| EvaEvita a întrebat:

Ce parere aveti de barbatii care nu fac cadouri prietenei lor? Nu sunt genul de femeie care are pretentia sa fie intretinuta sau sa primeasca cadouri scumpe. Dimpotriva sunt independenta financiar. Insa simt nevoia sa mi se faca o atentie din cand in cand, sa plateasca o masa in oras, sa fiu curpinsa cu ceva. El e total impotriva. Nu stiu cum sa procedez. Nu are vicii si nici alte defecte peste care sa nu pot trece, doar aceasta zgarcenie. Credeti ca ar fi un sot bun, in eventualitatea unei casatori?

26 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Totu se imparte la jumate cand iesiti in oras. El procedeaza bine trebuie sa-i zici hai pun cu tine jumate sa mancam ceva. Atunci va accepta

| EvaEvita explică (pentru mgtow):

Noi absolut tot facem pe jumatate, incat aceste calcule au ajuns sa ma oboseasca. Dar, in momentul in care eu ii fac cadou de ziua lui, iar el nu simte sa-mi faca cadou de ziua mea, da ma oftic.

| Plato a răspuns (pentru EvaEvita):

"Eu ii fac cadoua de ziua lui, iar el nu simte sa-mi faca de ziua mea"
- Asta intr-adevar e foarte urât. Nu ai menționat detaliile astea in intrebare.

| mgtow a răspuns (pentru EvaEvita):

Acolo greseste e cam magar omu

| Yuoia a răspuns (pentru EvaEvita):

"Noi absolut tot facem pe jumatate". Asta se face intre prieteni, nu intre iubiti. Esti sigura ca vrea sa se casatoreasca cu tine? Si daca da, spui ceva de independenta financiara... el cum sta la capitolul asta? Nu are un interes?

| Adry05 a răspuns:

Cam urat... Poate in trecut a avut femei care au profitat de "generozitatea" lui si asa il face azi sa fi renuntat la asta. Lui i-ai zis? I-ai batut un apropo? Poate se gandeste ca te-ar jingni vazandu-te asa indepdenta nu stiu.

| RAY a răspuns:

Totul se plateste in viata inclusiv sexul

| Violleta2022 a răspuns:

Nu-i vorba de intretinere aici, cand oferi cuiva un cadou cu o anumita ocazie, ci de un gest frumos, plin de caldura si dragoste, daca vine din partea barbatului iubit.
De aici si pana la intretinerea financiara este o cale lunga si nu face nici un sens, sa legam cadourile de ocazii speciale, cu cadourile de zi cu zii, care sunt evidente, cu alt scop.

| relian a răspuns:

Daca e vorba doara de o masa stiu si eu,cred ca tu vrei ceva romantism laughing ai asa ceva idei de genul asta pe cand el este ceva mai practic laughing nu prea e curios.
Daca e bine sau nu? Asta depinde de tine,daca vrei atentie si nu ti se da,atunci nu te potrivesti cu el,cauta unu care mai face si chestii din cand in cand,iti aduce o floare,te scoate la un restaurant bla bla.

Asta daca nu te scoate acum,vorba aia cand sunteti la incneput,mai tarziu daca veti fi casatoriti se rupe filmul de tot laughing adica ce nu te scoate el acu,dar casatoriti nici pomeneala laughing iar tu daca simti ca ai nevoie de aceste chesti,sigur le vei cauta in alte parti,asa veti ajunge sa va inselati,ori doara tu pe el laughing asta pentru ca atunci cand duci dorul a ceva cseti doresti,apare unu care se pricepe, te ia cu vrajeala, te ia exact cu ce vrei tu sa auzi si sa vezi sigur vei ajunge in patu aluia laughing ca vorba aia ai nevoie de romantism.
Prietenul tau este altfel decat tine, nu va potriviti, cel putin la chestia asta.
Stii cum e, fiecare cu placerea lui.nu cred ca e vorba de zgarcenie, e vorba de cum te simti bine, el probabil are alte acrivitati carei fac placere.
Deci e bun ca macar ai aflat o chestie la care nu va potriviti.Nu te casatori inca, continua sa afli unde nu va mai potriviti, apoi mai vezi tu.

| Hammurabi a răspuns:

Nu. Nu ar fi un soț bun nicidecum.
Ori e un zgârcit ori vreun traumatizat care a furat-o de la vreuna care a profitat de el. Ceea ce e cam acelaș lucru din punctul tău de vedere.
Oricum e clar că defect într-un fel sau altul. Iar dacă tu ai scris asta aici, e clar că te deranjează.
Deci, de ce ai pleca din start cu unul defect?

| Plato a răspuns:

E foarte simplu: nu-ti place, pleci. De schimbat nu-l vei schimba.
De ce n-ar fi un sot bun? Ar fi un sot cu care nu ai ajunge la sapa de lemn, ca stie sa tina de bani.

