Din pacate multi patesc ca tine draga 2008. Aleg sa munceasca, sa se sacrifice. sa puna totul in slujba instruirii si apoi constata ca daca dau chix nu au nici familie, nu au nici satisfactie materiala. Cei care sunt realizati profesional tanjesc dupa o familie pe care o gasesc foarte greu. Trebuie sa existe un echilibru si o masura in toate. Nu ne privam de familie de dragul de a face o cariera. Doctoratul il putem face si daca avem pe cineva aproape. Nu as vedea un impediment in asta! Oricum este o problema atunci cand constati ca au trecut niste ani pe care nu-i mai poti recastiga. Eu totusi sper draga 2008 sa te recompui bucatica cu bucatica, molecula cu molecula pentru a-ti recastiga echilibru. Bafta!
Care crezi ca este ordinea prioritatilor?
1. relatia cu oamenii
2. relatia cu Dumnezeu
3. cariera.
Ei, daca nu stii ce sa alegi dintre 1 si 3, atunci alege 2.
Facand asa, vei fi ajutata si in celelalte puncte. Daca mintea iti spune ca am dreptate, iar inima iti va spune ca nu ai chef, atunci nu-ti urma inima. Preda totul lui Dumnezeu si El te va ajuta.
Pai lucrurile din perspectiva biblica stau cam asa:
Dumnezeu a creat pe om si a pus in el dragostea Sa, fara de care omul nu ar fi putut functiona cum trebuie. Mai pe scurt, dragostea, relatiile si tot ce tine de natura noastra a fost creat de El. Tocmai pentru El stie ce este mai bine pentru noi, si pentru ca stie viitorul de la inceput-, este bine sa cautam sfat si povata la El.
Cum va veni raspunsul? Nu-i treaba noastra. Problema la care trebuie sa ne gandim este aceasta: "Dumnezeu vorbeste insa, cand intr-un fel, cand intr-altul, dar omul nu ia seama." (Iov.33:14)
Sa nu uitam ca El este si Autorul casatoriei. Ca de la El, cei doi primesc binecuvantarea.
Asadar, intrarea intr-o relatie nu trebuie facuta fara sfatul Lui. Daca vom citi Biblia, El ne va putea vorbi in felul acesta. Rata divorturilor aproape ca ajunge din urma pe ce-a a casatoriilor; si asta din pricina ca toti acestia nu si-au pus principii in viata, principii dupa voia divina, ci si-au urmat placerile si planurile lor, crezand in toata sinceritatea lor ca ca acestea sunt bune. Un om fara principii este ca o barca purtata de valuri incoace si incolo fara nici o directie. Dar daca omul isi pune principii, si daca acestea sunt dupa voia lui Dumnezeu, atunci omul si caminul sau se afla in siguranta.
Da! Ai dreptate.Dar nu toate raspunsuriile vin pe calea Biblica.Sentimentele tin de supranatural, poate ca asa stim majoritatea.Dar nu.Sentimentele vin din impulsuriile puternice ale creierului.Omul isi tipareste in minte o anumita persoana/animal de care mai apoi ii este greu sa se debaraseze.Prin suferinta! De ce plangi atunci cand pierzi pe cineva drag.Pai subconstientul tau nu accepta schimbarea! Apoi se ajunge la asta! Eu sunt cel care nu pune supranaturalul inainte, caut o cale spre un raspuns.Cale psihologica in situatia de fata! Iar iubirea.Pai marii psihologi ai lumii, cred ca iubirea este un sentiment de simpatie pe care il ai asupra unei persoane! Oricum. Poate ca am spus niste tampenii, sau poate ca nu.Nu am de unde sa stiu clar ceea ce se petrece in mintea/sufletul unui om! O seara buna in continuare
Am intalnit un caz in care, a plecat, s-au despartit, ea a ramas insarcinata, a venit inapoi s-au impacat s-au recasatorit si acum iar e plecata.sa-si faca o cariera ca asistenta medicala, la un spital de boli nervoase.eu am parerile. copii au nevoie de parinti mai mult decat de bani.iar parintii plecati pierd toata dragostea si bucuria dragostei si educarii lor.voi santeti doar doi.e trist.de multe ori pierdem in viata tot ce mai bun.
Ei bine, ai ales munca în locul dragostei..Mulţi păţesc aşa, mai ales în România, în care dacă nu ai bani, nu faci nimic.E normal.Şi dacă te iubeşte cu adevărat se va uita la tine şi va înţelege.
Baftă!
O sa incerc sa rezolv problema mersi de sfaturi...doar ca lucrez de la 9 la 7 zilnic in afara de duminica asa ca nu-mi ramane prea mult timp liber, persoana care cred ca ma iubea zic cred dupa reactiile care le avea e in apropierea mea la 200m asa ca e ciudat sa nu poti lamuri problema
Uite este un subiect mai sensibil.Pe care nu il putem discuta aici.
Iti las o adresa de Y.M, si putem vorbi mai deschis.
teddy_04_teo
Pai crezi ca se uita la tine, sau ai incercat si nu a mers?! Deci pentru ambele variante, ar trebui sa-i arati ca tii enorm la el, sa fii romantica, si barbatii pun botul la asa ceva trebuie sa faci aproape orice sa-i arati ca tii la el, poti sa-l surprinzi cu un sarut cand nu se asteapta sau chestii romantice gen