anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut,mama mea nu ma lasa sa ma culc mai tarziu de ora 23 ceea ce ma face sa ma simt prost, deoarece toti prietenii rad de mine pentru ca nu ma lasa. Chiar nu mai suport asta va rog ajutati-ma.

5 răspunsuri:
| Aneliese12 a răspuns:

Câți ani ai?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Prietenii astia ai tai dorm la tine sau ce treaba au ei cu ora la care te culci tu?

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Ar trebui sa te simti foarte bine nu bine. In tinerete trebuie sa te culci la orele 21:00-22:00. Ai sa vezi cum este cand ajungi la varsta senectutii si nu mai poti dormi decat pe la 01:00-02:00 din noapte. Cel mai bun somn (odihnitor) este dupa ora 20:00 zic studiile de specialitate. Somnul odihnitor presupune: 10 - 11 ore la copii, 8, 5 – 9, 5 ore la adolescenti si 7-9 ore la adulti. In aceste conditii eu te-as culca la ora 21:00. Ar trebui sa-i multumesti ca nu te lasa sa te culci ca imbecilii la ore tarzii de dimineata.

| anonimg a răspuns:

Dacă îți educi organismul cu obiceiuri greșite, asta nu înseamnă că nu va fi afectat. Boala nu vine în corp din prima zi; poate că nici după un an. Lipsa odihnei suficiente și la timp nu face altceva decât să slăbească sistemul imunitar.
Organismul are nevoie de refacere, adică de timp. Și asta pentru că celulele albe sunt cele mai afectate. Acestea sunt responsabile de sistemul imunitar; și dacă ele nu se refac atunci cine și ce mai luptă împotriva microbilor, bacteriilor și virusurilor?
În sângele nostru se găsesc celule roșii și celule albe. Cele roșii sunt responsabile cu transportul... vieții (ca să zic așa); iar cele albe sunt soldații care păzesc celulele roșii. Și multe celule albe își dau viața zilnic. Dar este bine că ele se refac. Dar nu se refac decât în timpul odihnei de noapte, în timpul somnului nopții. Așa a fost făcut organismul, și doar așa va funcționa.
Dacă nu ajutăm organismul, nici el nu ne va putea ajuta. De aceea trebuie să respectăm timpul pentru odihnă -la vremea lui, nu oricând sau oricât. Până la urmă odihna înseamnă refacere; refacerea celulelor albe (leucocite) și a altor lucruri.
Moda de a ne culca târziu a luat amploare; dar dacă moda afectează sănătatea, atunci să nu dăm doi bani pe ea.
Mai devreme sau mai târziu, prietenii tăi care râd de tine vor avea de suferit.
Că știm sau nu cum funcționează organismul uman, asta pe el nu-l interesează. Corpul va răspunde cu sănătate sau cu boală, în funcție de cum îl tratăm, de cum avem grijă de el.
Aceste lucruri trebuiesc spuse în școli copiilor, pentru ca toți să le cunoască.

| NunuNini a răspuns:

Mama ta face foarte bine. Dar prietenii tai de unde stiu cand te culci tu? Normal ar fi sa te culci chiar mai devreme. Dupa cum pui intrebarea, cred ca ora ta de culcare ar trebui sa fie pe la ora 21.