Buna!
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
Offf. Imi pare rau pentru tine :(
Uite mai jos cateva siteuri unde poti vorbi online cu psihologi. Cred ca ei sunt in masura sa te sfatuiasca.
Dupa parerea mea si bunicul si mama ta ar trebui sa vorbeasca cu un psiholog. Dar cu stiu ca nu o sa se intample asa ceva macar tu sa gasesti raspunsuri.
Trebuie sa fii tare si rabdator.
Nu este vina ta!
Este un lucru minunat ca ai puterea sa ceri ajutor. Acesta este primul pas, cel mai mare, catre vindecare. :)
http://copii.psihologie.ro/convorbiri.php
http://www.copiii.ro/articol/CABINET+PSIHOLOGIC+ONLINE.640.html
Ii poti pacali ca te sinucizi.Stiu ca suna prosteste, dar chiar ajuta.Pui in gluma cutitul la gat si datorita remuscarilor si fricii de a ajunge la inchisoare o sa mai slabeasca stransoarea.Sau daca ti se pare prea exagerat ai putea sa suni la Protectia Copilului, sa iti faci bagajele si sa pleci, daca te trateaza in felul acesta.Un psiholog nu va ajuta daca situatia continua in felul acesta. Sper ca te-am ajutat.
Draga mea,
ceea ce spui tu este un gest disperat. Ideal este sa tratezi problema, nu doar sa ai liniste, poate doar pentru cateva zile. Poate, de frica a ceea ce propui tu, bunicul nu o sa mai tipe la el, iar mama o sa il asculte. Dar pentru cat timp? El deja a creat o alta problema facand asa ceva. Acum va fi a lui, nu a lor. De ce sa isi complice viata si sa fie catalogat ca fiind un sinucigas si cu probleme de comportament? El este un baiat sanatos.
Un psiholog nu o sa rezolve comportamentul celorlalti, insa o sa il invete cum sa se comporte cu ei. Ce trebuie sa spuna si mai ales ceea ce NU trebuie sa spuna unui asemenea om (daca ii pot spune OM )
Poate mama lui nu vede "mica problema" dintre ei pentru ca este atenta la MAREA problema, a ramane fara casa. Poate se gandeste ca certurile trec, ca asa se intampla peste tot, ca baiatul se face mare si uita, dar unde se duc ei daca il supara pe bunic?
Protectia copilului este buna, dar in cazul lui se poate rezolva altfel, nu asa drastic.
Raman la sfatul meu: psiholog online. e gratis.
Asta ar trebui sa faca toti copii in situatia asta. Asa invata sa se linisteasca si sa trateze problema. Atunci cand cei din jur nu sunt atenti, din pacate, trebuie sa luati voi decizia sa rezolvati problema. Cu calm si maturitate.
Acum aveti posibilitatea sa luati legatura cu cei profesionisti online. Sa cereti ajutor online. Profitati de internetul acesta, el nu este doar pentru socializare cu amicii. Chiar si acest site este o minune ca exista. Mi-ar fi placut si mie sa fi avut un TPU cand aveam varsta voastra. Poate alta era viata mea.
Aveti grija de voi! Si nu luati niciodata decizii la nervi. Din pacate varianta usoara si rapida aleasa in timpul crizelor nu este intotdeauna cea mai buna.