Scuze daca ma bag fara sens.Si eu ma cert cu parintii aproape in fiecare zi, ei nu prea ma inteleg si din orice ne certam, am daramat tot prin casa, ieseam seara afara si nu mai intram in casa.Dar fara niciun rezultat parintii cred ca noua asa ne e mai bine (cum vor ei).Nu ar trebui sa pleci, eu zic ca ar fi mai bine sa le explici situatia si sa ii faci sa inteleaga ce iti doresti tu cu adevarat.Eram intr-o situatie mai rea ca tine.Eu voiam sa ma arunc de la etaj.dar in timp lucrurile s-au rezolvat mi-am spus punctul de vedere fata de atitudinea lor si incet incet au inceput sa se schimbe radical.
Ai nevoie de multa inteligenta sa pleci de acasa si sa te duci in casa unui strain?
Salut
Te îndemn să te gândeşti la următoarea întrebare: Crezi că plecând de acasă vei reuşi chiar să scapi de probleme?
Ştii cine scapă de probleme? Cei care învaţă să le înfrunte, nu cei care fug de ele.
Aici poţi găsi unele sugestii care te-ar putea ajuta în acest sens: http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/1102011121
Cele bune!
Poate mai si detaliezi - virsta, care sint problemele la care va bateti cap in cap, cum ai crescut si cind ati intrat in perioada asta, etc.
Si eu m-am certat cu parintii meide multe ori, mama mi-a spus odata asta, insa acum ma inteleg super cu ea. trebuie sa-i intelegi si pe ei. te iubesc si tu ar trebui sa faci asta, au spus-o la nervi... nu trebuie sa faci vreo prostie, vei regreta si tot te vei intoarce acasa
Bună.
Tu realizezi la ce pericole te expui cu plecatul de acasă?
Pentru ce te cerți cu ei în fiecare zi? O mare problemă, cu toții trebuie să mergeți la o consiliere psihologică.
Pa, pa.
Vad ca ai 13 ani.
Nu esti prima si nici ultimul adoloscent care are probleme cu familia.
Eu zic sa incerci o discutie serioasa cu parintii tai.
Poate au asteptari mai mari de la tine!
Cauta si tu un moment cand sunt mai linistiti si,,ataca '' problema! Fara tipete,fara ridicat tonul!
Poate nu te achiti de sarcinile pe care ei ti le da,poate la soaala iei note mici (si tu poti mai mult)
Nu alege calea cea mai usoara, plecand de acasa! Confrunta-te cu problemele ce au dus la aceasta!
Poate parintii au spus ca, nu mai esti copilul lor '' la suparare, tu nu faci la fel cu prietenele tale?
Gandeste-te ca daca fugi de acasa poti incapea pe mainile unor persoane rau intentionate si cine stie ce se poate intampla.
Parintiiii tai te abuzeaza fizic/verbal? Mai ai si alti frati /surori in aceeasi situatie?
Daca ai dovezi poti lua legatura cu cei de Protectia Copilului! Ei vor cerceta problema si vei ajunge intr-un Centru de-al lor, dar in nici un caz nu in strada.Sau la rude!
Eu cred ca nu e cazul!
Gandeste=te bine ce faci!
Buna
Nu cred ca plecarea de acasa ar rezolva problema ta, cred ar fi bine sa vorbesti cu ambii parinti si sa le explici ca tu ai nevoie de sustinerea si de dragostea lor
Poate ai o bunicuta si ii poti explica situatia din casa si astfel se va gasi o rezolvare
Poate le dai si tu de furca parintilor si prin atitudinea lor cauta sa te aduca pe linia de plutire..nu crezi? iar daca esti minora, nu rezolvi nimic plecand de acasa...
Incearca sa gandesti calm, nimeni nu iti doreste binele in afara parintilor.iar pericolul pandeste la fiecare colt de strada
O frumoasa zi sa ai
Ce rezolvi daca pleci? O sa te caute politia si cand te aduc acasa sa vezi atunci cearta. N-ar fi mai simplu sa te gandesti de la ce va certati si sa incerci sa mai calmezi spiritele?