anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Doresc pareri, opinii. Eu personal cred ca vine in viata aceasta o vreme când trebuie de anumite activitati sa te lasi, cum ar fi vizitele si mai ales vacantele de vara la bunici. Poate pare ciudat, dar de 22 ani, in fiecare vara mergeam la bunici, acum vreau si am zis STOP! Sunt deja mare, nu ma mai pot duce, a trecut vremea copilariei. Nu spun sa nu mai mergi la bunici, ci doar de Pasti si de Craciun, de zilele lor de nastere si vreo 2-3 vizite peste an. Consider ca este ok. Ce parere aveti? Voi mai mergeti la bunici? Multi dintre verii mei nu mai merg, unii sunt casatoriti, altii nu - sunt ca mine. Eu de ce sa merg? Mi-e greu si mie, dar trebuie schimbare. Intr-adevar sunt batrani, nu se mai prea pot descurca, bunica e bolnava are Alzheimer - de abia facem fata cu ea, ne descurcam.
Apropo de activitati - dupa bunici, mai incolo putin, trebuie sa te desparti si de casa parinteasca, sa iti cauti propriul apartament, casa. Nu?
O vara frumoasa sa aveti!

5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da, intr.un fel ai dreptate, dar nu te obliga nimeni sa renunti la ceea ce iti place, daca tu te simti bine la ei, de ce sa nu mai stai

| Diabolik94 a răspuns:

Buna! Ce conteaza daca ai 20, 30 sau 15 ani.Vacantele la bunici raman mereu memorabile.O sa regreti mai tarziu ca nu ai petrecut mai multe clipe cu bunicii si in plus, gandeste-te ca fiind alaturi de ei ii faci foarte fericiti.Dar asta e doar umila mea parere, tu stii ce e mai bine pentru tine.O vara frumoasa si tie!

| Mikky767 a răspuns:

Bună!
Nu sunt în măsură să îți dau un răspuns prea elocvent, dar ai dreptate. Altfel cum o să putem să ne facem propria familie? Trebuie să ne bucurăm de bunici cât timp îi mai avem, dar, ei și-au îndeplinit misiunea, mulți ne-au crescut, alții ne-au învățat. Fiecare etapă din viață presupune alte lucruri. La mare, văd numai copii care construiesc castele din nisip, nu și adulți, ori adulții își ajută copiii. Din cauza asta, nu e bine să ne maturizăm înainte de vârstă, să sărim peste diverse lucruri care ne definesc vârsta.

Mulțumesc, și tu să ai o vară frumoasă!

| thegatekeeper a răspuns:

Desi majoritatea persoanelor procedeaza astfel, adica inceteaza sa isi mai petreaca vacantele la bunici si la un moment dat, se muta pe cont propriu, aceasta nu e o regula si nu e obligatoriu sa faci si tu la fel (decat daca iti doresti, asa cum ai spus, ceea ce e normal). Personal, desi am aproape 20 de ani, continui sa merg in fiecare vara la bunici pentru cateva saptamani, chiar daca atmosfera s-a schimbat intr-o oarecare masura si chiar daca imi petrec timpul de unul singur acolo (ceea ce nu ma deranjeaza deloc, ba dimpotriva, imi place). Dar daca tu crezi ca nu mai poti continua cu acest obicei, cel mai potrivit ar fi sa incetezi sa iti petreci perioade indelungate acolo si doar sa ii vizitezi ocazional. Cat despre mutatul pe cont propriu, din nou, personal ma indoiesc ca o voi face, din diverse motive, dar in general, e firesc sa se intample asa - te distantezi oarecum de parinti, ai alte prioritati, ai nevoie de mai multa intimitate etc.

| RosyInferno a răspuns:

Oh, da! Ai dreptate. Eu personal merg la bunici aproape in fiecare zi. (Nu sunt chiar departe de mine, iar legatura mea cu ei este mai puternica decat poti crede.) Ideea este urmatoarea: Nu trebuie sa faci niciodata nimic din ceea ce nu vrei sa faci. Incearca sa iti pui gandurile intr-o ordine si sa vezi care sunt prioritatile tale in viata.
Acum, nu spun sa nu mai mergi la bunici dat fiind faptul ca bunica ta este bolnava... Dar este mai bine sa poti sa le imparti pe amandoua cum trebuie. Succes!