O atentie din cand in cand? Atentiile nu sunt materiale neaparat, draguta. Daca mai repede te-ar "surprinde" un obiect decat un gest, esti intr-adevar materialista.

Sa stii ca in cuplurile emancipate, formate din oameni cu o inteligenta peste medie, cadourile astea sunt reciproce, nu trebuie ca el s-o plateasca pe ea. Banii ei au aceeasi valoare, primeste salariu la fel, deci da.

Banuiesc ca tu n-ai incercat sa-l surprinzi, astepti ca doar tu sa fii surprinsa, nu?

| RoCkKiD a răspuns:

Hey,

Intrebarea e daca tu faci astfel de gesturi pentru el, daca da atunci problema este zgarcenia lui.

Nu-mi pare ca aceste atentii trebuie sa fie unidirectionale, fiecare din voi trebuie sa dea si sa primeasca.

Ar mai fi si alt chestie, poate antiile care ti le ofera nu-s materiale, face alte lucruri dragute pesntu tine? daca nu, atunci din nou este o problema dar din nou depinde si de ce faci tu.

| Yuoia a răspuns:

Ori e prost educat, ori este extrem de zgarcit.
Daca e "total impotriva", s-ar putea ca in timpul casniciei sa nu-ti poti cumpara nici o pereche de ciorapi. Va trebui sa fii foarte abila ca sa obtii ce ai nevoie. Chiar daca veniturile tale vor fi mai mari decat ale lui. Pentru ca va ridica pretentii de cap al familiei si va controla totul.

| Endoryus a răspuns:

Observ din comentarii ca pe tine te oftica faptul ca tu ii faci cadou de ziua lui dar el nu de a ta. De asta ii faci cadou? Sa il obligi sa iti faca si el tie? Nu ii mai face si gata bataia de cap. Totusi, amuzanta partea aia " Sunt independenta dar vreau cadouri". Posibil omul a avut o pitipoanca inainte care tot i-a facut cadouri si nu a facut bine si nu vrea sa mai repete prostia aia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Eu inteleg ca o asteptare a ta fata de el este de a primi uneori cate o atentie, aceasta constant in ceva concret.
I-ai comunicat acest lucru in mod direct? Daca da, cum a reactionat?
Cu ce nevoie asociezi aceasta asteptare?
Daca ti-ar oferi aceste atentii, ce efect ar avea asupra ta? Cum te-ar face sa te simti?
Ti-a oferit astfel de atentii, de exemplu, la inceputul relatiei?
Ce crezi ca inseamna pentru el oferirea acestor atentii de este total impotriva?

Ai putea sa ii comunici aceasta asteptare pe care o ai de la el si modul in care te-ar face sa te simti.
Poate nu stie ca este ceva important pentru tine.
In plus, el ce asteptari are de la tine? Exista reciprocitate in relatia voastra?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce contează dacă ar fi un soț bun, din moment ce e evident ca nu e nici măcar un iubit bun(pentru tine)?
Ai nevoie de "atențiile" astea.Nu de ele in sine, ci de ce reprezintă pentru tine.Gaseste pe cineva care sa fie pe aceeași lungime de unda ca si tine

| gogu220 a răspuns:

Ar fi o idee să faci tu primul pas. Ieşiţi în oraş şi îi spui că vrei să-i faci o surpriză, mergeţi într-un mall şi îl pui să stea la o masă şi tu cumperi ceva de mâncare ce nu aţi mâncat niciodată. Sigur va vrea să se revanşeze.
Iar când ajungeţi acasă tăbară tu pe el, va fi impresionat şi sigur va vrea să-ţi arate că şi el poate să te surprindă.

