| qDavidxD a întrebat:

Salut, Nu stiu cum sa incep dar, Stau in uk de un an si 4 luni, timp in care nu prea am vorbit mai cu nimeni, si recent am intalnit o fata, am inceput sa vorbesc cu ea, sa imi perec timp cu ea ( sa vina la mine sa merg la ea etc ) am facut multe chesti, destul de multe ( da am facut chesti ca si cum am fi un cuplu ) dar sad si aseara eram amandoi beti, si a inceput sa imi spuna ca ea nu stie cum sa isi controleze sentimentele nu stie ce sa faca, nu are incredere in ea, si eu chiar a-si vrea sa o ajut, eu o iubesc si stiu ca si ea pe mine numa nu are incredere in ea ce as putea sa fac, va rog, nu vreau raspunsuri gen sa o las sau alte banalitati, chiar vreau sa o ajut si in acelasi timp sa o fac fericita fiind ca nu pot sa o vad asa

6 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

De regula mai toate fetele se vaita in felul acesta. it wasn't me
Probabil ca doreste sa inainteze in relatia cu tine si nu stie cum sa ti-o spuna (ma refer la casatorie).
Cand un om este baut nu trebuie sa bagi in seama nici un cuvant din ce spune, chiar si daca s-ar jura. Betia il face pe om sa scoata din el cuvinte si sentimente ciudate.
Pe ea o poti ajuta doar stand cu ea. Dar sunteti voi pregatiti pentru casatorie? Daca vrei sa o faci fericita asa cum doresti trebuie sa te casatoresti cu ea. Nu te grabi in privinta aceasta. Spune-i: "Vreau sa cunosc mai multe despre tine." Si atunci este timpul ca sa ii cunosti familia, prietenii. Ca relatia sa dureze nu te poti casatori cu cineva stand impreuna doar 4 luni. Cu toate acestea este important ca sa nu-L lasati pe Dumnezeu deoparte. Daca-L veti lasa pe El sa va conduca, atunci veti fi fericiti cu adevarat. Cand un om isi pune increderea in Dumnezeu, Dumnezeu il va ajuta pe omul acela sa aiba incredere in el.
La fel stau lucrurile si in relatiile dintre oameni. Daca tu ii vei oferi increderea ta acestei fete, tu insuti vei avea mai multa incredere in tine. Daca va veti increde amandoi in Dumnezeu, El va va sprijini.

| qDavidxD explică (pentru anonimg):

Am sarutat-o cand era si treaza dar crede-ma ca nu am destul tupeu sa o abordez adica, sa o sarut mai tot timpul stiu sunt un papa lapte (am 17 ani ) si ea 17 de asemenea dar crede-ma imi este greu sa abordez lucrurile cu tupeu nu vreau ca ea sa creada ca sunt la fel ca toti prietenii pe care i-a avut, vreau sa o ajut sa fiu acolo pentru ea chiar si atunci cand crede ca nu exista nici o solutie ...si alta faza la colegiu ( in Romania ar veni liceu cred ) nu prea vorbeste cu mine, am intrebat-o cand a venit la mine dc se comporta asa la colegiu si cand ii la mine diferit, si ea mi-a spus ca ii este rusine sa se bage in seama cu mine ...si ca ar vrea sa vorbeasca dar nu stie cum si mi-a spus de asemenea ca i-ar conveni ei mai mult daca eu a-si baga-o primul in seama

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In vino veritas!

| viorelbalcan1977cy a răspuns:

