Pentru a rezolva problema ta nu e cazul sa te implici in viata altora. Cum sa iti treaca prin cap sa iti cuplezi fosta cu unul despre care stii ca :
1. Si-a batut joc de ea si a umilit-o
2. Nu il suporta
Trebuie sa fii scurt si la obiect cu tipa de care iti place. Vorbeste cu ea pentru ca pana acum ai lalait-o. D'aia a si inceput sa se detaseze de tine. Spune-i direct ca o vrei si cu asta basta. Ce v-oti tot invarti atata in jurul cozii nu inteleg.
''Ma tot mut cu alti colegi''. Ar fi trebuit s-o întrebi pe fata respectivă dacă nu vrea să stea cu tine în bancă.
Din ce-ai povestit, pare că te-ai lăsat curtat și n-ai început să reacționezi decât după ce ea a considerat, probabil, că nu ești interesat. De ce n-o întrebi pur și simplu ce s-a întâmplat, uneori e cea mai bună soluție. Preferabil față în față ca să-i vezi reacția și să nu aibă cum să stea mult să se gândească la un răspuns.
Spune-i: n-am putut să nu remarc că a intervenit o ușoară răceală în prietenia noastră, Credeam că ne îndreptăm spre ceva mai mult împreună. Am greșit presupunând asta? Am spus/făcut ceva care te-a deranjat?
Ce frumoasă e vârsta la care nu te gândeşti doar cu cine să ieşi în parc, cu cine să stai în bancă, să trimiţi bileţele în timpul orelor.
Spune lucrurilor pe nume.
Daca iti place de fata spune-i in fata.
Ce ai de pierdut. Daca te refuza mergi mai departe.
Fii barbat si afirmate. Degeaba va plimbati daca nu ii spui spui ca o placi, sa spui ca o iubesti ii mult spus, daca nici nu aveti sentimente. Pentru ca nu toti inteleg gesturile noastre, si le considera neinsemnate. Eh suntem doar prieteni, mai iesim ne mai plimbam.Blabla.Ce vrei sa inteleaga fata. Daca nu ai atacat cand trebuie ea si-a pierdut interesul. V-a fi mai greu sa o re-cuceresti.
Daca esti baiat adevarat ar trebui sa nu mai stai deloc langa fosta in banca.
Friend-zone-ul este foarte dezamagitor si bolnavicios. Voi va jucati cu iubirea.
Există moduri diferite de a iubi. Așa cum sunt și oamenii: diferiți. Nu poți încadra iubirea în tipare, indiferent de natura ei. Ce creează așteptările într-o relație? Dezamăgiri. Nu ceea ce fac ceilalți ne provoacă suferință, ci modul în care ne așteptăm noi ca ei să se comporte. Convingerile pe care le avem în legătură cu ceea ce „trebuie" sau „nu trebuie" să facă și să spună iubirea sunt cele care creează confuzie.
Fie că este vorba despre relații de familie, prietenie sau parteneriate de viață, ceea ce simțim nu trebuie demonstrat. Nici prin cuvinte, nici prin fapte. Asta nu înseamnă că nu putem folosi cuvintele și faptele pentru a cultiva în mod pozitiv o relație, ci că iubirea în sine este o stare de a fi care se simte. În plus, abia când lași un om liber să ofere ce vrea și ce poate în relația cu tine îi înțelegi direcția și adevăratele intenții. Lucrurile se așază în mod natural dacă le lași să fie așa cum sunt și cum tind să fie. Treaba ta este să te afli în starea de a fi a iubirii și să rămâi deschis la orice exprimă Universul prin oamenii din viața ta.
Când ne alegem prietenii, oamenii cu care colaborăm sau partenerul de viață, suntem liberi să decidem dacă un anumit mod de a relaționa ne este potrivit sau nu. Avem opțiunea de a rămâne sau de a pleca. Indiferent ce am alege, încercarea de a schimba un om, de a-i cere dovezi ale aprecierii, respectului sau iubirii nu ne-ar ajuta cu adevprat. Noi suntem cei ce ne putem schimba perspectiva, așteptările și chiar direcția. A cere demonstrații de iubire și afecțiune nu face altceva decât să blocheze o relație la nivel energetic, indiferent de natura ei.
Dincolo de etichete, așteptări și orgolii, iubirea se simte. Știi când unui om îi pasă de tine, chiar și atunci când nu o arată așa cum scrie la carte că trebuie să o arate. Un om își poate exprima afecțiunea în nenumărate feluri, așa cum simte și cum îi este lui potrivit.
Chiar dacă nu înțelegem întotdeauna comportamentul unei persoane, este bine să rămânem receptivi la ceea ce ea simte să ofere în acea relație. Asta nu înseamnă să acceptăm să fim tratați fără respect sau cu indiferență și să rămânem în acea relație în ideea „mă iubește în felul lui." Înseamnă că avem libertatea de a alege, însă nu și aceea de a eticheta iubirea sau formele pe care le îmbracă.
Pentru că nu prin rațiune înțelegem și simțim iubirea, ci printr-un suflet receptiv și deschis în fața bogăției vieții.