| GoogleUser a întrebat:

Salut, mă numesc Dan, am 18 ani și o mare problemă în ceea ce privește femeile.

Mai exact, până acum nu am avut nici o relație, deoarece nu mi-am dorit una, nu găseam femeia potrivită. Însă de când am intrat la facultate (de anul acesta), m-am îndrăgostit de 2 fete, ambele din aceiași grupă, ambele având prieten de 4 ani. Mai întâi m-am îndrăgostit de una dintre ele, am încercat sa mă apropii mai mult de ea, să mă bag în seamă, să o ajut cu temele etc., însă la un moment dat și-a dat seama și a început să se distanțeze de mine, m-am împăcat cu ideea și am renunțat ușor, deoarece intre timp mi-am dat seama că îmi place mai mult a 2-a fată, și am început să fac același lucru și cu ea, însă după ce și-a dat seama, și aceasta a început să se distanțeze, spunând că „mă bag prea mult în sufletul ei", acum vestea bună este că s-a despărțit de prietenul ei, însă nu dă semne ca ar vrea sa-și facă altul sad

Această situație, chiar dacă m-a dus la depresie (deoarece pentru mine foarte rar există cuvântul NU, trebuie sa recunosc că sânt foarte încăpăținat), m-a făcut să conștientizez mai clar că eu chiar am o problemă gravă în această privință. Mi-am dat seama ca nu știu să mă port cu o fată astfel încât să o fac să mă placă, nu știu ce să vorbesc când sunt în preajma unei fete, și de multe ori încep sa spun numai aiureli, încep să par că sânt prost în ochii ei (probabil că sânt unul), încep să tremur, sa transpir, etc.

De aceea, scriu aceste rânduri, și vă cer ajutorul în aceasta privință. Aș vrea să-mi recomandați cărți, sfaturi sau orice altceva care m-ar ajuta.
Ce apreciez cel mai mult la o fată este inteligența, simțul umorului, caracterul plăcut, frumusețea fizică etc., de aceea aș vrea să știu ce aș putea sa fac ca să o am alături de mine poate o viață întreagă, s-au măcar cum să fac să-i spun că o plac.
Mulțumesc!

7 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Asa cum aia s-a despartit de prieten si de tine la fel poate sa faca. eu in 26 de ani traiti in lumea asta de rahat nu am gasit una serioasa asa ca nu tine de bunele maniere fizic sau bani... da banii aia sant un factor important sa atragi momeala in viata ta. Femeile din epoca capitalista nu sant la fel de bune ca cele din epoca ceausista

Bula
| Bula a răspuns:

"Incercarea repetata este tatal cunoasterii" - spune un proverb vechi.
Fiecare fata are obiceiurile si personalitatea ei. Unele se potrivesc, altele nu cu personalitatea ta.
Prima data trebuie sa te cunosti pe tine, sa inveti sa te adaptezi la altii, dupa care vei gasi fete care sa te placa.

Trebuie sa te dezvolti pana la un nivel de comportament la care fetele sa umble dupa tine, sa-ti caute prietenia. Pentru asta trebuie sa te evidentiezi cu ceva in ochi lor.
E ca si cum vrei sa vinzi ceva la piata, dar vei avea cumparator atunci daca marfa ta este atragatoare cumparatorilor.

| Violleta2022 a răspuns:

In primul rand, evita sa te mai indragostesti sau apropii de fete care sunt deja in relatii, ca nu-i sanatos si nici normal, riscand sa le distrugi relatiile si sa te urasca pentru asta.
Cauta-ti fete libere si comporta-te normal cu ele, nu obsedat de ele, ca le sperii!
Va trebuii sa inveti cand primesti un raspuns negativ, ca NU este intotdeauna NU de la fete, pentru ca poti avea probleme chiar si cu Politia, daca fac plangere ca esti obsedat de ele, sau ca le harasezi sexual.
Asa ceva nu este acceptabil din partea unui om normal si perfect sanatos, care ar trebui sa fie capabil sa perceapa "NU" ca fiind un refuz categoric, fara sa insiste.

te sfatuiesc sa-ti cauti o fata care sa te placa in aceeasi masura care o placi tu si dupa aceea sa treceti la o prietenie sincera si in timp, sa decideti daca vreti sa fiti impreuna pe veci sau nu.

