anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, poate exista o relatie intre un baiat de 22 de ani si o fata de 14 ani? Fara relatii sexuale. Si daca se poate intampla ceva nasol avand o asemenea relatie, dau funda

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Categoric NU, fiind considerata PEDOFILIE!

42 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Poate exista, insa nu este recomandata.
La 22 de ani e cam aiurea sa furi pupici de la o fata din generala, in loc sa o arzi cu femei care te mai invata cate ceva.

| gabicoo a răspuns:

Ție îți arde de pârnaie!

| Holiday a răspuns (pentru gabicoo):

Pentru ce?!

| gabicoo a răspuns (pentru Holiday):

Încearcă și ai să vezi.

| gabicoo a răspuns (pentru Holiday):

A mai fost unul "Profesorul de genii" - acum motivează că este somnambul, dar nu scapă.

| Holiday a răspuns (pentru gabicoo):

N-au nicio legatura lucrurile. Situatia cu ala e una, cu asta e alta. Stai linistit ca nu se intampla nimic daca se cupleaza cu ea, mai ales daca nu fac sex inca un an si ceva, pana face ea 16 ani.

| Holiday a răspuns:

In situatia data, nu exista nicio prevedere legala care sa sanctioneze pe vreunul dintre parteneri.

| johnnny123 a răspuns:

Aham... Și ce vrea mai exact un băiat (a se citi "adult") de 22 de ani de la o copilă de 14 ani? Să discute despre My Little Pony?

Un om de 22 de ani care încearcă să aibă "o relație" cu un copil de 14 ani merge la închisoare.

Bănuiesc că nu vorbim despre tine, nu? Era o întrebare ipotetică.

| Holiday a răspuns (pentru johnnny123):

De fapt, legea nu prevede vreo sanctiune. Nu e nici macar contraventie.

| johnnny123 a răspuns (pentru Holiday):

Dacă doar ies la o înghețată, nu. Dar să fim serioși, un om de 22 de ani care e atras de fetițe de 14 ani aproape sigur nu se va mulțumi cu o înghețată și va insista să se întâmple mai mult.

Condamnarile nu se dau dupa ce presupune unul de pe TPU.

Așa e. Condamnările se dau după ce unul de 22 de ani întreține relații sexuale cu o copilă de 14 ani pentru că unul de pe TPU l-a asigurat că relația e ok și legea nu prevede vreo sancțiune. Așa că omul și-a văzut liniștit de relație, iar din una în alta s-a ajuns și la sex.

Poate că atunci când răspunzi ar trebui să ai în vedere nu doar ce e infracțiune și ce nu, ci și pericolul potențial al situației.

"Pericol potential" e si sa-ti tai un deget cand transezi un pui, dar asta nu inseamna ca nu o mai faci. Ba chiar e mult mai probabil sa se intample asta, decat sa ajunga el in puscarie pentru ca nu mai asteapta putin cu sexul. Nu mai vorbim de faptul ca, obiectiv vorbind, chiar daca ar face sex, trebuie sa se alinieze nasol planetele ca sa ajunga la parnaie. Nu se fac controale de catre autoritati pentru a se constata daca un adolescent mai e, sau nu virgin, sau cu cine si-o trage. Trebuie sa existe niste circumstante speciale pentru a se crea o situatie penala din asta.

Există pericole potențiale și pericole potențiale.
Pericolul potențial de a te tăia la deget când tranșezi un pui poate fi trecut cu vederea pentru că efectul este neglijabil.
Pericolul potențial ca o fetiță naivă să fie convinsă de un adult să "experimenteze" puțin și să rămână apoi traumatizată pe viață nu este deloc neglijabil.

"Nu mai vorbim de faptul ca, obiectiv vorbind, chiar daca ar face sex, trebuie sa se alinieze nasol planetele ca sa ajunga la parnaie."

Sună ca și cum scopul intervenției tale este să-l asiguri pe omul ăsta că indiferent ce face cu fetița aia, șansele să ajungă la pârnaie sunt neglijabile. Un scop extrem de nobil.

