| forchan a întrebat:

Salut
De cateva zile ma roade o intrebare. In conditile actuale din Romania, ar functiona o relatie intre un barbat de origine asiatica (chinez) si un barbat de origine africana (ghana)?

Eu ma gandesc doar la barierele culturale intalnite de acest cuplu in Romania. Mai e si problema ca cei doi se gandesc sa infieze un copil, si ar fi cam ciudat: dintr-un tata asiatic si unul african, sa iasa un copil roman...

Răspuns Câştigător
| thealchemist a răspuns:

N-as crede, forchan. asta e tipul de problema care nici nu se pune pentru biserica crestina. ca un preot sa ii casatoreasca pe 2 barbati, e practic imposibil. iar daca gasesti unul sa o faca pentru bani, va fi caterisit imediat. nici eu nu sunt de acord cu casatoria a 2 homosexuali in fata lui Dumnezeu, dar sunt de acord cu uniunea civila, in fata statului, ca sa aiba aceleasi drepturi in fata legii ca si cuplurile heterosexuale. din partea religiei insa, e doar o perversiune, care nu poate fi acceptata si validata printr-o casatorie in fata lui Dumnezeu. sa nu uitam ca o casatorie nu e numai pe viata, ci pentru vesnicie, a doua suflete care trebuie sa fie al unui barbat si al unei femei. ce fac in viata e un lucru, dar casatoria religioasa e pentru eternitate, iar regulile vin de la Dumnezeu, nu de la preoti.
din pacate insa in Romania nici macar societatea nu-i accepta, deci cred ca chiar daca sunt genul save the trees, vegetarieni si impotriva Guantanamo nu vor gasi intelegere. eu am probleme in societatea primitiva romaneasca cind le spun unora ca femeile sunt egale barbatilor. pentru homosexuali sansele de a fi acceptati sunt foarte mici.

8 răspunsuri:
| thealchemist a răspuns:

Nu cred ca aici societatea e pregatita pentru acest gen de relatie. nu e vorba de chinezi si ghanezi, e vorba de un cuplu gay. vor trebui sa-si ascunda relatia, ceea ce ar fi greu de inteles de catre copil, daca vor reusi sa-l adopte. eu zic sa plece amindoi din Romania, undeva unde se pot casatori si adopta oficial un copil.

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Nu conteaza de ce rasa sunt cei doi BARBATI. Oricum, nu vor reusi sa faca un copil. Gandeste-te si tu putin, ce naiba. Ca sa faci un copil e nevoie de un barbat si o FEMEIE.

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

@Shin: Pai, nici el nu-i hotarat! Intai cica-l infiaza si pe urma ca din doi tati "iese" un copil. Eu, ce naiba sa mai cred?

| Dizzydizz a răspuns:

\ce conteaza astA?
Bine, trebuie sa ii spuna copilului ca e infiat.
Nu stiu de ce ar fi problema atata timp cat se inteleg bine si se iubesc
dar trebuie sa fie parca\intii d akordhappy
parerea mea

| nestlebaby a răspuns:

2 barbati de 2 origini total diferite sa infieze un copil roman? nu prea cred. daca unul din ei era femeie, probabil ca ziceau autoritatile ca se iubesc, dar daca mai sunt si gay...si cum la noi nu sunt prea iubiti oamenii cu astfel de orientari sexuale...
nu cred, sincer!

| nobody_9468 a răspuns:

Frate... ori sunt eu nebuna, ori toata lumea estehee hee.
A pus cineva o intrebare care e cea mai ciudata intrebare de pe TPU si chiar tu ai raspuns la acea intrebare, spunandu-i ca daca ar functiona, blah'blah'blah' ce ai scris tu mai sus. OK, eu sunt nebuna! Dar nici voua nu va atribuiesc alt "compliment"laughing.

Bafta.

Shin
| Shin a răspuns:

@ardnaxur1961, a spus ca vor sa "infieze" un copil, nu sa-l faca. Totusi... nu stiu exact ce prioritate veti avea in fata comisiei care aproba astfel de infieri si daca nu cumva va fi una negativa... S-ar putea considera ca relatia voastra (barbat-barbat) sa aiba un impact negativ asupra cresterii si implicit a conceptiei pe care o sa si-o dezvolte despre lumea inconjuratoare (adica sa creada si el ca tot barbati ar fi normal sa-i placa) si sa nu va aprobe exact din acest motiv, indiferent de celelalte aspecte care mai sunt luate in considerare : educatie, stare financiara, etc.
Numai bine, Shinwinking

| forchan explică:

Dar nu inteleg de ce societatea nu ar accepta asa o relatie! Ca oricarui cuplu, si ei vor sa salveze delfinii, le place rozul si danseaza pe melodia YMCA.

Religia in ce fel s-ar putea opune unei astfel de relatii? Adica daca s-ar legaliza casatoriile, un preot ortodox ar putea oficia casatoria dintre prietenii mei?