| Overandover a întrebat:

Nu stiu cum sa-mi fac prieteni, deoarece dupa ce am avut niste asa-zisi prieteni, m-am retras foarte mult.In general nu prea gasesc puncte comune,imi place muzica rock,clasica,imi place mult Supertramp/Elton John,... Ador matematica si informatica, poate uneori sunt arogant dar nu gasesc persoane care sa aiba aceleasi preferinte ca mine, macar asemanatoare.-16 ani, 1.73laughing,fac mult sport si in general ies foarte mult prin parc, singur sad.Nu suport persoanele ignorante si care nu gandesc destul de profund.

Răspuns Câştigător
| icewolf a răspuns:

Frate, eu nu am incredere in nimeni, numai in fratele meu, si eu is ca tine. Niciodata nu am avut un prieten care pana a urma sa nu ma tradeze sau sa isi bata joc de mine. Totusi la liceu am reusit sa imi fac cativa prieteni, daca vrei si daca stii sa cauti nu e asa greu. Prima si Gimnaziul nu vor fi niciodata momente in care sa iti faci prieteni pe bune, dar liceu si facultate, acolo incepe totul. Sta linistit, ca vei gasi multi prieteni. Faci mult sport, mergi prin parc, frate e imposibil sa nu iti gasesti prieteni, mai ales in parc. Asa ca... capul sus. Scoate acel NU din cap care iti spune ca nu ai cum sa ai prieteni si deschide-te la lume(ok dar nici ca o carte deschisa)

8 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Persoanele cauta mai mult sedentarismul cu berea/tigara & barfa. Deaia e greu sa gasesti, oamenii destepti au trait si vor trai marginalizati. Einstein nu avea prieteni, nikola tesla nicidecum si lista continua. Progresele vietii ti le faci fara sprijin emotional de la straini.

| Andreeush a răspuns:

Decât să ai persoane ipocrită lângă tine mai bine stai singur.

| sofisis a răspuns:

Inseamna ca esti usor inadaptat social. O presoana inteligenta si versatila se poate intelege la fel de bine si cu presedintele si cu ala de-i spala wc ul.
Ca sa socializezi, sa te distrezi si sa te relaxezi...nu e cazul sa dai teste din Kant si fizica nucleara amicilor. Nu trebuie ca toti sa fie buni pe acelasi domeniu ca tine. Unii sunt foarte buni la informatica, altii la romana, altii la sporturi, altii la desen, muzica etc. Faptul ca nu asculta aceeasi muzica si nu impartasesc aceleasi idei si concepte despre viata nu ii face pe ei prosti si pe tine destept ci doar pe tine foarte arogant si narcisist.

| Overandover explică (pentru sofisis):

Ma inteleg cu oricine, insa prieten e cineva cu care imi petrec majoritatea timpului si cineva care ma intelege, nu tin neaparat sa fie la fel ca mine pe mate-info, vreau doar o persoana care poate gandi in profunzime si cu care as putea vorbi multe chestii.In general gasesc numai persoane care freaca un telefon si care au tendinte "primitive"-de copii prosti, tin numai la bani si la brand uri (ei vad calitate doar daca scrie gucci pe acel lucru). Poate par putin arogant dar eu nu prea stau pe internet, de obicei sunt activ si ies afara cu bicicleta sau cu cainele in timpul liber.De ex as vrea sa impartasesc cu cineva cartile pe care le am citit.

| sofisis a răspuns (pentru Overandover):

Ciudat....eu niciodata nu am simtit nevoia sa vorbesc cu prietenele si prietenii mei despre cartile citite si nici ei cu mine. Mai ales ca aproape niciodata nu ne-am nimerit la gusturile in materie de lectura. Dar nu mi s-a parut niciodata asta necesar pentru o relatie de prietenie. Nici macar cu barbate-miu nu impart aceleasi gusturi in materie de lecturi si muzica. Cred ca pui tu pret pe lucruri pe care nu ar trebui. Suntem in era tehnologiei deci sa pretinzi cuiva sa nu foloseasca telefonul e...n-ai cum. Banii din pacate sunt necesari si multi se identifica cu suma de bani pe care o incaseaza lunar. Daca esti istet automat trebuie sa ai bani multi iar faptul ca iti permiti un brand cumva te valideaza. Asa gandesc multi. O sa le treaca. Odata cu trecerea anilor toti intelegem altfel anumite lucruri. Si mai e ceva, daca au crescut saraci, pentru ei faptul ca isi permit acum sa isi cumpere tot ce isi doresc, este intr-adevar o realizare. Nu mai judeca chiar asa aspru oamenii.
Pe net poti gasi iubitori de carti cu care sa poti sa povestesti despre ce ai citit dar iti spun sincer ca nu am cunoscut pe nimeni care sa aiba ca model de distractie si relaxare discutatul unei carti.

