Eu dupa parerea mea trebuie sa stai de vorba cu el sub o forma calma si sa il faci sa inteleaga ca el are o problema. E foarte nesigur si cu siguranta a avut experiente proaste in viata lui. Dar asta nu ii da motiv ca sa iti faca tie viata imposibila si sa iti interzica sa traiesti. Gelozia e o boala si el trebuie sa o inteleaga ca o are daca nu isi recunoaste boala nu o sa se vindece niciodata si o sa se transforme intr-o obsesie. Teritoriul lui a te controla o sa se mareasca si teritoriul tau de a trai o sa se micsoreze. Dai sa citeasca niste articole de pe internet sau stai de vorba serios cu el ca daca nu o sa se imbunatateasca situatie si daca nu incepe sa aiba incredere in tine o sa aveti probleme din ce in ce mai mari.
Si le creeaza doar el din ce am vazut eu. Tu nu trebuie sa platesti pentru greselile si inselaciunile pe care fostele lui le-a facut. In legatura cu trecutul tau o sa trebuiasca sa iti lase trecutul in pace ca si el are trecutul lui ca toti dintre noi. E foarte urat si de prost gust sa faca asta tu ai dreptul la viata ca si el. Si daca vrea ca relatia cu tine sa mearga trebuie sa se imbunatateasca daca nu toata situatia se transforma intr-un infern. Nu ceda de la tine din cauza ca tu aici nu ai nici o vina. Cand santem raniti in trecut toti avem tendinta de a le face viata imposibila la viitorii care vin. Calea cea mai grea si rezonabila e sa uitam trecutul sa il iertam si sa incepem de la zero sa le dam noii persoane iubite o sansa egala. Eu zic ca toate problemele astea provin din doua motive ori a avut prea multe probleme in trecut si nu le poate da drumul ori te inseala cu cineva si se cunoaste pe el insusi de aceea nu are incredere in tine. Pune-i si tu intrebarile astea sper sa fie prima varianta si daca e prima atunci o sa trebuiasca sa se schimbe. Daca e a doua varianta... Atunci e mai grav e o alta poveste. sper sa te fi ajutat la ceva. si felicitari ca acum esti gravida sper sa iti rezolvi problemele si sa fiti amandoi foarte fericiti
Trebuie sa ai o discutie foarte serioasa cu el. Spune-i ca este necesar sa comunicati unul cu celalalt altfel relatia ce o aveti o sa se transforme in cosmar.
Nu doar tu o sa suferi ci si el; Explica-i si demonstreaza-i ca il iubesti si ca nu l-ai insela.
COMUNICAREA este baza.
Tu nu prea poti face mai nimic, decat sa comunici cu el, din interiorul sau trebuie sa se declanseze schimbarea...
Numai bine.
Cand iubesti este normal sa mai intervina sentimente de gelozie dar sincer in exces dauneaza relatiei, devenind din ce in ce mai sufocant.
Cunosc povestea.E nesigur pe el, nu are incredere in el si de aceea se simte nesigur in relatia asta refuland in acest fel.Eu cred ca singura solutie ar fi sa discutati cat mai deschis cu putinta.E greu dar nu trebuie sa mai interpreteze fiecare gest al tau in aceasta nota. Daca o iei asa fiecare miscare pe care o faci poate fi interpretata in acest sens.E rea credinta, parerea mea.Sunt sigura ca iti spune ca te iubeste, ca are incredere in tine.Dar se teme.Sunt micii monstrii din mintea lui care nu ii dau pace.Intreaba-l de ce nu are incredere in tine, sa-ti raspunda sincer si-ai sa vezi ca intr-un fel sau altul va ajunge cu discutia la propria persoana.Pentru ca despre asta e vorba, numai ca el nu constientizeaza.Ce ti-e si cu gelozia asta!