Eu nu mi-am propus sa-l asigur de nimic, nici nu am vreun scop nobil, sau mai putin nobil. Doar spun care e realitatea. Faptul ca iti convine tie, sau nu, e total irelevant. Nu schimba cu nimic starea de fapt.
Oricum, asta cu traumatizatul pe viata din cauza sexului la 14-15 ai, de unde ai scos-o? Daca el avea 17 ani, nici macar nu era sanctionabil legal in Romania sexul cu ea.
Sunt 16 tari europene unde varsta de la care poti face sex, fara sa aiba probleme partenerul, chiar daca e adult, este de 14, sau 15 ani. Si niciunul nu e popor "traumatizat". laughing

Poate că nu ți-ai propus, dar asta a rezultat. Și continui să o faci.

Eu încerc să descurajez un adult de 22 de ani să profite de naivitatea unei copile de 14 ani. Tu, intenționat sau nu, îl încurajezi.

Dacă nu vezi o problemă cu faptul că ea are 14 ani și el 22, atunci bănuiesc că nu ai vedea nicio problemă nici dacă el ar avea 32 sau 42, nu? Pentru că în viziunea ta singurul lucru care contează este "vârsta legală de la care poți face sex fără ca partenerul să aibă probleme", nu și alte aspecte ale ecuației.

Îți garantez că nici în țările alea despre care vorbești nu sunt încurajate și nici acceptate ca "normale" relațiile dintre copii de 14 ani și adulți de 22, 32, 42. Chiar dacă sunt legale.

Pentru că nu e vorba doar despre diferența de vârstă, ci despre faptul că unul dintre parteneri este un copil imatur psihic și fără suficient discernământ, iar celălalt partener este un adult care poate exploata cu ușurință naivitatea și imaturitatea celuilalt. Este un dezechilibru de forțe care invită abuzul.

"Oricum, asta cu traumatizatul pe viata din cauza sexului la 14-15 ai, de unde ai scos-o?"

De unde am scos ideea că o fetiță de 14 ani poate rămâne cu traume grave dacă un adult profită de naivitatea ei? Nu știu de unde am scos-o, poate din miile de cazuri în care s-a întâmplat fix acest lucru?

Repet, 16 tari europene considera ca la 14-15 ani nu mai esti naiv, imatur psihic, sau fara discernamant in ce priveste sexul. Deci nu vorbim de "profitat de naivitatea cuiva". Asta e realitatea. Si din ce se vede, nu au nicio problema din cauza asta. E drept ca la multi dintre ei educatia sexuala este in programa scolara de zeci de ani, cum e si normal.
Interesant e ca, in conditiile in care la ei varsta e mai mica decat in Romania, totusi noi suntem campioni detasati la mame minore, cu toate ca exista o gramada de habauci ca tine in Romania, care se opun vehement si dau sfaturi "utile".hee hee

Referitor la 32, 42 de ani, da, nu este specificata nicio varsta. Adica e la fel ca atunci cand are 22.

Decat dramatizarea asta, mult mai utila ar fi introducerea educatiei sexuale ca materie scolara. Ar fi mult mai folositoare, si ar scuti pe multi de diverse probleme.

"16 tari europene considera ca la 14-15 ani nu mai esti naiv, imatur psihic, sau fara discernamant in ce priveste sexul"

Da, am observat că e plin TPU de fetițe de 14 ani care sunt extrem de mature în ceea ce privește sexul. Mai ales când întreabă dacă pot rămâne însărcinate de la tampon.

" cu toate ca exista o gramada de habauci ca tine in Romania, care se opun vehement "

La ce anume mă opun vehement? La educația sexuală în școli? Din contră, sunt total pentru.

Dar până când rezolvăm problema educației sexuale din România, nu cred că soluția este să-i asigurăm pe adulții atrași de fetițe de 14 ani că nu e nimic în neregulă cu asta.

"Dar până când rezolvăm problema educației sexuale..."

Deci pana la urma problema nu e sexul, ci lipsa educatiei sexuale, sau cum? Pai nu tot tu ziceai ca e traumatizant, ca bla, bla?! Sau acum ai sucit-o, doar in Romania e asa?

Cred că am fost suficient de clar care este problema:
Problema este că un adult de 22, 32, 42 nu ar trebui să aibă relații cu un copil de 14 ani, din motivele pe care le-am explicat în detaliu. Nici în România, nici în Austria, nici în Peru.

