Cred ca te-ar ajuta sa faci opusul temerii tale, si eu sunt o fire foarte timida, dar reusesc sa ies din asta socializand. Cand vrei de exemplu sa intrebi ceva pe cineva sau sa incepi tu o conversatie, sa raspunzi, poti sa iti inchipui ca nu esti tu cel care vorbeste si ca esti spectatorul propriilor tale cuvinte, sa te mai gandesti ca nu te omoara nimeni si nu iti da nimeni cu piatra in cap daca pui si tu o intrebare sau vorbesti mai mult, ba chiar vei observa cum receptorul iti va zambi si va fi placut impresionat ca esti sociabil, iar asta te va face sa fii si mai sociabil deoarece e precum dopamina (hormonul fericirii), iti vor placea reactiile celor din jur si senzatia pe care o vei avea iar asta te va face dependent de socializare, din propria experienta iti spun ca in cazul meu, au venit prietenii la facultate sa ma abordeze si eu doar am dezbatut alaturi de ei subiectele, ma intrebau de unde sunt, ne-am cunoscut mai bine si apoi organizam plimbari, abia astept sa se termine vacanta. Daca ai noroc, la inceput nici nu va trebui sa spui prea multe pentru ca iti vor povesti ei, te vei simti mai in largul tau decat consideri, si eu am la facultate un coleg italian si si-a facut prieteni asa super timid cum e fara sa vrea. Poti sa te inscrii in grupul grupe tale de la facultate si sa le scrii, sa ii intrebi daca vor sa iesiti, apoi va veti cunoaste personal si va fi ca si cum va stiti de mult timp. Sunt multe solutii. Stiu si eu bine ca in alte tari situatia nu este atat de roz pe cat pare, si ca tara natala e cu totul altfel, ca fiecare tara are propriile obiceiuri, iar cea natala cumva, e parte din tine, si pana la urma trebuie sa mergi unde te simti mai bine. Cu siguranta nu va fi complicat sa-ti faci prieteni la facultate, nimeni nu e singur acolo, nu necunoastem, dar ai incredere, si mai ales in tine!
Simplu, gândești ceva, spui și faci, nu mai stai să-ți reprimi acțiunile și vorbele cu gândurile alea specificie timidității : da dacă nu fac bine? da dacă râd de mine? și dacă râd, râzi și tu cu ei, e o atitudine apreciată de oameni să fii în stare să te autoironizezi.
Nu-ti fa probleme, la literatura/limbi straine sunt multe persoane introvertite ca tine.