| TomyBrave2019 a întrebat:

Părinții mei vor să divorțeze. Ce aș putea face să le arăt că nu este ok, să îi ajut? Îi iubesc pe amândoi și nu aș suporta să pierd pe unul dintre ei.

Răspuns Câştigător
| lilith16 a răspuns:

Daca parintii tai au ajuns la deciza asta nu o sa se mai intoarca inapoi. crede-ma. posibil ca tu sa nu intelegi pentru ca nu le stii motivele, e dureros pentru ca viata ta o sa se schimbe deodată ca vrei sau nu. O sa apara problema la cine stai si sa te astepti ca fiecare sa te traga de partea daca esti singur la parinti. Nu ai cum sa ii ajuti, depinde si ce varsta ai dar iti spun ca nu sunt sanse de întoarcere. Gandeste-te si ca poate e mai bine asa decat sa ai scandal mereu in casa ca ei nu se mai inteleg. Nu o sa ii pierzi atat timp cat parintele la care nu o sa stai nu o sa îşi faca alta familie daca asta are in plan. In ziua de azi nu mai exista familii unite. Lasa-i pe ei sa faca ce vor, nu ai cum sa ii ajuti. Poate pentru ei este mai bine, ramai tare si tine legatura cu amândoi chiar daca nu o sa mai locuiesti cu unul nu o sa fie capat de lume. Si daca esti mai mare incearca sa ii înţelegi si sa le respecţi decizia, o sa fie bine.

45 răspunsuri:
| TomyBrave2019 explică (pentru anonim_4396):

Ei se ceartă din nimicuri. Treburi de zi cu zi

| TomyBrave2019 explică (pentru GabiDumitrescu):

Se ceartă din nimicuri. Nimic important.

| TomyBrave2019 explică (pentru sadrian46):

Bine. Mulțumesc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru TomyBrave2019):

In cazul asta, merita sa vorbesti cu ei sau poate poti cere ajutorul unei rude sau poate mergi tu la un psiholog si îi ceri niste sfaturi.Nu stiu daca ar fi de acord sa mearga ei.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru TomyBrave2019):

Aparent nimicuri. Ce s-a schimbat in ultima vreme - sau oarecum dinainte sa inceapa sa se certe? Intotdeauna sunt niste frustrari in spate, crede-ma.

| Andreeush a răspuns:

Lasă-i pe ei să își rezolve problemele, dacă se ceartă într-una nu e ok să rămână împreună.

Nu e nevoie. Pot discuta cu ei

| TomyBrave2019 explică (pentru Andreeush):

Bine. Ei vor decide ce vor face

| TomyBrave2019 explică (pentru GabiDumitrescu):

Nu s-a schimbat nimic. Poate ei sunt mai nervoși doar. Voi vedea ce vor face. Este treaba lor. Am înțeles că nu am cum să mă bag. Nu e ok să ls schimb părerea și să sufere iar

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este foarte okay sa divorteze daca ei simt ca nu mai merg lucrurile cum trebuie. Tu nu pierzi pe nimeni, tot parintii tai sunt. Nu poti obliga doi oameni sa fie impreuna, la un moment dat e inevitabila despartirea, cand ai luat decizia de a divorta, deja relatia e distrusa, sa o continui inseamna doar sa-ti distrugi sanatatea mintala tot mai mult pe zi ce trece pana cedezi si faci o nebunie. Respecta-le alegerea, ca sigur si ei te iubesc, dar mai bine te iubesc fara conflicte decat sa ajunga la un moment dat sa arunce cu farfurii prin casa unul dupa altul.

Ai dreptate. E mai bine așa. Îi las cum vor ei

| cuvant a răspuns:

Din pacate daca decizia a fost luata greu va da cineva inapoi. Tu nu esti vinovat ca ei divorteaza si poti sa le spui la amandoi ca regreti ceea ce se intampla si ca ii iubesti pe amandoi.
Ei te iubesc pe tine la fel dar impreuna poate ti-ar face mai rau si tie decat separati. Cauta sa stai in contact cu amandoi si sa ceri sa-i vizitezi pe amandoi. La fel incearca sa nu asculti vorbele ce ies despre ei si sa vezi lucrurile bune din ei.
De obicei in timpul divortului si dupa se aud tot felul de zvonuri despre ei dar cel mai bine iubeste-i chiar mai mult deoarece si ei fac asta.

| acerr a răspuns:

Offf... aici sa nu intervii, pentru ca daca ei au neintelegeri pe care tu nu le sti, chestii intime... diverse
nu divorteza nimeni fara motiv.

| TomyBrave2019 explică (pentru acerr):

Da. Așa e.

| sofisis a răspuns (pentru TomyBrave2019):

Tu nu ai nici o vina si nici nu sta in puterea ta sa ii faci sa se impace. Faptul ca ei se despart nu are absolut nici o legatura cu tine. Decat sa traiesti intr-o familie in care cei doi nu se mai suporta, nu se mai respecta, nu se mai iubesc...mai bine asa.
E greu pentru copil, stiu. Dar trebuie sa accepti ca au dreptul la viata lor.