Contactezi protectia copilului -daca ai pana in 18 ani.
Sau la orice varsta, poti sa ii scrii presedintelui Romaniei (oricine ii poate scrie). Ii spui absolut toata situatia din casa. II spui asa in email: "Daca se poate, va rog sa vorbiti cu tatal meu, in mod personal. De obicei raspunde la orice ora din zi, dar cel mai mult intre orele..." (exemplu: intre orele 16:00 19:00). "Va multumesc."
Si ii lasi numarul tatalui tau de telefon.
Ii spui in email numele si prenumele tau, prenumele tatalui tau, varsta ta si a tatalui tau, si localitatea.
Scrii totul in cuvintele tale.
Este altceva cand un adult discuta cu un adult; si mai ales cand o personalitate discuta cu un om de rand. Sunt sanse mai mari ca atitudinea tatalui tau sa se schimbe.
Sunt o multime de parinti ca tatal tau; cred ca 90% dintre parinti sunt asa. Si nu stiu daca exista vreo lege de care acestia sa asculte. Poate ca va merge cu binevointa presedintelui.
Nu te ua dupa gurile care spun ca sunt putine sanse va sa primesti vreun raspuns. Tu fa acest lucru si la urma vedem cum stau lucrurile.
https://www.presidency.ro/ro/presedinte/scrie-i-presedintelui
Ajunge el pe laba medicilor sau la batranete. Dupa sa-i zici ia balbaiala fraiere sa se descurce imputitu
Nu, si din cate stii si tu, nu este normal. Poate are el o problema la cap. Ce sa ii faci... daca nu intelege in urma unei discutii serioase, lasa-l asa si dezvolta-te fara parerea lui. Nu baga in seama ce zice.
Iar cand o sa cresti si o sa ai familia ta, sa nu uiti sa ii oferi copilului ce nu ti-a oferit el tie (si la comportament ma refer).
Unele persoane nu se mai schimba, lasa-l asa atunci. Sau poarta o discutie cu mama ta despre asta.
Sigur nu voi face cum a făcut el cum mine. Si eu cred ca are ceva la cap.
Pai asta depinde numai de tine, nu este o regula, sa stii. Esti liber sa fii ce vrei tu sa fii in viata si sa faci ce vrei tu sa faci. Dar daca ai vazut cum este sa nu fie bine, cum te simti tu in postura unui copil al carui parinte face asa... de ce sa faci la fel? Sigur o sa iti aduci aminte de asta. ^_^
Tatal tau e nebun. Am vazut multi parinti care vorbesc asa cu copii, practic asta e abuz emotional (si fizic din cate spui tu). Nu ai cum sa il schimbi, ori il accepti asa cum e ori te detasezi de el ca sa nu iti faca viata si mai rea
Cred totuşi că e prea mult spus nebun. Se pot găsi alţi termeni mai adecvaţi.
Nu este normal DAR ESTE TRADIȚIONAL
este o amprentă a neamului nostru ceva care ține de sufletul neamului Românesc
să îțî bați copii ca și ei să ii bată pe copii lor ca să se transmită aceasta tradiție de educație spartană mai departe
pentru că îi este frică ca tu nu vei mai scoate cureaua la copii tăi și asta îl sperie rău
pentru că in sufletul românilor este o mare sperietura aceea că genrațiile următoare nu o să ducă nuiaua bătăița ușigania mai dperte peste generații
și atunci unde mai e România si tot spirutul ășta românesc cu sarmale în foi de viță caltaboși drob, borș, azimi, colaci, pălincă, colivă
nuiaua de la Moș Nicolae care se ține la icoană
îi este frică că dacă nu te bate tu o să îțî lași copii să dea icoanele la gunoi din casă
asta se întâmplă în realitate!
Asa numitul asta "tata" al tau, e de bagat la un spital pentru persoane cu boli psihiatrice.
Te rog sa mergi la / sau sa telefonezi politia si protectia copilului.
Nu merita sa mai traiesti intr-un astfel de mediu. Meriti o viata buna. Nu te gandii la faptul ca iti va fi dor de el, sau nu lasa frica sa puna stapanire pe tine, cum, din nefericire, pune pe majoritatea copiilor / tinerilor.
Politia si protectia copilului vor actiona, iar tu, le vei spune ca nu doresti sa mai stai nici macar o zi in casa respectiva, si ca nu doresti sa mai ai tangenta cu el.
Pe mama nu ai mentionat-o, deci probabil nu mai este in viata voastra.
Viata va merge inainte, si inca mult mai bine, odata ce te desprinzi definitiv, de acest om bolnav si retardat, care iti distruge viata.
În liceu am cunoscut un băiat care era tot așa bâlbâit dar el și fratele său se calificau constant la fazele naționale la olimpiade la mai multe materii simultan.
Deci felul cum vorbește cineva nu arată neapărat că e mai puțin dezvoltat intelectual.
Tatăl tău se pare că are probleme dacă se comportă așa cu propriul fiu.
Nu prea ai ce să îi faci, trebuie să îl suporți așa și să nu îl mai bagi în seamă, când o să pleci la liceu sau facultate o să fii pe cont propriu și nu o să te mai necăjească așa des.
Tatal tau exagereaza. Balbaiala nu e semn de prostie ci de emotivitate si neincredere in sine. Cu palme nu ti va ridica increderea in tine. Nebun nu esti, caci nebunii sunt de fapt cei violenti. Ei nu se cred niciodata nebuni si ii fac pe altii.
Stai, de unde și pana unde nu am dreptate, dacă și mama și surorile mele îmi dau dreptate mie? Pana la urma asa mi-a făcut mereu. Nu ma lasa să-mi susțin părerea. Sa știi ca nu sunt prost, astfel nu intram la un liceu de top din Iași.
Si "prostia" nu are legatura in special cu faptul ca cineva este bun la carte si are note mari, asta nu reflecta decat faptul ca cineva este destept la anumite domenii, nu este opusul prostiei. Si legat de partea cu dreptatea, nu exista dreptate in acest context, chiar daca jumatate din populatie iti zice da si cealalata ca nu. Tu faci si crezi ce vrei tu, pentru a te forma ca persoana. Daca cineva iti zice ca nu este bine asa, cercetezi si te convingi ca nu este bine asa, pe baza a ceea ce ai invatat.
Raportat la tine si la tatal tau, la fel... nu are el dreptate sau tu, pur si simplu el zice asta, tu zici ca nu este asa. Nu este ceva de contrazis, este doar un act de inconstienta. Citeste pilda orbilor si a elefantului : https://revistasufletului.net/......ctiva-lui/
Da, ai dreptate. În majoritatea discuțiilor euuuu am dreptate. În fine. Va vedea el pe viitor. Sunt mai multe lucruri pe care le-a făcut și e clar ca nu ma iubește.
Am citit aia și ai dreptate. Poate avem amândoi dreptate. Dacă se mai întâmplă chestii de astea nu-l bag în seama sau nici nu mai
vorbesc cu el.
Daca se poarta asa ori esti facut din greseala ori e nebun ori ai facut tu ceva de neiertat