| DieterBortscher a întrebat:

Salut! Nu pot sa inteleg de ce sunt barfit pe la spate la locul de munca, cand eu nici macar nu am facut ceva gresit.
Ma inteleg bine cu toti, iar cu cei care imi sunt straini, nu am avut deloc interactiuni rele. Nu este nici cazul de a spune ca "sigur ai facut tu ceva de te uraste lumea". Tocmai asta este si ideea, eu nu am facut absolut nimic gresit. Daca ati intreba pe unul din cei care ma barfesc de ce fac asta, nu ar stii sa raspunda. Nu au un motiv.
Astazi mi s-a spus din nou acelasi lucru, faptul ca s-a vorbit de mine, si am fost amenintat ca daca imi dau drumul la gura si spun ceva sefului meu, ma vor bate.
Repet, nu am venit dintr-o lume de genul! Nu am facut absolut nimic gresit, ABSOLUT NIMIC! Am fost bun, si sunt o persoana foarte de treaba cu toata lumea din jurul meu. Dar sunt facut incapatanat doar pentru ca nu sunt de acord cu unele lucruri pe care le spun, si am tot treptul sa fac asta pentru ca sunt lucruri extrem de stupide si false! Ei pe mine ma pot contrazice in cel mai neinsemnat lucru, iar eu, daca am o alta parere, sunt facut incapatanat. Aud de multe ori "ce te-as lua la pumni, pentru ca esti prost!".
Cazul este in Germania. Seful meu este neamt. Fata de ceilalti, ma inteleg mult mai bine cu seful meu, deoarece jumatate de familie imi este de nationalitate germana, iau eu sunt "ca acasa" aici. Am primit contract pe perioada nedeterminata dupa doar 3 luni de lucru, si ma inteleg extraordinar de bine cu el. Insa nu stiu ce sa fac. Eu am 21 de ani, iar persoanele de care spun ca ma barfesc au intre 30 si 50 de ani! Imi e frica sa ii spun sefului meu ceea ce se intampla, deoarece ii pot ridica in cap si doamne fereste-ma sa fiu pe bune luat la bataie!

Ajutor! Nu am gresit nimanui cu nimic! Vreau doar sa imi traiesc viata frumoasa asa cum e ea, si simt ca unora nu le convine asta. Ce pot face?

15 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Ăia care te bârfesc sunt români? Că nu ai spus ce sunt.

| DieterBortscher explică (pentru sabin89):

In general arabi, romani si turci. Dar romanii sunt top printre ei. Bine gen, nu chiar romani, sunt romani, dar de-aia cu "sa moara familia mea".

| sabin89 a răspuns:

Să-ți spun un secret. Oamenii simt când cineva nu îi agrează, chiar dacă respectivul nu face și nu spune ceva ieșit din comun. Ei simt și după priviri și după orice gest făcut de persoana respectivă. Deci, zic eu, încearcă să te schimbi tu în interior și să îi privești într-un mod diferit de cel în care i-ai privit până acum. Să fii mai îngăduitor, mai tolerant, să te uiți și la părțile lor bune - că nu-mi închipui că nu au și de astea. Zâmbește, fii prietenos, nu te concentra prea mult asupra părților negative ale lor. Gândește-te că sunt colegii tăi de muncă și, cum-cum, lucrați împreună la realizarea unui scop comun. Cu ei trebuie să-ți duci zilele o bună bucată de vreme. Nimeni nu-i perfect. Și când spun nimeni, mă gândesc că nici tu.
Tot ce am scris mai sus trebuie să fie real, nu ceva teatral. Adică așa să fii în realitate. Nu să zâmbești și să te arăți amabil, dar în sinea ta să-i dușmănești sau să-i disprețuiești. Încearcă asta și ai să vezi cum se schimbă totul ca printr-o minune.

| Violleta2022 a răspuns:

Poti face un singru lucru: iti tii gura si nu mai comentezi nimic, fara sa mai discuti cu nimeni in contradictoriu si atunci nu vor mai avea motive de barfa!

Evidnet ca nu esti realist odata ce spui ca nu ai facut nimic, dar mai sus spui ca ai tot dreptul sa-i contrazici... deci te pui in gura cu ei, ceea ce nu se face nicaieri, mai ales daca vrei sa ai liniste in viata si nu sa fii comentat si barfit.

sarbatori fericite!

| gabicoo a răspuns:

Auslander!
Ești vinovat pentru că exiști!

Răspuns utilizator avertizat
| blackann a răspuns:

Asta se intampla peste tot, dar mai ales cu nemtii.

| DeMicUnCălător a răspuns:

Ești mai tănăr, descurcăreț și pe placul șefului.
Atăt timp căt ești printre colegi ăia. vei fi o țintă!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asa se intampla daca pleci in ahara sa lucrezi unde apuci, nimeresti cu boschetari.
Pleci in afara cand ai o diploma si o pregatire in domenii cautate.

| antimasonerie a răspuns (pentru anonim_4396):

Și de la noi bro oamenii sunt la fel niste cizme, oamenii niciodată nu a suportat oamenii diferiți de ei. Dar sunt și oameni ok dar se i-au după toate cizmele

| DieterBortscher explică (pentru anonim_4396):

Nu lucrez unde am apucat. Am destula pregatire, diplome si calificare in domeniul in care lucrez. Sunt tinta tuturor arabilor, romanilor si turcilor! Restul sunt toti ok si din contra am auzit si laude din partea lor. Dar barfa fara nici un fel de motiv ma deranjeaza!

| slayer09 a răspuns:

Frate, asa e lumea...cu bune si cu rele. Trebuie sa acceptam si asta si sa ii compatimim pe cei care sunt asa pentru ca, eu spun ca nu e vina lor ca au ajuns asa. Lor le place raul si sa se contrazica si sa barfeasca pentru ca poate au trait in neajunsuri, au trait in familii cu parinti violent, care ii certau zi de zi...si de aici si caracterul lor. Asa s-au invatat ei a fi. Iarta-i si compatimeste-i. Ignora-i atunci cand zic ceva si nu te mai gandi ca viata ta se invarte in jurul lor. Tu vezi-ti de treaba ta acolo, lasa-i pe ei sa zica sa faca ce vor. Ajuta-i la nevoie si nu le intoarce vorba, compatimeste-i si ai sa vezi cum se vor schimba lucrurile.

| Kaonashii a răspuns:

Nu trebuie sa faci nimic gresit
Oamenii barfesc tot timpul
Invata sa ignori

| val3os a răspuns:

Sunt curios ce diplome si ce pregatire/calificare ai tu daca esti nevoit sa lucrezi cu romani care nu prea sunt romani ( banuiesc ca te-ai referit la persoanele de etnie rroma ), rasist mic.

| DeuiDeui a răspuns:

Tu esti copilul obraznic. Ei adultii binevoitori. Invata de la ei si nu-i mai sfida. Ce-i aia ca am tot dreptul? La ce-ti foloseste in realitate? Dai din gura si-ti risipesti energia, in loc sa te bucuri de varsta ta, asa cum e.
Eu am fost copilul ghiocel si gaseau tot felul de motive sa ma tracaseze. Cand am spus prima data nu, atunci s-a dezlantuit iadul.
Maturizeaza-te cat de repede, nu prelua exemplele negative si invata sa dai raspunsurile asteptate, morale si evazive, fara sa promiti ceva ce nu poti face