| anaid6 a întrebat:

Salut membri TPU! Am o problema! Parintii mei sunt divortati,iar acest lucru nu m-a marcat,tatal meu biologic fiind un om foarte dur, care ma batea daca scapam telecomanda din mana.Acum,mama s-a recasatorit si voi avea un fratior.Deseori,mai am conflicte cu actualul ei sot.E un om bun,doar ca uneori tipa cam tare la mine, din chestii banale.Am incercat sa ma schimb si nu pot,asa sunt eu. Uneori, nu stiu ce sa mai fac.Cu mama nu pot vorbi pentru ca nu ma intelege.As vrea sa ma descarc cuiva.Ma gandesc sa scriu intr-un jurnal.Nu stiu ce sa fac!(am 11 ani)El crede ca nu-l respect cat ar trebui si stiu ca imi face toate "mofturelele",dar apoi se lauda cam tare,ca imi face toate mofturile, iar eu nu-l respect. Vreau raspunsuri rapide! Multumesc anticipat!

15 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
asa se intampla cand familiile se despart si se recasatoresc..esti fata, vorbeste deschis cu mami tau si fa-o sa inteleaga ceea ce simti tu. daca n u te maltrateaza/daca are grija ta/daca se vede afectiunea lui fata de tine, nu cred c a este om rau, doreste doar sa se faca auzit si ascultat, iar unui copil asa ii sta bine.e bine sa nu pui la suflet totul, tu il privesti ca pe tatal vitreg si de asta iti este suspect orice ar zice si orice ar face el.
daca vrei sa ai un umar sa poti "plange" ti-l ofer c u mare drag si te pot asculta..lasa-mi id-ul tau in privat.
O zi frumoasa sa aihappy

| Fatamuntilor a răspuns:

Draga mea, poate tatalui e greu sa se obisnuisca cu ideea de a avea un copil mare asa dintr-o data. Poate nu e obisnuit cu copii, poate nu are destula rabadare.In orice familie, arma cea mai buna e comunicarea. Vorbeste cu mama ta, spune-i de framantarile tale.
Si nu cred ca nu te poti schimba.Inca poti fi modelata, te poti schimba.Roag-o pe mama ta sa te ajute pentru ca cand vei avea un fratior, mama ta va avea mai putin timp pentru tine. Daca te pot ajuta cu ceva, te astept pe privat.

| Dariusuu a răspuns:

Încearcă să eviţi toate conflictele cu ei, nicio fată nu merită asta de la părinţii lor.

P.S Nu uita să zâmbeşti draga mea.
Te pup.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai respecta-l. Ca doar ai 11 ani, nu 18. Daca tot iti face mofturile, nu-i fa figuri, ca poate te infunzi si ti-o iei ca de la celalalt.

| anaid6 explică (pentru anonim_4396):

Stii ceva, nu vrei sa stii prin ce-am trecut eu.eu il respect!

| xxxCARBONxxx a răspuns:

Cel mai bine este sa te inveti sa nu atragi atentia la asta. Daca nu te bate este foarte bine, dar daca tipa da-l dracu, fii mai distanta de el.Incearca sa petreci mai mult timp cu prietenii.
Pur si simplu inchipuieti ca cand striga nu tipa la tine ci la pereti sau altcineva, si lasa-l sa tipe cu orele daca asa-i place.
Sau daca zici ca-i un om bun incearca sa discuti cu el pe aceasta tema.
Daca nu te poti schimba, lasa-l sa te accepte asa cum esti.
Dar cel mai principal nu te indispune din cauza lui, nu-l lua in seama, incearca sa-l eviti, dar fa asta ca sa observe, poate isi va da seama ca trebuie sa se schimbe.

| alliyn13 a răspuns:

Wow... hm in locul tau m-as apuca de fumat.(eu o fac)iti gasesti mai usor prieteni asawinking si dupa poti sa stai mai mult pe afara cu ei sau daca ai deja poti sa incerci sa te departezi cat mai mult de ei ar fi o solutie!

| KiDaAnDrEeA a răspuns:

Hey, pai ai putea incerca sa vorbesti cu tatal tau vitreg sa-i explici ca apreciezi ceea ce face pentru tine, si sa nu inteleaga opusul. adica, ca nu apreciezi ceea ce face pentru tine, chiar daca ai numa 11 ani, poti sa-i zici asta si cred ca va intelege si isi va da seana ca a gresit.

| KiDaAnDrEeA a răspuns (pentru KiDaAnDrEeA):

Seama*

| KiDaAnDrEeA a răspuns (pentru KiDaAnDrEeA):

Si incearca sa eviti cat poti de mult micile dispute cu el, pentru ca degeaba tu iti spui parerea daca el da inapoi. trebuie sa faceti amandoi un pas pentru relatia tata-fiica

| Madut a răspuns:

Trebuie sa fii puternica, gandeste-te in primul rand la tine. Daca esti de parere ca iti face toate mofturiile, incearca si tu sa ajuti prin casa, adica la spalatu vaselor, sa dai cu aspiratoru, sa stergi prafu, pentru ca esti micuta ai doar 11 ani si poate isi va schimba comportamentu. Pupici

| Aramyx a răspuns:

Nu am trecut prin aceeasi situatie ca si tine dar pot sa te ajut din parti. De obicei bunica imi spunea sa ii respect pe cei mari,, \Ei au fost ca tine, tu nu ai fost ca ei. " Dar uneori nu puteam sa ii respect, din cateva motive stupide. Cred ca mama ta te iubeste si ar intelege, dar problema e ca ori iti este tie rusine ori tii prea mult la mama ta incat nu vrei sa o faci nefericita si sa ii spui despre tatal tau vitreg. Cu jurnalul nu o sa tina, din mai multe motive. La 11 ani nu trebuie sa stai inchisa in tine, dar totusi nu ai cui sa te descarci. Daca le-ai spune prietenilor, (uni te-ar lua la misto ) alti ar barfi despre tine. Plus ca uneori parinti nu sunt in cele mai bune toane asa ca mai bine nu ii supara daca sunt in aceea stare. Daca vrei sa vorbim id-ul meu de messenger gogu_alexandra010@yahoo.com

| Caba_Adelina_1993 a răspuns:

Ar trebuii sa scrii o scrisoare sau chiar un jurnal sa -l dai mamei tale. Poate cand vorbesti nu te asculta dar poate va fi intelege mai bine. In scrisoare dai si niste argumente. Sper ca te-am ajutat! DESI NU PRIMESC FUNDA SUNT FERCITA Ca te-am ajutat

| MadaLinaMadeline a răspuns:

Uite nu am trecut niciodata prin ce treci tu dar te pot sfatui dupa gandirea mea singura solutie este sa iti scrii toate gandurile intr-un jurnal sau daca ai o prietena foarte buna bff sa ii zici tot daca chiar este cea mai buna prietena ta si ea te va ajuta cu iguranta dupa propria gandire dar tu ar trebui sa faci ce simti si nu uita speranta moare ultima te pup sper ca ti-am fost de ajutor :*

| ana838 a răspuns:

Descarcate surorii mele.SI ea are 11 ani.Meesul ei e dianadia123