Nu ai zis câţi ani ai. De obicei nu răspund la întrebările de tipul ăsta dar apreciez c-ai scris aproape corect. Dacă nu băgai englezismul ăla inutil cu "my mom" ar fi fost de departe cel mai corect text pe care l-am citit pe site-ul ăsta de două ore încoace.
În fine... mă rog ce ţi se pare aşa de greu să bagi rufele la maşină?
Uite, eu sunt băiat şi locuiesc cu prietena mea şi sunt zile în care ea e plecată chiar mai mult decât mine şi eu spăl, eu fac curat şi tot eu gătesc. Asta în condiţiile în care şi muncesc şi merg la facultate, la fel ca şi prietena mea.
Când eram minor şi lucram (eu m-am apucat de devreme de lucrat) de asemenea găteam şi uneori făceam şi curat. E drept, nu spălam rufe decât foarte-foarte rar şi locuiam într-o casă mare.
Şi, ia ghici?! Nu mă mai plângeam atâta!
Şi în plus, hai să fim serioşi că 90% din timpul petrecut la şcoală implică statul în fund şi clipitul şi să nu-mi spui că nu-i aşa că în gimnaziu am fost la clasă de excelenţă şi în liceu la mate-info intensiv şi băga materie-n noi ca la hoţii de cai în comparaţie cu multe alte licee şi tot nu mi se părea foarte greu!
Văd că nu apare taică-tu în ecuaţie deci să-nţeleg că stai doar cu mama. Păi în cazul ăsta trebuie să vă împărţiţi responsabilităţile.
Eu făceam toate alea cu ambii părinţi!
Hai nu te mai plânge atâta şi ia şi pune şi tu umărul la bunăstarea casei că la cât sunt de grele vremurile de-acum, un leneş în plus încurcă, nu ajută!
Când ai să fii pe banii tăi, ai să-ţi permiţi să stai şi cu ochii în sus şi să nu faci nimic!
Numai bine!
Si eu am avut aceasta problema.` Uite solutia care pentru mine a fost o relevatie : Cand te cearta, uite`te la ea, dar gandeste`te la un moment placut ...cu prietenul sau. o amintire frumoasa. Fa`o sa creada ca o asculti,dar de fapt u sa te gandesti la ceva ce te calmeaza. Cand ea o sa vada ca nu ii raspunzi sau ma rog ca o lasi asa sa vorbeasca, o sa se sature. fa ce spune... cand vrei, dar cand nu vrei nu o face si doar asculta ce iti spune si dai din cap ca sa zic asa`.. Ignor`o. si daca nu ajuta spune`i u verde in fata ca te saturi sa o tot auzi tipand si sa o vezi tot timpu nervoasa. Daca vrea sa faci un lucru, sa te roage si sa te ajute daca e cazu. sper ca ti-am fost de ajutor.:* Bafta multa! si ai mare grija cu certurile astea ca pot duce la depresie. >:*
Pfff.
Sh eu am aceiasi problema
La fel se intampla si la mine.nu exista zi sa nu ma cert cu ea.
Incearca sa zici ca ea si sa faci ca tine
Eu asa fac si e mult mai bine.
Ciao:*
Buna.
Aceiasi problema o am si eu.
Incearca sa asculti ce iti spune si nu`i raspunde sau sa-i dai motiv de cearta.Eu cu mama mea, aveam o perioada cand faceam acest lucru.dar mi-am dat seama cac daca o ascult cand spune ceva si nu`i mai dau motive de cearta o sa fie mai bine. Ajut`o in treburile casei.Deoarece are servici si totul ii se pare greu.
Daca nu merge nici asa. Vorbeste cu ea! Spune`i.''Mama eu nu vreau sa ne mai certam, sa uitam tot si sa ne intelegem bine''. Incearca macar.
Sper ca te-am ajutat.
Pa, pa:*