| Mogiojojo a răspuns:

Daca erai o femeie independenta nu aveai nevoie de 'atentii' de tip material si te multumeai cu afectiunea din partea lui. Daca vrei chestii materiale ti le cumperi singura. Iti place sa fii o lipitoare?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Mogiojojo):

Ce a zis ea, ce ai inteles tu. Vrea sa ii demonstreze din cand in cand ca e capabil sa ii ofere niste amintiri. Un buchet de flori pe neasteptate, o cina intr-un loc misto, un mutzunache unic gasit pe net in Patagonia, vreo raritate discografica cu artistul ei favorit, un portofel personalizat... Tu daca te combini cu cineva te astepti sa nu investesti absolut nimic in relatia respectiva?
P.S. Eva... daca relatia are o durata, ar fi cazul sa discutati asta. Nu m-ar mira sa fie genul care dupa ce incepi sa ii porti numele sa se considere indreptatit sa iti administreze si banii tai, iar din ce zici tu, parca vad ca o sa comenteze si ca folosesti prea multe tampoane la ciclu. sad

| Alfred0703 a răspuns:

Te contrazici singura.

| Anca32 a răspuns:

Noua femeilor ne place sa ni se facă cadouri chiar dacă este și o floare etc. Nu cred ca e vorba exact de zgârcenie. "cadou" ar trebui sa fie atenția lui fără de tine comportamental etc

| teajutcumpot a răspuns:

Buna, Eva, sunt barbat.

Este o situatie delicata, aceasta in care te afli. Imi este greu sa zic alb pe negru fiind foarte multe la mijloc dar voi incerca sa te ghidez cat mai bine.

Cred ca depinde foarte mult de personalitatea partenerului. Poate fi foarte zgarcit financiar sau foarte pragmatic si sa vada cadourile ca irosire a unor resurse.

Dar daca iti face altfel de cadouri precum atentia sa neintrerupta cand vorbiti, complimente etc cred ca te concentrezi pe ceva mai putin important cand vorbesti de lipsa cadourilor materiale.

Daca insa nu ofera nici cadouri din cand in cand (pot fi si mici surprize) si nici nu te bucuri de afectiunea sa atunci tind sa cred ca sta cu tine din alte motive.

Cel mai bine ar fi sa analizezi relatia voastra, eventual sa si vobresti cu el, sa-l intrebi de ce este impotriva cadourilor.

In urma acestei discutii ar trebui sa-ti dai seama daca este o chestie principiala si el chiar tine la tine sau pur simplu nu prea ii pasa de tine.

Succes!

Cu drag.

| nooneishereboo a răspuns:

Să dorești să primești un cadou din când în când nu te face materialistă. La oricine le place să primească o mică atenție, fie bărbat sau femeie. Dar, faptul că te plângi aici despre această persoană unor străini deja devii suspectă.
Fiindcă dacă el este chiar zgârcit rezolvai această problemă singură, discutând cu el sau puneai capăt relației voastre, nu făceai pe victima aici.

| EvaEvita explică (pentru nooneishereboo):

Nu am postat aici sa fac pe victima, ci ca sa cer o opinie, un sfat, cum ar proceda anumite persoane in situatia mea, astfel incat sa nu duca la un alt gen de discutii.

| Iulian998876 a răspuns:

Poate nu se simte suficient de iubit si din cauza asta sa nu iti ofere,, mici atenții"
Si de ce sa iti confirmam noi daca el ar fi un sot bun, tu decizi asta ( in cazul in care nu esti materialistă).

| 54kuv a răspuns:

Ai primit ceva raspunsuri bune aici. primul meu gand a fost ca ce poti oferi cuiva care n-are nevoie de nimic. insa e frustrant sa faci cadou de ziua ta si sa nu primesti nimic la aniversare (mai ales fiind intr-o astfel de relatie). eu sunt cam in aceeasi situatie cu tine (cel putin cu aniversarile) si mi-as dori macar o acadica pe bat.
daca vb de casatorie mai e si chestia aia care ai putea sa o faci singura si pe urma sa o faceti impreuna. care e lucrul peste care pot sa trec fara sa regret, peste care pot sa trec dar sa raman cu regrete si peste care nu pot sa trec deloc. poate asta si alte intrebari de aici te v-or ajuta.
cu folos