| Bizon95 a răspuns:

Taci si inghite pana te duci la o facultate unde toti vor avea aceleasi preferinte cel putin matematico-informatice cu tinewinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Lumea ma considera ciudata. Sunt pasionata de muzica clasica mai ales perioada romantica. Si mama mi-a zis ca sunt ciudatica si introvetita. Mi-a scos intr-o zi casca din ureche sa vad ce ascult si mi-a zis: "De la Chopin ti se trage." M-am uitat la ea si am ras de am murit. Mama m-a crezut neserioasa ca am ras de ea; am fost nesimtita fata de mama, dar, really, sa imi zici ca sunt introvertita de la muzica clasica...Colegii zic ca ma cred intelectuala; ei sunt genul care ar asculta muzica clasica pentru ca "te face mai destept". Ei nu inteleg ca eu prefer acest gen pentru ca este pur si simplu sublim, nu am nevoie de piese cu versuri despre bani, iubire; eu sunt pe genul clasic pentru ca ma destinde, relaxeaza, dar colegii mei care asculta manele, ma terorizeaza, si unii vin cu boxa la mine sa ascult chiestiile alea "muzicale". Si...mi-as dori sa studiez pianul, dar nu am suficienti bani, as vrea sa patrund in muzica clasica prin a canta la pian, dar ramane unul din visurile mele.

Apoi imi place foarte mult istoria. La sustinutul de prezentari PPT despre evenimente istorice eu nu pot lipsi pentru ca pur si simplu imi place istoria, e cam singura materie la care fac teme si proiecte din placere. Am fost mereu fascinata de marile personalitati istorice: Napoleon, Carol cel Mare, Washington, dar si de istoria Romaniei: mai ales perioada moderna si razboaiele mondiale.

Imi place de asemenea sa citesc. La scoala mai iau din cand o carte. Saptamana asta mi-am pus in ghiozdan "America" de Kafka si colegii mei au inceput sa rada ca, vezi Doamne, citesc. Niste imbecili, nici in 100 de ani n-ar reusi sa aprecieze cultura. Ca fapt divers, in telefon am foarte multe meme-uri, mai ales despre istorie, in special razboaiele mondiale, din nou, chiestii pe care nu as putea sa le discut cu colegii mei. Am si cativa colegi care aprecieaza pe cineva care este interesat de cultura.

Acum na, ascult si EDM destul de des, asculg pe Youtube muzica zilnic, am o obsesie pentru muzica. Am zis de EDM ca sa nu crezi ca ascult numai muzica clasica, e o mare pasiune, dar nu chiar obsesie. Am ascultat odata cam vreo 8 ore intr-o zi.

Btw, am destui prieteni buni, dar cand e vorba de a-mi face prieteni noi, nu prea gasesc chiestii in comun cu ei. Mi-as dori sa ma imprietenesc cu cineva care iubeste macar unul din lucrurile mentionate de mine. Ce am scris eu a fost mai mult o confesiune, dar timpul le rezolva pe toate, vei gasi pana la urma cineva cu care sa ai ceva in comun.

| MariaEcaterina99Y a răspuns:

Sincer? Mai bine singur decât alături de niște persoane false, și automat devii și tu o persoana falsa lângă ele. Însă, dacă vrei sa-ți faci prieteni iar asta este problema, poți sa ți-i faci la liceu, pe strada, in tramvai și chiar in parc. Poți sa spui unui băiat de vârsta ta."Ai o bricheta?" El sa spună da, bineinteles.iar asta pentru ca tu l-ai urmărit puțin inainte. ‘))) Iar după intrați in vorba. Nu stiu..nu mi se pare greu sincer. Dar fruntea sus, da?