Salut David!
Îmi pare bine că ești sincer cu tine în primul rând. Citindu-ți nevoia de a primi un sfat, în primul rând cred că ar trebui să primul pas în a te cunoaște pe tine însuți. Un bărbat ar tebui să fie mereu lucid, cu capul pe umeri, un perete în care vasul cel slab [ femeia ] să se poată sprijini. Din păcate alcoolul, este o ruină în viața noastră. Este un lucru care nu zidește nici spiritual, nici psihic sau fizic. Nu trebuie să te îmbeți, pentru a face o femeie fericită. Schimbându-ți comportamentul în bine, atunci vei deveni o oglingă pentru ea. Femeia, să nu uiți căci are nevoie de sentimente, de vorbe frumoase, de siguranță etc. La fel, nu poți să cerșesti iubirea cuiva, nu poți să impui cu forța anumite lucruri. Sper că timpul le v-a rezolva pe toate, și nu uita de pastila minune pe care trebuie luată în fiecare zi, indiferent de situațiile vieții....RĂBDARE!
Îți doresc o zi minunată!

| qDavidxD explică (pentru viorelbalcan1977cy):

Multumesc, insa am 17 ani, incerc din greu sa par mai matur dar crede-ma, parca ma lup cu persoana mea, sunt atatea lucruri pe care a-si vrea din suflet sa le spun, sa ma pot exprima liber ( in general de sentimente ) si stiu, alcolul nu este ceea mai buna solutie ( sa fiu sincer nu sunt inca in starea aceea de nu a putea trai fara alcol, dar parca cand sunt beat ( pilit ) parca, pot avea incredere in mine, si acum imi este jena sa fiu sincer ca spun astea dar, pana la urma sunt si eu om si gresesc, invat ( din greseli ) si lupt ( stiu suna mai mult de parca sunt mai mult femeie lol, dar de mic am crescut cu gandul ca persoanele din jurul meu sunt mai importatnte decat mine, stiind ca ii gresit continui sa gresesc ) revin la subiect, cum am mai raspus si mai sus, la colegiu ( cred ca liceu in Romania ) ea nu vorbeste cu mine si eu ma simt extrem de banal cand vad ca ea sta cu niste prietene/prietenii d-ai ei si nu cu mine, si sa fiu sincer nu stiu exact cand cred ca acum 2 saptamani am intrebat-o de ce ma ignora in colegiu ia mi-a spus, ca ii este rusine si ca ar vrea ca eu sa fiu prima persoana care o baga in seama, dar vezi imi este jena pentru ca nu a-si vrea ca ea sa spuna ''pufai tot timpul sta langa mine nu pot face nimic. Nici aer nu am '' sa fiu sincer este pentru prima data in viata mea cand simt asa ceva pentru o fata, si chiar nu a-si vrea sa o las, tu ce parere ai, ar trebui sa o las balta sau sa mai tot incerc...

| viorelbalcan1977cy a răspuns (pentru qDavidxD):

Salut David!
Am înțeles că ești la o vârstă în care se produce acel uragan de schinbări, în corpul tău și anume efivia=adolescență=. Fiecare am parcurs-o. Nu te speria! E ceva normal să ai un comportament ciudat, să ai dorințe pe care le vrei împlinite imediat, samd.....Am înțeles că nu ești sigur pe tine în multe privințe.Nu uita că cele mai multe nenorociri se întâmplă pe fondul consumului de alcool; crime, violuri, tâlhării, acidente rutiere samd...Ia viața așa cum este, cu bune și rele, nu te înjosi pentru nimeni. Dacă cineva nu te vrea, atunci fii gentelman, și oferă-i libertatea! Sunt sigur că vei găsi adevărata dragoste, persoana potrivită pe care Dumnezeu a pus-o deoparte pentru tine. Nu forța nota de plată, îți spun din propria experiență. Capul sus prietene! Nu uita căci lucrurile mărunte, le macină pe cele mari! Fii bărbat și privește lucrurile cu realism nu cu egoism. Dragostea nu se cerșește David! Încearcă și fă-ți un supliment de ordine în viața ta exemplu; citește, practică un sport, ascultă muzică ce aduce mesaj pentru suflet, [ fără manele ].
Nu uita că frumusețea se ascunde în interior nu în exterior. Exteriorul, este ca un perete frumos văruit, dar nu știm niciodată ce este dincolo de el. Nu cerși iubirea nimănui, este un lucru pe care nu ți-l recomand! Cu mine poți vorbi oricând!
O seară plăcută!