Nu trebuia sa faci imprumut la banca, de ce parintii nu te ajuta sa plateasca ei ratele de ce iti iau si banii tai, nesimtitii ei se lăfăie in lux si tu platesti ca fraierul, lasa i sa isi plateasca ei ratele la banca. Primaria nu iti va da nimic, deoarece ai casă unde sa stai plus ai bani de credite, o sa iti spuna sa te muti in chirie nu iti vor da ei locuinta sociala cand ai unde locuii dar nu te impaci cu parintii, asta este treaba voastra va descurcati cum stiti. Pune i sa vinda casa sa-ti dea bani sa iti cumperi tu ceva, statul la comun nu este ok apar discutii certuri, ce varsta ai?
Tu zici: "Pune i sa vinda casa sa-ti dea bani". Crezi tu că părinții zgârciți vor face asta? Nici dacă vei vedea porcul zburând, chiar și după grătar nu vor vinde casa.
Dacă un om nu a avut casă pe numele lui de la '89 încoace, atunci poate să facă cerere pentru locuință socială, indiferent de venitul pe care îl are. Este adevărat că au prioritate cei căsătoriți și cu copii, dar se stă la rând, chiar și dacă ar dura ani de zile.
Lasă-l să-și facă cerere pentru locuință socială. Că și când o va primi, poate să o accepte sau poate să o refuze fără nicio problemă. Și primăria îi poate da o locuință socială pe motivul neînțelegerii cu părinții.
Să se ducă să facă cererea, că nu îi taie nimeni gâtul; nu are ce pierde. Dar dacă crede ca și tine că nu va primi și nu va face nimic, atunci se poate spune că nu știe ce pierde.
Mergi la primărie și solicită o locuință socială. Motivul: neînțelegere cu părinții.
E ok, bănuiesc că nu ai 40 de ani ca să fie prea târziu să-ți faci viața. Faza e că ori stai în chirie cu rata, ori stai cu părinții și rata, tot nu rămâi cu bani prea mulți, decât dacă ai un salariu măricel. Deci fă-ți niște calcule și vezi cum ieși mai bine. Avantaje dezavantaje( acum ai casă, ai mâncare, ai o stabilitate vs chirie și o eventuală răcire cu familia).
Ce aș face eu ca primul lucru, ar fi să am cotă parte ( cea mai mare) din casă, să-ți recuperezi investiția. Dacă lucrul ăsta eșuează aș pleca instant, aș refinanța creditul din nou pe 5 ani, ar scădea rata cu vreo 30% și mi-aș reface viața.
Cum adică "ți-au luat salariul"? Dacă banii îți intră pe card, de ce le dai cardul?
Este normal să suporți și tu o parte din cheltuielile casei din moment ce locuiești acolo, dar este absurd să-ți ia toți banii pe care i-ai făcut în 7 ani și să-ți dea doar 300 de lei pe lună. Mai ales dacă tu suporți și rata la creditul făcut pentru renovare.
Vă așezați frumos împreună la masă, calculați care sunt cheltuielile lunare ale gospodăriei și plătești 1/3 din ele.
El plateste deja ratele la casa! Ar trebui tinut ca un print in puf. In schimb este exploatat ca un sclav!
Imi amintesc de tine. Ai mai intrebat, dar de pe alt cont.
Tu stai cu mama si bunica.
Ti-am raspuns si atunci: iti iei viata in propriile maine. Te muti impreuna cu un coleg/colega, sa impartiti chiria.
In loc sa-ti ia mama si bunica toti banii, le ceri tu banii de rate. Asa iti vei permite sa te intretii.
Tu deocamdata nici nu stii ce poti si ce nu poti, pentru ca nu te-ai interesat cat costa o chirie, cat costa utilitatile, mancarea intr-o luna.
Cauta contractul de imprumut la banca si citeste-l cu atentie, cu ce ai garantat imprumutul? Ce se intampla daca nu mai platesti?
Poti consulta si un avocat, ce optiuni ai ca sa-ti recastigi viata.
Momentan esti sclavul mamei si bunicii.
De obicei parintii fac credit ca sa cumpere casa copilului. Unii cer ulterior chirie pe apartament, un fel de imprumut ca sa acopere creditul si ca sa nu si-o ia copiii in cap.
Dar ca parinte sa te lafai in munca copilului si sa il tratezi ca pe un sclav, aici sunt probleme grave!
O consultatie juridica la avocat costa cateva sute de lei. Macar obtine un sfat, ce poate face dpdv legal.
Mi se pare sinistru că trebuie să-ți spună cineva ce trebuie să faci la vârsta ta. Cum adică "ţi-au luat" salariul? E pe numele/cardul tău. Taie-le accesul la el.
Doamne ce copil bun esti, sa faci rate pentru ei si sa le dai si salariul tau...
Stiu ca singurul motiv pentru care accepti asta e rusinea si respectul fata de ei dar crede-ma ca nu merita. Te-au crescut dar asta nu le da dreptul sa te lase fara banii munciti de tine. Ei ai impresia ca tu le datorezi ceva dar nu este adevarat. Nu esti dator cu nimic fata de ei, nu tu ai cerut sa vii pe lume si din moment ce te-au facut au avut obligatia sa te creasca, dar asta nu te face dator. Asa ca lasa rusinea la o parte si nu le mai da bani. Pur si simplu spune-le "de acum inainte am nevoie de banii mei, daca vreti o chirie ca stau in casa voastra (ceea ce nu ar trebui din moment ce ai facut rate pentru casa) va dau o suma gen 1000 lei". Ajunge atat, nu te mai lasa controlat de ei
Cauti un prieten unde sa platesti o suma modica drept chirie sau sa inchiriezi un apartament cu cineva, inveti sa iti gatesti si rezolvi problema.
Dar, iarta-ma, cum poti fi asa tantalau sa nu platesti doar a treia parte din utilitati? Cum iti iau banii de salariu daca nu le dai tu cardul? De ce nu blochezi cardul daca ti-l iau cu forta?
Felicitari, ai parinti nesimtitii abuzivi ce iti scot ochiii cu 300 lei pe luna, inca un pic si iei diploma sclava izaura. Spune stop, recalculeaza tot ce trebuie platit corect de fiecare, nu poti? inchide inpumutul chiar si cu refinantare si rupe-te de cuib pe repede inainte, nu te mai uita in spate daca vrei sa faci ceva.
Hristos a înviat!
Aduni cat costa utilitatile, cat costa imprumutul si imparti la nr. de membrii cu venit. mai ramane ca tu sa-ti platesti partea ta
simpel as that
Cel mai ok ar fi sa cauți un avocat bun si sa vezi ce poți face, asa nu poți trăi cu siguranță, dinafară pare ca esti exploatat. Strânge un fond mai maricel 12000 de lei si vezi ce poți face in legătură cu creditul.
Vorbesti prostii, avocatul costa bani nu este gratis si daca ar avea deunde sa stringa bani si ar lua o garsoniera dar batrînii sunt niste idioti care i maninca banii, ei satu in casa renovata de el, pe ei îi doare in cu(r) de el.