Și da, am afirmat (și-mi mențin afirmația) că acest gen de relații pot duce la traume, lucru confirmat de sutele de astfel de cazuri de care auzim prea frecvent. Deci nu văd unde "am sucit-o" și de ce anume încerci să te agăți acolo.

Tu ești cel care a adus în discuție educația sexuală, și am fost de acord cu tine că este necesară.

"Până când rezolvăm problema educației sexuale..." era doar o continuare a ideii tale și o introducere a ideii finale, nu o negare a ceea ce am spus anterior.

La 14 ani nu mai esti copil, ci adolescent.

| CracanelTrasPrintrunInel a răspuns (pentru Holiday):

Niciun medic nu incurajeaza relatiile sexuale la varsta adolescentei, fetele nici nu au organele sexuale complet dezvoltate, creste riscul de cancer de col uterin. Pe langa implicatiile psihice. Nu inteleg, pareai un om rational. Nu erai ateu? Numai la conservatori am mai vazut atitudinea asta, daca ar putea, ar face varsta consimtamantului 10 ani.

| Holiday a răspuns (pentru CracanelTrasPrintrunInel):

Eu nu incurajez nimic, doar constat niste realitati. In alta ordine de idei, la 15-16 ani, cel tarziu, organele sexuale feminine sunt complet dezvoltate si sexul nu implica riscuri de genul cancerului. Oricum, pana acum 100 de ani, cel putin in Romania, dar nu numai, la varsta aia 80% dintre femei erau deja maritate, daca nu cumva aveau si deja un copil. Acum 500 de ani, varsta la care se intampla asta era si mai mica. De fapt problema e alta. Faptul ca un copil si/sau o casatorie la varsta aia, in ziua de astazi, implica de multe ori renuntarea la studii si practic stricarea calitatii vietii ulterioare. Dar sexul nu mai implica demult asta. Deci, despre ce vorbim?

| Madaxo97 a răspuns (pentru johnnny123):

Nu îți bate capul cu el, am avut o discuție cu el pe tema pedofiliei acum ceva timp și din schimbul de replici pe care l-am avut cu el mi-am dat seama ca și el este tot un pedofil infect, care crede că nu e nimic în neregula la aproape 40 ani lui să facă sex cu o fată de 16, ca e legal vezi domne, e genul de bărbat care vă face specia masculină de râs, genul care are nevoie de o lege care să îi spună ca nu are voie să facă sex cu un copil, că altfel ar face-o. Îmi e scârbă de genul asta de bărbați, ar trebui închiși că susțin așa ceva precum pedofilia. Poate îi da Dumnezeu un copil, o fetiță, și la 14 ani să își facă un "iubit" cu cel puțin 10 ani mai mare ca ea, să vedem atunci dacă îi mai pică bine

| johnnny123 a răspuns (pentru Madaxo97):

Mda, cred că s-ar fi simțit foarte bine dacă trăia prin epoca medievală, când un lord de 82 de ani se căsătorea cu o fetiță de 12 ani care era considerată "femeie" pentru că i-a venit ciclul. Și când sănătatea psihică a copiilor era atât de importantă încât erau duși să asiste la execuții publice pe post de diverstisment.

| andreierdna91 a răspuns (pentru Holiday):

Nu poate intra nici pentru corupere de minori? Nu stiu sigur, dar stiam ca exista ceva si pentru "intentie" nu doar pentru sexul propriu-zis.

"la varsta aia 80% dintre femei erau deja maritate"
Poti sa-mi spui de unde ai luat informatia asta? Pentru ca bunicile si strabunicile mele din Ardeal si Dobrogea au nascut intre 21-27 si spuneau ca intotdeauna a fost o rusine sa ai copii la o varsta frageda, oamenii barfeau si te aratau cu degetul si la 20 de ani, la 16 ajungeai direct oaia neagra a satului si multe se mutau din sat ca sa nu se afle ca au copii.

| TimberWolf a răspuns:

Nu sunteti sanatosi la cabina, ce faci cu aia de 14 ani o dai in leagan?

| Madaxo97 a răspuns:

Esti pedofil? Nu ai voie să ai relații cu minore la vârsta ta, nici sexuale nici de niciun fel, ce relație e aia, despre ce o sa vorbești cu ea, ce subiecte comune aveți voi doi când ea poate încă doarme cu jucările de pluș iar tu ești ditamai bărbatul. Ia o femeie de vârsta ta și nu te mai coborî la minore, asta e o deviație să fi atras sexual de un copil. Dacă aveai 18 ani mai ziceam, dar ai peste 20, caută o femeie adevărată nu o fetiță de școală generală.

