Asa am patit eu si sant pe calea ta adaptanduma la singuratate, cateodata ma gandesc ca ar fi misto sa stau cu una dar cand ma gandesc cate romance curvasaresc contra cost imi revin la singuratate. Dezamagiri am avut putine dar cu gust amar. Ideal pentru noi sa avem o garsoniera o camera cu bucatarie, baie hol mai ieftin la cheltuieli si pretul mic de achizitie. Masina dorita o am, in rest viata o traiesc la misto de parca ma simt inutil uneori dar na, viata asta de rahat trebuie traita si ne descurcam noi cu ea vrem nu vrem, am prins vremuri proaste pentru ca lumea nu e unita la greu altfel aveam copii acum tu si eu.
Macar am reusit sa ma implinesc pe plan profesional, neamurile ma tot intreaba de nunta si nevasta in rest nu ma complic, fiind singur imi permit multe in schimb un copil iti ia visurile din cap. Femeia te inseala sau nu ai dubii ce face cand esti la munca sau cand duci cosu de gunoi ee nu mai e ce-a fost odata sa ai familie ca pe vremuri, vrei sex cu 5000 de euro ai o papusa de silicon la fel ca o femeie arata si nu te inseala. Sfatul meu emigreaza intr-o tara care iti place daca ai facultate misto o sa faci bani, o sa iti permiti o locuinta si o masina in conditii puternica, sex platesti si ai parte mai simplu nu se poate calatorii, etc. Mie nu imi plac chefurile am renuntat pentru ca nu sant omul pentru asa ceva, dar ma bucur de locul de munca care il am si de masina, viata care o traiesc nu ma descurajeaza uneori da dar imi revin.
Sincer,cam asa vad si eu.Nu mai am incredere in femei.Vor multe de la tine, cu toate ca multe au lenjeria rupta in fund si doar atat. Apoi cand mai scoti cate una din mocirla, le ridici in societate, peste ani poti sa ai surpriza sa te lase pentru altul.Am mai incercat sa vorbesc cu cate una,dar vad ca cam toate sunt fwtwte in cap,iti scriu cand vor,le place sa detina controlul,sa te schimbe incat sa devii dependent de pzda lor,asa zisul miracol al acestei omeniri.Dar asa se intampla fiindca suntem limitati ca oameni,ca barbat totul in viata se rezuma intr-un final la o femeie, copii, casa... apoi 'kick the bucket"! Daca erau si altele in viata asta, probabil femeile nu se mai credeau stapanele Universului si erau mai modeste.Dar atat timp cat si astea trag vanturi si merg la toaleta, fwck off, suntem toti la fel si nici nu am sa fiu vreodata in viata asta in genunchi pentru una cu toate ca asta ar insemna sa raman singur.Am bani, ai mei au bani, am banii mei.imi iau casa cand vreau si traiesc de unul singur.Si ca sa moara si dusmanii, imi pot lua si o masina mai de fita, numai sa vad proastele fomiste cum ridica sprincenele si imi zambesc cand ma urc in masina.
Provoaca scarba femeile sa stii, cum zic unele ca fiecare isi are jumatatea, jumatatea aia daca e pentru un tip e intacta asa trecuta prin unu altul etc. e deja stafida. Se prostitueaza destul de mult romancutele acum, nu le place munca si stau la hai ca s-au dus 30 min cand ala a dat la buci 10 min. Asta stiu toti barbatii ca femeile sant proaste in afara de mama. Si mai adaugam femeile exceptionale care sant de treaba cunostinte sa nu le bagam in aceeasi oala dar in general e ce am zis inainte, chiar acum am chef sa merg cu masina sa dau o tura macar 40 de minute pe drum sa ma simt bine, asa cu o femeie ce faci stai si nu faci nimic. O sa detina controlu cu prostii care le sufla in cùr.
Fwck them man! O sa ma axez pe calatorii:Tailanda, Malaezia, Canada, USA...decat o viata banala si de tipar ca orice roman ce se multumeste cu un litoral romanesc si atat,prefer sa am alte deschideri,orizonturi,sa vad si sa cunosc alta lume, altceva in afara de politica si biserica, prostie. Poate cand femeile or sa fie mai modeste si cu bun simt, poate o sa fie o schimbare! Dar sincer, nu vad ceva asa
Salut,
Banuiesc ca stii ca in viata esti rezultatul actiunilor si decizilor tale.
Daca esti independent, chiar esti liber sa faci ce vrei, e decizia ta.
Daca esti fericit asa, nu mai conteaza parerea altora.
Eu am ales sa interactioneaz cu persoanele potrivite si sa vad doar partea buna la ele.
E ok asa.
