Buna. Sincer cred ca trebuia sa ne contactezi mai de mult pentru aceasta probema. Eu sincer nu stiu sigur daca numai acesta e motivul depresiei lui, sa incerci in primul rand sa te informezi daca nu are si probleme familiare, sau la scoala. Daca in final crezi ca doar acela este problema lui il moti ajuta si inca mult. Nu o sa reusesti de la o zi la alta, o sati ia ceva timp, dar vei resi. Aratai in timp cat de important este pentru tine, pentru alti prieteni, pentru familie, pentru colegi. Nu stiu ce varsta aveti deci nu pot sa-ti dau sfaturi in specific dar sunt sigura ca sunteti la varsta in care fetele vin si pleaca, unde orgoliul este mare, ne simtim neintelesi, neascultati. Tu trebuie sai fii aproape dar totusi nu sal lasi fara aer, adica daca uneori u vrea sa iasa sau nu are chef sa faca ce faceati inainte, gandeste-te ca poate doar simte nevoia sa stea singur, poate creste si se schimba atat prioritatile cat si dorintele. Ial la o plimbare cu bicicleta macar de vreo 2. 3 ori pe saptamana, cu rolele, skateboardul, uitati-va pe net la miscari de parkour, facetile impruna, rezolvi mai multe de o data, descoperiti lucruri noi, va distrati, stati impreuna, faceti miscare, asta il poate ajuta sa dea si cateva kg jos. puteti cunoaste fete noi (adui aminte ca fetele innebunesc dupa sportivi, dupa baietii pe biciclete, trole etc). Daca dupa vreo luna, doua e tot la fel sau chiar mai rau vorbeste cu parintii/ ftati/ surori, cu cineva din familie, nu vrem sa cada intr-o depresie acuta, sa faca vreo ceva nasol. Sper ca te-am ajutat...
Daca ii esti prieten adevarat il ajuti cu un sfat bun si il imprietenesti cu sportul.