| Freya1 a răspuns:

Da ai gresit din start cand ai mers direct la fetele cuplate si te-ai mai si dat la ele.
Nu trebuie sa fi sufocant sau sa obligi fata sa te placa deoarece nu esti miezul din paine si toate se invart in jurul tau fi realist si constientizeaza ca nu e nu si alege si tu o fata singura.Nu iti trebuie sa citesti carti trebuie doar sa alegi una de teapa ta si sa o iei usor sa te caute si ea sa nu te oferi daca nu te cheama iar daca esti refuzat renunta sau ai rabdare

| ShamelessQboy a răspuns:

Mai întâi iubeste-te pe tine si ai grija sa arăti si sa gândești frumos, vei vedea ca si fetele vor începe să te placă ele vor fi cele care vor încerca să intre intr-o relatie cu tine!
Toti si toate, vor ceva mai bun decat ei/ele insasi.

| MateiT a răspuns:

Nu mai incerca sa le faci sa te placa. Le place de tine doar daca ai incredere in tine. Ia-o logic, daca nu ai incredere in tine de cel le-ar place de tine? bineinteles ca in interior toti suntem deosebiti, suntem miracole in viata. Dar aici ne referim putin mai superficial pentru scopul conversatiei
Trebuie mai intai sa inveti sa te placi tu pe tine, sa te apreciezi pentru lucrurile pe care le faci bine, sa iti placa propria ta companie, nu sa vrei tot timpul cu disperare compania unei fete pe care o pui pe un piedestal. Vrei sa stii un secret? daca ai fi cu ea dupa un timp te-ai plictisi si nu ai mai vedea-o asa speciala
Fii tu insuti, afla cum esti tu de fapt, afla care iti sunt inhibitiile si scufunda-te in dimensiunea asta, a emotiilor sa zicem.
Daca o fata vede ca o vrei cu genul acela de disperare probabil nu se va simti atrasa de tine. Oamenii carismatici si magnetici cred in ei insisi si isi iau viata in propriile maini, devin responsabili pentru ce se petrece in viata lor, cauta calea pentru a evolua, a creste. Acei oameni se exprima liber. Invata sa exprimi tot ce este in tine. Asta e. Exprima tot ce este in tine fara retineri. Ma refer tie insuti. Exprima-ti dorintele, fricile, nesiguranta. Cauta moduri de a te dezinhiba. Si orice ai face nu juca teatru ca sa impresionezi pe nimeni. Impresioneaza-te pe tine prin curajul pe care il dezvolti in tine
Cand esti cu o fata fii atent la ea, arata-i ca iti pasa, vorbeste despre ce simti tu ca vrei sa vorbesti si arata-i ca ai incredere in punctele tale de vedere. Daca nu posezi calitatile astea atunci cultiva-te in orice fel poti pentru a dobandi mai multe skill-uri.
De asemenea te-as sfatui, din moment ce probabil eziti in prezenta unei fete de care iti place, sanu mai incerci sa te apropii, doar interactioneaza asa cum dicteaza momentul. Fii constient de moment, de atmosfera momentului, de ce se intampla in jur. Gandese pe cont propriu, nu in functie de ce zice sau face ea. Remarca lucruri din jurul tau la care altii nu se gandesc, fii independent
Stiu ca toate astea poate suna imposibil. Dar e maiposibil decat crezi
Invata sa meditezi, foloseste internetul pentru asta. Mediteaza cel putin o ora pe zi intr-un loc linistit in care nu vei fi deranjat si reflecta in starea aceea asupra acestor aspecte si usor usor vei dobandi claritate
Nu stiu ce sa-ti mai zic, sunt prea multe si depinde de cine esti si care e de fapt problema de sub inhibitia ta
Sper ca te-am ajutat

| GoogleUser explică:

Am încercat astăzi sa o invit la masa în oraș, însă a refuzat spunând ca nu ii este foame, deși de fiecare data spune ca ii este, deoarece terminam lecțiile la ora 4. Cred ca mâine o sa-i spun ce simt. Ce părere aveți? Dacă fac asta, cum sa o fac?, am niște idei, dar cum am spus mai sus, sunt un începător