Intrebarea ta suna ca si cum m-ai intreba ce parere am despre un mar. Daca el e rosu si cu codita. E o stare de fapt. E o decizie care iti apartine 100% si care nici nu ne implica si nici nu ne intereseaza, sincer. Daca tu nu vrei familie, e ok. Fii fericit si gata. Ce nevoie ai de parerile unor straini?
Din curiozitate, voiam sa stiu daca mai sunt persoane care doresc sa isi vada de viata lor de unii singuri.Sa isi construiasca o cariera, un statut fara a fi oprite de alte persoane "drage" catre drumul lor spre succes
Eu am o ruda asa. Sincer a cam luat-o razna si sincer cred ca dupa ceva ani o sa regret lipsa urmasilor. Dar repet, este fix alegerea ta.
Doamne fereste )
De ce "doamne fereste!"? Doua saptamini la munca in natura te reface psihic mai bine ca orice. Intr-o perioada urita din viata mea am mers intr-un loc divin sa ridic un gard, am lucrat pe un teren cu ciresi care aveau cirese coapte si din care puteam sa iau, cu vie, cu alti copaci, cu diferenta de nivel de ziceai ca esti la deal, cu iarba mare in care te puteai ascunde. Am zis ca e un colt de rai. Si pentru ca am fost si util, am facut ceva, acele trei zile vor ramane perfect intiparite in mintea mea, si acum mai am aceleasi amintiri ca in zilele de dupa. Psihic m-a refacut imens, chiar daca fizic m-a doborit (si nu sunt usor de doborit!), caci gropile pentru stilpi le-am facut cu mina, cu o ranga si o cazma buna, si erau pline de bolovani si pietris, si betonul ce l-am turnat, vreo 2 mc, tot la mina l-am facut. Si interesant e ca nu munca grea si chinuitoare uneori (dar nici nu mi-e teama de munca) mi-o aduc aminte, caci la urma urmei chiar mi-a placut ce am facut, ci acel colt de natura pe care in acel timp l-am simtit.
Deci, mergi doua saptamini la porumb, la cules, nu e treaba prea grea, si dca nu iti va reveni pofta de viata, sunt gata sa te platesc pentru munca facuta!
Multumesc Cristi. Poate chiar asa ar trebui sa fac dar aici unde ma aflu, singura munca mai grea este sa merg la sala, cu toate ca nu prea mai am chef nici de sala si tot platesc abonamentul in continuare.Multumesc!
Nu ma refeream strict la munca grea, ci la munca. Sa faci ceva ce iti place, asta e ideea. Si cu cit faci mai mult timp, si daca poti sa faci asta in natura, cu atit mai bine e pentru psihicul tau.
Viata ne ofera o multitudine de posibilitati. Problema e ca noi ne ancoram in rutina zilnica si nu ne deschidem ochii sa vedem si alte lucruri pe care le-am putea face.
Da mai sunt persoane. Dar mereu e loc de schimbare. Adică nu e o decizie bătută în cui. Pe parcursul vieții ne mai schimbam, azi ne place viata fără obligații mâine poate întâlnim o persoana care ne place mai mult și ne mai gândim. Ideea e ca și dacă alegi sa nu te căsătorești îți va plăcea sa ai totuși pe cineva chiar dacă nu pentru ceva serios. În schimb ca sfat îți spun sa scapi de rutina, sa încerci sa nu te plafonezi
Nu stiu, in momentul de fata doresc sa fiu singur.Este mai greu,dar in timp banuiesc ca o sa fie mai bine sa nu am de-a face cu nimeni, sa nu depind de nimeni, sa raspund numai de ceea ce fac si o sa fac.Fac tot posibilul sa nu cad in vreo capcana, sa ma schimb pentru cineva, sa devin mai slab ajungand sa iubesc si sa imi pese de cineva.Nu-mi place sa fiu trecut pe locul doi, sa fiu bagat in "friend zone".
Daca alegi sa fii singur fa o ca asa esti mai fericit nu din teama.
In momentul in care o sa întâlnești pe cineva și o sa-ți dea viața peste cap, o sa vezi tu . E o etapa, ai suferit și acum te bucuri de singurătate și burlăcie, dar nu cred ca e o soluție, fiecare etapa are rolul ei. Peste 10 ani o sa vezi ce bine o sa fie când o sa ai un copil și o soție iubitoare (și cicălitoare)
Locuiesc si eu cu persoane care mi-au dat viata peste cap si as vrea sa scap de ele si sa fiu singur.