| Cipi1212 a răspuns:

E cam mare diferența de vârstă, ea fiind minoră. Dacă ea avea 22 de ani și el 30 de ani ar fi fost ok.

| 1onur a răspuns:

Tu ca bărbat în tota firea ce fel "prieteni" sa ai cu un copil de 14 zece ani? Ce ai să vorbești tu cu un copil de 14 zece ani? Despre ce? Nu există omule "prieteni" niciun fel de " prietenie" "tovarășie" "amicie" între un bărbat și un copil de 14 zece ani nu aveți despre ce discuta.

Nu-ți poți faci "prieteni" din copii și minore minori nu este normal nu este sănătos pentru ei find ca ei sănt niște copii ei tot ce trebuie să facă la vârsta lor de copii este să se joace sa iasă cu copii de vârsta lor în parcuri la plimbări cu prinzi lor de vârsta lor. Tu fiind în bărbat in toată firea ce sa cauți între un grup de copii? Săte joci cu ei Roblox? Lasă copii în pace nu te da pe normalul și prietenosul cu copii ca nu ești de o seara cu ei. Eu 100%100 cred cu Adevărat că niciun om sănătosă întreg la minte de 22 de ani nu ar avea ce "relație" de " prietenie" avea cu niște copii.

| 1onur a răspuns:

Niciun părinte întreg la minte și sănătos 100%la100% nu și-ar lăsa copii să aibă o astfel de "relație""prietenie" cu un bărbat in toată firea teași fi bătut dacă a-și fi fost tată de fată și vrei sa ai tu "prietenie""relație" cu copilul meu te băteam rău de tot dacă te legai de vreun copil de al meu sau de alți copii auzi la el "prietenie" cu niște copii bolnavi dracu mintali.

| mont a răspuns:

Dacă sunt subiecte/interese comune nu există limite de vârstă pentru prietenii platonice, dar poate fi destul de greu să existe subiecte de discuție/interese comune prea multe.

| Giulia911 a răspuns:

Meriți pușcărie

| CracanelTrasPrintrunInel a răspuns:

Un om astfel de om numai relatii sexuale cauta. Nu are ce vorbi cu o fata de 14 ani decat daca are vreun retard mintal. Da, se poate intampla ceva, pentru ca e un pedofil si violator.

De fapt, cunosc doua cupluri care s-au cuplat cand aveau fiecare cam aceeasi varsta. Ambele au acum mai mult de 30 de ani de cand sunt impreuna.

Si eu am o victima in familie. Au divortat, ea isi regreta anii pierduti, el e prin puscarie.

Esti constient ca exista de zeci de ori mai multe care s-au casatorit la mai mult de 18 ani, apoi au divortat si sotii au ajuns in parnaie, nu? Ce legatura are asta? Oricum eu nu sunt adeptul casatoriei la varste fragede. Dar casatoria e una, sexul e alta.

| GirthD a răspuns:

Stai cuminte. Nu iti recomand sa te bagi in asta

| andreierdna91 a răspuns:

Salutare.
Nu stiu sigur daca poti pati ceva din punct de vedere legal dar nu merita riscul.
Nu stii cum se supara fata, devine geloasa sau cine stie ce si incepe sa minta, pentru un copil de 14-15 ani sa minta e o banalitate. Chiar daca nu ati facut sex si ea zice ca ai incercat, ai probleme. Poate nu faci inchisoare, dar probleme ai sigur.

| Tatiana322225555 a răspuns:

Dacă părinți nu sunt de acord cu relația băiatul poate face pușcărie chiar dacă nu sunt relați sexuale.Și în plus nu e normal ca un bărbat de 22 de ani sa se cupleze cu o minoră se numește pedofilie

| Holiday a răspuns (pentru Tatiana322225555):

Mai putin conteaza daca sunt parintii de acord, sau nu, ci ce spune legea. Iar legea nu-l incrimineaza cu absolut nimic, daca nu face sex cu ea pana implineste 16 ani.
Referitor la pedofilie, nici nu se pune problema. Aia e cu totul altceva si nu are nicio legatura cu subiectul.