| DirviziuQ a întrebat:

Sa incep cu inceputul, pe scurt, parintii mei nu s-au casatorit si nu stau impreuna dar m-au facut pe mine. Mama mea il iubeste pe tatal meu, dar aseara l-a vazut cu o fata mult mai tanara decat el in masina distrandu-se, si de atunci e foarte rau. Este trista dar si furioasa, nu vrea sa mai vorbeasca cu el sau sa-l mai primeasca in vizita la noi (chiar daca nu stau impreuna el ne viziteaza zilnic si ne ajuta), nu ii mai raspunde la telefon si spune ca nu are degand sa il ierte. Este ravasita, nu mai mananca de suparare, si chiar daca o consolez stiu ca nu ii este usor. Iar eu sunt prinsa intre "razboiul" lor, daca tin cu unul nu e bine pentru celalalt. Desi stiu ca nu e bine ce a facut, as vrea ca mama sa-l ierte. MI-e tare frica ca lucrurile se vor inrautati rau de tot, atmosfera este una foarte naspa, iar eu deasemena ma simt prost.Desi nu vrea sa ii raspunda la telefon mie imi zice sa ii raspund daca ma suna, dar pe o parte nu pot pentru ca ma simt prost stiind ca mama e suparata. Ce sa fac? Credeti ca se vor impaca? Totul este foarte rau.

11 răspunsuri:
| LeeDora a răspuns:

Ufff... Îmi pare foarte rău pentru tine. Nu îmi pot da seama prin ceea ce treci. Îmi pare rău să îți spun asta, nu vreau să te supăr, dar cred că părinții tăi ar fi trebuit să se căsătorească pentru că e altceva când sunt legați unul de altul în felul ăsta. Dar, oricum, eu zic că ea ar trebui să se străduiască să îl ierte măcar de dragul tău, chiar dacă nu ar menține o relație cu el și ar fi distantă. Tatăl tău probabil se simte și el foarte rău acum, dar ce poți să faci, doar a greșit.
Eu zic să îi spui mamei tale că ar însemna mult pentru tine dacă ar încerca să-l ierte, încearcă să îi fii o mângâiere, eu cred că o va face pentru tine. happy Și dacă crezi în Dumnezeu, eu îți sugerez să te rogi pentru familia ta!

| Mihaita21 a răspuns:

Nu am trait o asemenea situatie, poate cineva care a trecut prin asa ceva iti poate da un sfat bun. Ce pot spune e ca nu trebuie sa alegi intre ei sustine-o pe ea dar nu te indeparta de tatal tau. Eu am facut greseala sa ma bag intre certuri si sa iau partea mamei si chiar daca nu e vizibil din exterior relatia tata-fiu s-a racit.
Eu sunt mai pesimist de fel nu raspund la ultima intrebare, sper sa se rezolve cu bine...

| OoBunnyoO a răspuns:

Incearca sa lasi lucrurile sa curga de la sine, si incearca sa fii cat mai neutra.
Parerea mea ar fi sa nu incerci sa o convingi pe mama ta sa se impace cu tatal tau de dragul tau. Crede-ma, ea stie deja asta. Insa, nu cred ca ar fi corect fata de ea, sa o fortezi sa stea langa un om pe care momentan este furioasa si suparata. Incearca sa te pui putin in pielea ei. Si ea este om si nimanui nu ii place sa fie fortat in situatii de genul acesta. In momentul in care va lua o decizie, daca sa ramana sau nu cu tatal tau, va la in calcul si posibilitatea de a ramane cu el de dragul tau, insa nu ii forta mana. Nu cred ca iti doresti sa ia o decizie care sa o faca nefericita. Pana cand ia aceasta decizie, insa este nevoie de timp si lasa-i pe parintii tau sa isi rezolve treburile. Intr-o relatie este loc doar pentru doua persoane. Tu ii poti raspunde in continuare tatalui tau la telefon, pana la urma este tatal tau si nu ar fi drept fata de tine sa te izolezi de el.
Insa mai mult de a-i fi alaturi nu cred ca ai ce face.

