaturi.
Tot ce poti sa faci este sa realizezi lucruri de care mama ta ar fi mandra.

| deniisa a răspuns:

Buna. Sincer imi pare foarte rau pentru situatia prin care treci si nu stiu ce ar putea sa iti ridice moralul in situatia aceasta. Parerea mea este ca ar trebui sa apelezi la un psiholog, de exemplu la psihologul scolii. Cu siguranta aceasta te va ajuta. Pana atunci incearca sa te gandesti ca mama ta ar vrea sa te vada fericit si ca ai realizat ceva in viata. Pa pa

| DJRapT0r a răspuns:

Exact cum au zis cei care au raspuns. ai nevoie de prieteni sa iti faci o prietena sa te simti bine.

| Rolland_6813 a răspuns:

Salut Jonny.Acum am citit intrebarea ta.Chiar plangstraight faceAm 18 ani, ma ocup cu muzica web-design, etc. Uneori sunt un tip foarte vulgar, dar in fiecare seara imi zic rugaciunile. Cateodata ma cert cu mama, nu las deloc de la mine, sunt orgolios, dar ma retrag intr-un colt, ma dau cu capu de pereti stiind ca eu am gresit...Asta e o lectie sa iti apreciezi parintii si sa lasi de la tine (pentru. ca doar ei stiu cat s-au chinuit pentru fiecare dintre noi). Sincer imi pare rau pentru tine.Eu sper sa fii puternic sa treci peste toate, deoarece Mama ta te calauzeste peste tot.Incearca sa mergi la biserica si sa iti spui seara rugaciunile...te vei simti mai usurat, liber, si iti garantez ca o vei visa din nouhappy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buna. Sincer m-ai sensibilizat profund. Si eu am un baiat tot de 17 ani, mai indicat ar fi el sa-ti dea raspuns. Eu am plecat din tara si a trebuit sa stea o perioada cu mama mea apoi cu mama prietenului meu. Nu gasesc cuvinte ce singur s-a simtit acest timp. Acum suntem impreuna in alta tara si e ok...insa stiu ca acest lucru nu e posibil in sit ta. Sfatul meu, incearca sa-ti faci o prietena, se spune ca atunci cand avem o relatie cautam in cel sau cea de langa noi trasaturile si caracterul parintilor, in cazul tau al mamei. Sa te simti alintat si protejat de o parte feminina se poate sa-ti aline dorul f mami tau. Tarie si sa ai noroc in viata copile

| Piticuuu a răspuns:

Imi imaginez cum este, cu mama vorbesti altfel mai ales daca esti fata.cu tata ce sa vorbesti...despre baieti? despre alte probleme? Totusi banuiesc ca tatal tau este mai deschis la discutii de cand nu mai este mama ta.ar trebui sa ai si tu o prietena destul de apropiata sa vorbiti. prietenii sunt foarte importanti in astfel de cazuri.Sau chiar o verisoara mai apropiata. incearca sa te uiti la o comedie ceva, stiu ca e doar temporar dar macar sa iesi din starea asta.

| Piticuuu a răspuns:

Dabea acum mi-am dat seama ca ...esti baiat scuze credeam ca esti fata deobbicei fetele isi deschid asa sufletul...trebuie s a fie greu aceleasi sfatur dar putin modificate

| jonny_5226 a răspuns:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri :*, chiar mi-au fost de folos big grin

| Luana_9037 a răspuns:

Salut, eu sunt Luana, am 23 de ani. La 10 anisori l-am pierdut pe tata, la 12 anisori pe strabunica, la 15 ani l-am pierdut pe bunicu si la 19 ani pe bunica. Mama nu a existat in peisaj pentru ca nu -a dorit. Trebuie sa apreciezi ce ai in viata si sa mergi mai departe. Traieste viata la maxim, te-ai gandit ce suparata ar fi mama ta daca te-ar vedea trist? acolo undeva in univers este mama ta trista pentru ca si tu esti la fel. ar fi tare mandra de tine daca ti-ai alege un tel in viata si ai fi feicit. nu esti singurul pe fata pamantului cu durerea aceasta. eu nu am pe nimeni, nicio ruda langa mine si am trecut peste, cu toate ca trecutul nu-l uiti niciodata trebuie sa treiesti in prezent. Fi barbat si treci peste. crede-ma nu este greu, trebuie doar sa-ti doresti ca viata ta sa fie happy.