| Ding93 a întrebat:

Salut, locuiesc la casa cu mama și bunica, sunt angajat de 7 ani și mereu când îmi întra salariul trebuie sa le dau toți banii iar ele îmi dau intr-o luna 300-400 lei. Cum as putea sa rezolv problema ca banii sa rămână la mine fără sa iasă discuții? Înțeleg ca trebuie sa contribui la facturi, dar nu mi se pare normal ca toți banii sa stea la ele în portofel, mai ales ca au și ele venituri. Nu beau, nu fumez, nu joc la păcatele sa zică ca dau pe prostii, dar din când în când vreau sa îmi cumpăr și eu un tricou, pantaloni, adidasi, un suc sau dacă se intampla sa schimb ceva la masina și le cer bani strâmbă din nas. Nici in concediu nu ma pot duce, cand intram in vacanta stau ca prostul in casa.În chirie nu ma pot duce momentan, am un credit la banca încă 2 ani pentru renovari la casa și masina pe care o am cu 2000 euro. De fiecare data ma întreabă de prime când întra, le-am dat și cardul de bonuri, am în fiecare luna între 800-900 lei bonuri de masa. Ce ma sfătuiți? Sincer am ajuns la capătul puterilor.

13 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Chirie, sau te însori și stai la nevasta. Dar și asta poate fi cam la fel...

| luxlux2488 a răspuns:

Le lasi banii de bonuri si restul ii pastrezi tu! Nu zice nimeni sa nu iti ajuti parintii, dar trebuie sa ai banii rai, nu trebuie sa fi fatalau.
Ca parinte trebuie sa iti ajuti copii nu sa tragi pe ei!
Nu le mai da bani, ai zis ca ai renovat casa, le ai dat bani, dar pune stop! Scrie mi in privat, iti spun eu mai multe!

| Kufu95 a răspuns:

Banii tăi sunt banii tăi, tocmai că spui că au și ele venituri, de ce le permiți să ții ia? Bine, asta nu înseamnă că tu nu mai trebuie să le ajuți deloc, dar trebuie să mai și faci cu ei ce simți tu.

| Marianaetanita a răspuns:

Să cauți o garsonieră și să te muți cu un tovarăș sau singur, și dacă îți rămâne să le ajuți și pe ele lunar cu cat poți tu, succes în viață

| sweetys a răspuns:

Te muti in chirie si iti organizezi singur bugetul. In ritmul asta nu o sa avansezi in viata si ramai baietelul lu ' mamica si a lu' buni.

| GligoresiLaruca a răspuns:

Esti manipulat 100%.
La 60 de ani poate o sa fii liber daca ai noroc, sa ai grija sa nu mori inaintea lor.
Dar si sotiile manipuleaza, poate schimbi doar seful.

Bula
| Bula a răspuns:

Cere decontarea banilor, ce trebuie sa le dai, precum si justificarea cheltuielilor!

| Holiday a răspuns:

Adica ai facut credit sa renovezi o casa din care te-ai muta imediat, daca ai putea?!? Chiar iti meriti soarta...

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Doamne, Dumnezeule!
Cum sa le dai toata leafa lor?
Ai mai facut si credit pentru renovari la casa lor!
Doar pentru asta si ar trebui sa stai gratis, fara alte pretentii din partea lor.
Lasa-le cu cardul de bonuri si nici un ban in plus.
Daca comenteaza, cere restituirea creditului pentru renovari intreg. Cu ce ai garantat pentru credit?

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Stai, ca am citit si restul intrebarilor tale.
Mama ta nu o place pe iubita si te pune sa alegi happy
Scapa urgent din casa aia!
Ia-ti chirie, ia-ti coleg de aparatament, fa cumva dar nu mai fi sclavul mamei si bunicii. Lasa-le sa plateasca ele creditul de renovari iar tu ia-ti viata in maini.
Mergi la banca, intreaba cum poti face ca oricum nu e casa ta.

| Violleta2022 a răspuns:

Ai o singura solutie, te muti cu chirie in alta parte, ca nici sa traiesti pe gratis in casa bunicii nu se poate.
Ori vinzi masina ca oricum nu ai nevoie de ea, neavand bani sa o intretii sau sa-i pui benzina, fiindc achiar o cheltuiala inutila.

| I0NUTA a răspuns:

Poti incepe sa faci cumparaturi in casa, nu le dai bon si nu au cum sa mai tina evidenta banilor tai.
Ideal ar fi sa te muti.
Sincer, nu stiu cum ai ajuns in situatia asta.

| johnnny123 a răspuns:

Parcă tot tu povesteai că mama ta se bagă și peste relațiile tale, îți "impune" să te desparți de partenerele de care nu-i place ei, etc.

Deci la tine problema este generalizată, nu e vorba doar de bani.

Deci întrebarea corectă ar fi: De ce la 30 de ani îi permiți mamei tale să-ți controleze în totalitate viața?