Pentru prima dată după foarte, foarte multă vreme, spun că utilizatorul crinu are 110% dreptate. Complexele sunt în cea mai mare parte din cazuri probleme strict feminine.
Eu mi-s mascul şi-s cam de-o seamă cu tine. Mama, e cam de-o seamă cu mama ta însă nu concurează cu mine (evident) dar are un comportament similar.
Prietene de familie care şi ele sunt aproape de 50 de ani sau au depăşit deja, spun mereu: "De-acu-s babă, a trecut vremea mea" şi chiar zâmbesc spunând asta şi sunt mult mai fericite decât maică-mea ce deseori nu pricepe că şi ea e babă de-acum.
Pe maică-mea o motivează în sensul rău o prietenă de familie ajunsă la 60 de ani şi care, într-adevăr, arată de cel mult 45 deşi are şi 5 copii "la activ", ultimul născut la 42 de ani. Ce nu vrea să priceapă mama e că mediul şi condiţiile în care a trăit acea doamnă sunt total diferite şi, prin urmare, efectele sunt total diferite.
Nu sunt o fată frumoasă şi tânără dar aceiaşi problemă am observat-o la maică-mea, doar că mie nu-mi mai pasă.
Soluţii? Conversaţii. Se crizează? Nu-i stress, o laşi să termine de crizat şi o iei de la capăt. Perseverenţa e factor aducător de progres.
Salut.
Din ce ai scris am inteles ca mama ta a fost si este o femeie frumoasa, ingrijita si care vrea sa fie in pas cu moda. Tu ai impresia ca te concureaza, dar cred ca de fapt ea isi urmareste scopul si obiceiul: sa nu lase varsta sa isi spuna cuvantul! Si ce daca se imbrca putin mai indraznet decat vrei si crezi tu ca ar trebui? Este viata ei, libertatea si vointa ei! Mai are doar putin timp sa se bucure de sanatate si frumusete ca apoi incep reumatismele, bolile si viata sedentara si inactivitatea din pensie! Mie mi se pare ca tu esti invidioasa si ai prejudecati in legatura cu varsta oamenilor!(daca mama mea ar mai trai, as fi fericita cu ea si pentru ea, indiferent cum s-ar imbraca!)
Sa imbatranesti nu e chiar usor iar cand domnisoara careia i-ai dat viata iti aminteste mereu de cum erai in urma cu 23 de ani, poate fi chiar greu Sunt multe doamne in situatia in care se afla mama ta si ai dreptate, de cele mai multe ori reusesc sa atraga atentia doar datorita vestimentatiei exagerate.Mama ta trebuie sa stie ca nu hainele ii dau varsta ci interiorul si starea de bine si multumire pe care o emana sufletul.
Incearca totusi sa stai mai mult de vorba cu ea si sa ii explici ca sunt momente in care te jenezi tu pentru felul in care se imbraca ea. Fetita mea are 15 ani si pentru mine conteaza enorm parerea ei.As intra in pamant de rusine daca as simti ca e nemultumita de felul in care se imbraca mama ei. Avem momente cand iesim la plimbare in trening amandoua si suntem catalogate"surori" dar asta ne amuza fiind situatii rare.Mama ta trebuie sa isi descopere stilul care o va face sa se simta increzatoare fara a fi exagerata.Mergi cu ea la cumparaturi, sugereaza-i ce haine ar trebui sa poarte.Intreaba si fetele care lucreaza in magazin ce haine i-ar recomanda doamnei si poate auzind si din gura altor femei care se pricep cat de cat la vestimentatie, poate va intelege.Eu ii recomand mamei tale o emisiune pe care incerc sa o urmaresc zilnic "Politia vestimentara" pe travel&living unde se ofera sfaturi interesante legate de moda.
Iti doresc succes si incearca sa nu fii suparata pe mama ta.Nu incearca sa concureze cu tine, doar vrea sa mai tina timpul in loc putin.
Ai scris foaaaarte mult dar de fapt ai repetat aceeasi idee.Nu ii mai repsosa nici tu nimic, nu ii mai spune mereu ca e depasita sau ca te copiaza.Las-o sa se simta bine, incurajeaz-o si tu, incearca sa ii dai sfaturi. Daca le urmeaza bine, daca nu las-o in pace.Eu am 21, mai am putin si fac 22, dar deja simt ca imbatranesc si chiar trec printr-o perioada dificila, ma gandesc ca dupa pragul de 30 de ani, viata ti se cam duce.Nu ma mai simt ca in adolescenta, lipsita de griji. Daca as ramane mereu la varsta de acum nu as avea nicio problema, dar simt cum trece mult prea repede timpul.
Eu am parul alb la 46 de ani.am doi cavaleri de 18 si 20 de ani, si o domnisoara de 9 ani.sotia are 23.si este complexata de varsta. vrea sa para mai tanara, si a trebuit sa am o discutie serioasa cu ea, pe tema asta.fiindca oricat de tanara vrei sa pari trebuie totusi sa accepti varsta si faptul ca imbatranesti.nu poti la 43 sa te imbraci ca la 15.bag sama ca pentru femei e greu de acceptat asta. dar e o realitate si este inevitabil.problema voastra e aceasta cred; langa o fiica tanara, unei mame ii este greu sa para la fel, tanara, moderna. adica face eforturi.stii ca sunt copii carora le rusine cu parintii lor? probabil ea nu vrea asta. dar cred ca nici sa te complexeze.lamuriti problema.se poate discuta.