"Peste 10 ani o sa vezi ce bine o sa fie când o sa ai un copil și o soție iubitoare*
Ideea de familie se destrama din ce in ce mai mult. De unde stii ca peste 10 ani o sa mai existe femei iubitoare si dornice sa aiba o familie? Deja lumea este foarte egoista si societatea functioneaza mai mult pe urmarea propriului interes. Deci daca nu ai un interes in intemeierea unei familii, atunci probabil n-o sa-ti doresti una. Peste 10 ani probabil o sa fie mult mai rau de atat.
Eu ziceam 10 ani, in ideea in care ei sa aibă o relație de vreo 8 ani deja . Da, e adevărat, mai greu cu familiștii in ziua de astăzi, toată lumea vrea libertate și diversitate, nu sa stea cu aceeași persoana 40 ani... păcat! Eu consider ca poți avea toate astea alături de un om potrivit. Dacă te căsătorești din iubire, ambii parteneri implicați, nu ai unde sa greșești. Acum, fiecare cu ce își dorește de la viața. Eu îs mai de moda veche
Ai dreptate, deja vad asta.Din acest motiv, vreau sa stau cat mai departe posibil de tentatii, sa fac planuri de viitor cu oarecare persoane instabile emotional.Multi aleg sa aiba un partener, dar nu ca isi doresc, aleg asta pentru a fi ca toti ceilalti.Cu toate ca un curcubeu poate parea spectaculos, epic, prefer sa stau departe, totul este trecator.De ce sa fiu batut la cap ca nu avem aia si aia, copilul creste si altele cand pot trai de unul singur si sa nu duc lipsa de nimic, sa am un echilibru emotional. Acum totul este de statut, sexul este trecator, atractia este trecatoare...de ce sa imi prind capul in asa ceva cand pot calatori, ma bucura de viata si sa am propriul meu camin fara sa aud altele ca nu ii place jobul meu, banii nu sunt suficienti...
Din anumite puncte de vedere e bine sa fii independent, si in unele situații singur. Dar nu poti sa te inchizi in halul acesta. Mie toata viata mi-a plăcut sa fac ceva numai cand statea cv in preajma mea ca sa nu ma plictisesc, de la o vreme imi place sa fac totul singur. Parerea mea este sa incerci sa rezolvi problema, sau daca nu se poate treci peste. Traieste-ti viata exact asa cum simti
Cred ca ai ajuns la un nivel de discernamant ridicat. Majoritatea trecem prin faza asta la un moment dat.
Adica e vorba de constientizarea faptului ca materia, materialul, sexul, nu iti aduce satisfactie adevarata. Este bine ca ti-ai dat seama inainte sa te insori.
Casatoria nu e ceva care tratam ca pe ceva ce trebuie facut. Nu iesi pe strada, in club, iti iei o femeie si gata, ai familie. Faci o mare prostie daca te insori numai pentru sex sau numai pentru ca asa trebuie. Trebuie sa iubesti. Ma tem ca iubirea este un sentiment rar azi. El se afla in directia opusa atractiei fizice. Nu poti spune ca daca vezi pe strada o femeie goala si iti aprinde interesul sexual, gata iubesti. Iar azi femeile sunt mai mult dezbracate decat imbracate. Dragostea si destrabalul nu au nimic in comun una cu alta.
De aici incepi sa iti pui intrebari mai reale. Sexul este un test al dragostei. Cea care te iubeste cu adevarat nu te va atrage in capcana sexului, nu te va provoca doar ca sa te faca sa vrei ceva si sa nu obtii. Asta se vede zilnic in societatea de azi. O lipsa totala de decenta, de inima.
Dragostea reala are mai mult de a face cu poezia, cu frumosul naturii, al rasaritului de soare, decat cu sexul si destrabalul. De fapt se anuleaza una pe alta. Daca duci o viata destrabalata, te uiti dupa femei, sa traiesti in promiscuitate, etc etc, capacitatea ta de a te bucura de frumusetile zilnice, de frumos, se diminueaza sau se anuleaza in totalitate. Sunt grade de insensibilitate cand cineva priveste un peisaj superb, insa nu simte nimic. Un fel de gri sentimental.
Si de abia de aici poti vorbi de iubire reala a unei fete. Iubirea inseamna sensibilitate, grija, gingasie, empatie. Daca te casatoresti fara sa ai iubire reala, doar din sex, copii vor fi numai sex, adica numai trup, fara suflet, fara sentiment. Asa se nasc copii cu probleme. Iar societatea se ocupa de ei. Copii reprezinta produsul nu numai al trupurilor, ci si al sufletelor. Daca tu ai o stare de apatie, nepasare, ea are la fel o stare de dezgust, evident ca copii vor fi combinatia celor doua stari.
Cam pe aici se invart lucrurile cand e vorba de casatorie si copii. Daca ai o relatie buna, copii vor fi buni. Si aici este marea miza.
anonim_4396 întreabă: