Tu la 23 de ani ai inca nevoei de sfatul altora?
Eu te sfatuiesc sa te despirnzi de fusta maica-tii si sa iei viata in piept, ca un tanar adult ce esti, ca astatul langa ai tai inseamna confort dar si prosteala, ca astepti d ela ei sa munceasca si sa te intertina, in loc sa-ti faci singur drum in viata.
Poti sa-ti faci o prietena sau mai multi oriund emergi in lume, deci nu ai motiv sa cauti scuze fara sens.
Vorbesc in cea mai mare cunostinta de cauza, ca traiesc la 20.000 km departare de tara si am propria familie si prieteni, din cei intalniti aici.
In primul rand lucrez de la 15 ani, nu am asteptat de la parintii mei niciodata bani 2. Am locuit multi ani in strainatate unde am avut o perioada foarte nasola de care nu vreau sa mi mai amintesc, iar 3 oare totul se rezuma la bani? Nu prea cred.
Nu cred ca ai trait niciodata pe picioarele tale, de aici si indoiala in ceea ce esti sau nu esti capabil sa faci.
Ai numai 23 de ani si merita incercat sa te rupi de fusta mamei si sa-ti faci viata ta singur, de adult, fiindca poti sa-ti faci prieteni oriund ete afli in lumne si apoi...sa nu uitam ca Germania este la doar cateva ore de Romania, deci oricand iti este dor, sari in masina sau in avion si esti aoclo sa-i vezi.
Eu cred ca merita sa incerci o viata noua, departe de familia ta si chiar NU vad nici un motiv sub soare de ce un tanar stabil mental sa fie confuz, de la o simpla oferta de munca care-i poate deschide oportunitati nemaintanite in viata.
Oportunitatea asta s-ar putea sa-ti schimbe viata si nocorul in totalitate, dar depinde de tine daca esti dispus sa iei acest risc, sau nu.
S-ar putea sa regreti toata viata, daca nu pleci, s-ar putea sa te gandesti toata viata ce ar fi fost si cum ai fii trait daca plecai...
Buna.Nu este o alegere cioplita in piatra, sa ramai aici sau acolo. Poti sa acepti si sa mergi acolo, sa vezi cum te descurci, iar dupa cateva luni, daca simti ca nu e pentru tine, nu te-ai integrat, nu ti-ai gasit prieteni, etc poti sa te intorci in Romania fara nicio problema.
Experienta te va ajuta mult si te va maturiza, iti va da incredere in tine, iti va deschide orizontul. Daca cunosti limba si vei primi un salariu motivant, ar fi pacat nici macar sa nu incerci. Nu ai nimic de pierdut daca incerci.Insa daca refuzi din start, consider ca ratezi o oportunitate de a te dezvolta pe plan personal si profesional. Cu ceva experienta acolo, sigur vei fi privit mai bine in ce priveste angajarea, daca doresti ulterior sa te intorci inapoi in Romania.
Experienta de mici copii nu prea este relevanta in aceste cazuri.Copiii se adapteaza destul de greu si sunt reticenti in ce priveste orice mediu necunoscut.Dar acum sunt sigura ca poti privi lucrurile altfel, nu este un mediu necunoscut, ci este chiar familiar? Iar cu prietenii si familia poti vorbi prin video call sau pe chat oricand ti-e dor de ei.
Din cei 23 de ani, cam 10 i am petrecut in strainatate, unde am suferit mult (pentru ca nu aveam prieteni si toata ziua stateam in casa) as avea ocazia sa merg si sa muncesc acolo insa nu cred ca asta m ar face mai fericit, oare merita sa stai undeva doar pentru niste bani? Familia nu e oare mai importanta? Parerea mea
Tu trebuie sa ști ce vrei sa faci.
Dacă ești singur, nu ai o relație, poti sa încerci și sa experimentezi orce.
Oricum trebuie sa faci cumva ceva bănuți sa te muti de acasă în curând.
Mulți pleacă așa de mulți ani
Zici ca nu iti place sa traiesti singur in strainatate, dar nici macar nu ai locuit acolo vreodata ca sa stii. Adica, faptul ca ai fost cand erai mic nu se pune fiindca erai copil si nu percepeai viata la fel.
"Strainatate" e mare. Fiecare tara e diferita fata de cealalta.
Eu cred ca ar trebui sa lasi deoparte prejudecatile astea cu "nu cunosc pe nimeni" etc. Si ce? acolo nu iti poti face prieteni?!
Eu zic ca daca ai oportunitatea asta du-te si fii deschis. E un privilegiu sa calatoresti si sa vezi lumea, sa cunosti oameni si locuri noi. Alti oameni doar viseaza la asa ceva.
Logic că te încurajez să devii independent o să vezi ce frumos e si ce mândru o să fii de tine, independenta e dulce
Eu am plecat din țară la 24 de ani, in 1996. Nu regret nici o secundă! Pentru mine locul cel mai frumos,. este locul unde imi este mai bine. Romănia a rămas locul meu natal și frumos. Dar nu locul in care mi-aș dori să trăiesc zi de zi sau,,, să mor.
Daca e vreo oferta serioasă și nu vrei capcana, aș profita din plin de ea. As pleca în străinătate și m-aș stabili acolo venind pe acasă doar de sărbători. Ai ocazia de a cunoaște oameni noi, de a fi liber că pasarea cerului, de ați spori averea. Go ahead!
La aceasta intrebare doar tu poti raspunde Ai nevoie neaparat de bani? Vrei sa renunti pa viata ta de aici pentru una noua? Eu personal am fost plecat, am strans bani, dar dupa un an m-am intors.Am vrut sa vin acasa ca imi era prea dor.Gandeste bine ce vrei