| SkyPilot a răspuns:

Ar trebui sa vorbesti cu fiecare in parte si sa le explicit cat de mult te-a afectat ceea ce s-a intamplat. Nu le face reprosuri, vorbesti doar despre cum te simti tu. Incepi cu tatal, dar vorbiti fata in fata nu la telefon. Tatal ar trebui sa incerce tot ce poate pentru a fi iertat de mama.

| StefanKogut a răspuns:

Las-o sa-si consume nervii si emotiile, nu e usor pentru ea. Daca, dupa un timp, nu vezi o schimbare spre calmarea lucrurilor, atunci spune-i clar ca tu vrei sa ai si mama dar si tata. De regula sa stii ca parintii isi revin cand realizeaza ca sunt pe cale sa faca rau copiilor. In ce priveste relatia personala dintre ei, aici nu poti tu sa determini ceva, probabil ca taica-tau va trebui sa faca mult sluj pina va fi iarasi in gratii. Eu sunt convins ca se va rezolva, pentru asa ceva nu se termina relatii, mai ales daca sunt si copii in discutii, dar se maninca rece o lunga perioada. A, si vorbeste cu taica-tau!

| ElectronicPieces a răspuns:

Merita nesimtitul. Nu o iubește si scuze, dar asta e realitatea!

| DirviziuQ explică:

Va multumesc mult tuturor pentru sfaturi! happy

| mgtow a răspuns:

Lasa-i ca se descurca ei, si asa daca nu traiau impreuna inseamna ca aveau dreptul la libertate sa faca ce au chef. O sa vezi tu cand o sa ai femeie si cand da gres in viata avand amant muti muntii de pe loc de nervi.

| SebastianBoanca a răspuns:

Pai daca se vor impcaca nu depinde de tine.Ce a facut tatal tau nu e deloc ok mai ales daca mama ta poate nu l-a inselat niciodata. Oricum depinde daca ii pare lui rau si cat de mult ii pare rau. Daca ii pare foarte rau va face orice sa fie iar cu mama ta. E ok sa sufere acum mama ta, dar nu e ok sa sufere prea mult. Incearca sa ii mai distragi atentia cat poti. Stiu ca tu esti la mijloc dar in deciziile parintilor nu te poti baga de cele mai multe ori. S fatul meu e sa te porti frumos cu amandoi si sa vorbesti cu amandoi pentru ca sunt parintii tai. Sper sa ai o zi faina si tot ce iti doresti. Daca mai ai nevoie de ceva sfaturi, da-mi un mesaj privat. happy

| fabiola a răspuns:

Este de fapt o problema a lor si cred ca numai ei doi o pot rezolva. Apreciez decizia mamei tale de a te lasa sa tii legatura telefonica cu tatal tau! Desi iti este greu, ei iti sunt parinti si nimeni nu te va iubi mai sincer! Va trece o perioada si sunt convinsa ca mama ta va stii cum e mai bine. Faptul ca nu s-au casatorit, ca nu stati impreuna sunt lucruri asumate de ambii parinti. Ajuta-ti mama sa treaca peste situatie, dar las-o sa ia singura deciziile!

| grab a răspuns:

Totul depinde de tatal tau pentru ca el a gresit. impropriu spus ca a gresit. si mama ta a gresit ca a acceptat sa faca un copil cu un barbat a carui sotie nu era.
daca el o vrea inapoi si nu s-a saturat de ea sunt metode multe prin care ii poate cere impacarea. dar daca si ea simte ca s-a racit ceva cu atat mai putin ar fi motivata sa accepte ceva de la el pentru ca il suspecteaza ca poate oricand sa recidiveze! tu vorbeste cu amandoi si fii impartial pe cat posibil.