Pentru prietena ta, exista cateva optiuni pe care le poate lua in considerare, in functie de situatia ei financiara si de cat de pregatita este sa devina mama.
Prima optiune ar fi sa mearga la un centru de consiliere pentru sarcina, unde ar putea discuta cu un consilier despre toate optiunile pe care le are, inclusiv despre a da copilul spre adoptie. Acest lucru i-ar oferi mai mult spatiu pentru a lua o decizie informata, asupra careia sa se poata baza in cazul in care nu se simte pregatita sau nu doreste sa isi creasca copilul.
O alta optiune ar fi sa se uite la optiunile de asistenta financiara disponibila. Exista numeroase programe si servicii de asistenta financiara disponibile pentru parintii tineri, inclusiv asistenta medicala, asistenta financiara si chiar asistenta in cresterea copilului. Aceste programe ar putea ajuta-o sa se descurce cu sarcina si sa isi creasca copilul fara prea multe stresuri.
In orice caz, ea ar trebui sa discute cu cineva care poate sa ii ofere un sfat bun si sa o ajute sa ia cea mai buna decizie pentru ea si copilul. De asemenea, ar trebui sa ia in considerare si optiunea de a vorbi cu un avocat inainte de a lua o decizie, astfel incat sa stie exact ce implicatii ar avea decizia ei
Sa nu avorteze, acel copil nu are nici o vina ca are părinți care nu îl doresc Părintele Tănase din Valea Plopilor primește toate mamele pe care nu le primesc părinții sau pe copii și fără mame. Și eu am o prietena care de ani de zile cauta o fetita mica pe care sa o crească. La protecția Copilului sunt liste lungi de persoane care doresc sa adopte mai ales un copil mic și nu reușesc. Și fiul meu mai mare e adoptat și a spus ca dacă o va vedea vreodată pe cea care i- a dat viata ii va spune ca o iubește.
La noua saptamani se poate face avort medicamentos si pana la 12 saptamani cel chirurgical. Daca decide sa-l pastreze pana la nastere poate sa intrebe medicii si-l poate da unei familii care doreste sa-l infieze. Deci abandonarea in spital nu este o solutie si se poate lasa cu puscarie. Directia sociala de pe langa fiecare primarie o poate ajuta si ea cu darea copilului in grija unor asistenti maternali pana la infiere.
Se poate face avort.
Acum depinde și de ce vrea ea, ce relatie are cu tatăl copilului etc.
Dacă il face și îl condamna la o viata de rahat, mai bine sa spună pas.
Nu e cel mai ok sa faci avort, dar nici nu poți sa faci un copil si după sa te chinui și tu și el.
Nah, pe viitor mai multa atenție.
Pai logic variantele sunt 2: sa-l tina sau sa nu il tina.
Dar...copilul asta nu are un tata? El nu are nici un cuvant de spus? Nici o responsabilitate?
Daca nu au trecut mai mult de 14 saptamani din prima zi a ultimei menstruatii, poate face intrerupere de sarcina.
Ma gandesc la faptul ca, daca nu isi doreste sarcina, nu a stat mai mult de atat, dar daca a trecut acest termen, nu prea mai are optiuni.Ori il da statului, ori isi asuma ca nu a folosit protectie si are grija de el.
Daca prietena este din Bucuresti sau are legatura cu capitala, ar putea suna la ProVita
Ar fi fost ideal însă e dintr-un oras puțin dezvoltat dar mulțumesc de răspuns.
Are doua optiuni majore: pastreaza copilul sau face avort. Acum trebuie sa aleaga singura una dintre aceste optiuni.
Daca alege sa pastrece copilul atunci poate sa il dea spre adoptie, sau poate gaseste o ruda pe care se poate baza sa cresca acest copil
Daca alege cea de a doua optiune (mai ales ca nu a vrut sa ramana ) atunci este o optiune corecta si poate sa faca asta. Stiu ca este un subiect sensibil pentru unii. Dar aceasta optiune este la indemana noastra tocmai sa putem apela in aceste cazuri. Nu trebuie sa isi faca griji despre ce va spune lumea. Nu traiesti cu ei in casa. Decat sa dai nastere la un copil nedorit pe care sa-l chinui toata viata mai bine o renuntare la momentul potrivit.
Ii doresc sa poata lua decizia corecta pentru ea si copil.
"Nu are cu ce să crească copilul"
Chiar așa săracă este?
Avortul nu te scutește de a fi mamă, te face doar o mamă criminală.
Hello! Imi pare rau pentru situatia in care se afla prietena ta. Accidente de genul se intampla, oricate masuri si preventii ai lua, si sunt socata de lipsa de empatie din comentarii. Empatizam mai mult cu o adunatura de celule decat cu femeia? Mai mult de atat, avortul e o optiune perfect valabila si nu te face o mama criminala! Pentru inceput, ea trebuie sa isi vada de facultate, sa isi creeze un viitor care eventual sa ii permita cresterea unui copil. Caci un copil crescut fara conditiile necesare e o aripa franta degeaba.
Si imi pare rau sa spun, dar indiferent de alegerea pe care o va lua, prietena ta va fi oricum judecata. Daca face avort: cum si-a permis sa faca ce vrea cu corpul ei? Daca il pastreaza: uite-o si pe asta cu copil la varsta ei. Suntem totusi in tara in care suntem.