| UserName250000 a întrebat:

Deci de fiecare data cand latra cainele meu la oamenii care vin la mine, tatal meu tipa la el cu toata puterea si se aude si pana la 25 metri departare. Nu are voie sa latre? O data l-a luat de ceafa doar pentru ca a latrat la un musafir care a intrat pe poarta si in alta zi cand vorbea cu un prieten pe strada (tatal era in curte si prietenul langa poarta), tatal meu a luat matura, si l-a batut si l-a impins. Vi se pare normal asa ceva?

6 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Vorbește cu protagoniștii
- ori cu câinele să nu mai latre cînd nu e cazul
- ori cu tatăl tău să nu-l mai agreseze

| Nilsson a răspuns:

Daca pana la varsta lui tatal tau nu a invatat ca asta face un caine normal, sa latre la necunoscuti, atunci nu cred ca nu o sa mai invete niciodata.
Sau poate doar isi descarca nervii pe caine.

| Iunix a răspuns:

Spune-i să-și cumpere un robot atunci, câinii nu sunt suficient de inteligenți pentru asta. Câinele latră la orice om, fie că intră în curte sau nu, la al
i câini, la pisici, la ciori, la nimic etc.

Poate nu-i plac câinii, nici eu nu am tangențe cu ei. Și poate fi destul de enervant atunci când vine cineva la tine și nu poți să vorbești cu omu ăla că latră câinele cu toată puterea fix lângă el de te surzește. Și dacă ar veni un hoț niciun ham nu ar scoate. Vorbesc din experiență.
Nu toți câinii sunt așa bineînțeles, dar na, unii sunt mai deștepți iar alții sunt javre.

| PaulStudio a răspuns:

NU este normal sa tratezi asa un animal care este o fiinta, tatal tau are probleme cu nervii si asta se poate propaga si in relatia lui cu familia si sa strige la voi, eventual si sa dea in voi - protectia animalelor si a copilului in caz ca da in tine

| sarahmaria97 a răspuns:

Treaba lui e sa apere casa, asta e instinctul lui, isi apara teritoriul, nu mi se pase normal sa il loveasca si sa tipe la el! cainele face ce stie, va apara!

| monologpeblog a răspuns:

Imi pare rau pentru situatie. Ideal ar fi sa vorbeasca cu elm sa-l linisteasza, sa-i spuna ca nu e voie, insa nu stiu cine e problema aici, omul sau cainele. Catelul latra ca asa e el, dar si omul tipa si se creeaza scandal. Ati putea sa incercati sa dresati catelul, sa vorbiti cu el sau sa-l tineti in lant, ca omul nu prea pare dresabil...