| calinutzze a întrebat:

Salut.Sant casatorit de 10 ani am doi baieti unul de 5 ani iar mezinul are 2 anisori. Vreau sa ma edific in legatura cu comportamentul sotiei mele.
Pe scurt o descriere sumara; face tot ce trebuie sa faca o jumatate dintr-un intreg, calca, spala, lucreaza, are grija de cei micii, aproape tot...si aici vine intrebarea mea.
Pe MOA adica pe mine ma cam paseaza nu mai avem viata intima ma amana ne mai certam, ne impacam...
Dar ce am observat ca are un comportament ciudat nu vb, numai la obiect se culca devreme ce mai nu mai stie ca mai are anca un baiat mai mare in casa adica eu.
Vreu si eu un raspuns un sfat, o parere... Ma inseala? Sau mintea mea a luat-o razna?

37 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Cred ca e doar tracasata si obosita. Ia tu macar jumatate din treburile casei, adica pune tu masina de spalata, intinde si strange rufele, ia-i pe cei mici macar doua ore pe zi la plimbare, timp in care sotia ta sa nu aiba nici o indatorire, sa aiba doua ore pe zi libere pentru ea, pentru un somn de dupa-amiaza (chiar mai intarziat), pentru o baie calda, o carte buna, o cafea cu prietenele, un serial la TV. Fac pariu ca daca faci asta zilnic, in 2-3 luni vei observa imbunatatiri semnificative.

| fabiola a răspuns:

Vezi ce simplu se vede la cel de langa tine defectele? Dar tu ce faci ca sa schimbi situatia, esti singurul in masura sa o faci! Ma tem ca pierzi timpul pe calculator, cu prietenii, etc.Nu te considera un baiat mai mare, ci sotul ei, iubitul ei ...si vei vedea ca se va schimba treptat totul!

| Zenithf a răspuns:

Lucrul in domeniul ei este stresant, o greseala poate costa mult, chiar si relatia cu clientul (firma) caruia ii face contabilitatea. Este un servici cu multe suisuri si coborasuri (in program), toti vin la sfarsitul lunii si stresul care se aduna este considerabil.
Ai grija si tu de programul ei, vezi cand este mai solicitata ajut-o mai mult la treburile ei din casa, eventual faci tu mancare atunci sau bagi tu hainele in masina de spalat.
Iar cand programul ei este mai relaxat, vine momentul "atacului", mai scoate-o ca si pe vremuri in oras, sau iesiti la iarba verde, trezeste-i amintirile de odinioara. Sper ca sfatul meu sa te ajute.
Domnul fie cu voi.

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Tu oare faci ce trebuie sa faca jumatatea masculina sau evaluezi la ochi 50% din treaba? Sunt convins ca nu te inseala dar iti arata ca ai luat-o pe o panta gresita. E femeie si are nevoie de un barbat, nu de inca un baiat. Fa-i viata mai usoara cumva, ca nu mai poate, tu incerci s-o tii de vorba cand ea este deja coplesita de propria viata. Si nu astepta recompensa imediat, pentru ca nu esti animal de dresat. Fa o schimbare pe termen lung, asuma-ti relatia. E obosita, nu e cazul sa te gandesti acum la infidelitate. Preia-i din sarcini ca nu o sa pici de fraier, fa in asa fel incat sa-i ramana timp de relaxare si apoi incearca sa te apropii cu un masaj si s-o tii in brate, nu-i arata fermoarul. Dupa ce schimbarea ta va fi evidenta, atunci poti incepe sa ai pretentia de la ea sa iti vorbeasca deschis, serios, ca unui barbat ce te-ai dovedit, si ii vei cere chestia asta in mod expres, calm si hotarat, intr-un moment cand sigur aveti timp de discutie. Si o intrebi clar ce vrei sa stii, fara a-i permite sa se fofileze. Sexul este o consecinta a dragostei, nu un drept, dupa cum vezi. Sper sa nu iti inveti lectia cum am patit eu, aculta-mi cu incredere sfatul, cand refuza comunicarea ceva nu e in regula cu respectul ei fata de tine, si pe drumul asta casnicia devine pentru ea o povora tot mai greu de suportat pe zi ce trece. Recastiga-i respectul fiind un cap de familie si apoi incearca sa-ti recastigi statutul de barbatul vietii ei, va fi mai greu decat prima oara cand spera ca viata va fi ca intr-un film siropos. Daca nu esti hotarat, imagineaza-ti ca ti-ar cere sa va despartiti, sau poate ca te-ar insela. Fa ce trebuie ca sa nu ajungeti acolo, nu interpreta cuvintele ei dupa logica ta, semnele sunt evidente si nu le poti ignora.
Inca ceva, daca intr-o vreme aveati ceva certuri si in ultima vreme ele nu se mai intampla ( cum nu se mai intampla nici sexul sau comunicarea) e cazul sa te panichezi.

Abh
| Abh a răspuns:

Cand mai vrei sa aiba chef de sex daca ea face totul in casa?! Si eu am 2 copii si stiu ce inseamna sa ai servici, sa tii gospodaria dar macar acasa trebuie sa-i mai preiei din sarcini, sa vada si ea o urma de bunavointa din partea ta.

| Barajag a răspuns:

Cum sa te gandesti la asa ceva(ca te inseala)? Atata timp cat este la punct cu casa, masa copii, nu ar trebui sa intri la banuieli. Ce te pot sfatui este sa iesiti la plimbare, sa-i oferi ceea ce face ea zi de zi.Numai asa o vei putea intelege si vei ajunge la concluzia ca inca te mai iubeste, dar nu a mai avut timp si pentru tine. Pune-te in locul ei, daca ai fi obosit, ti-ar mai arde de prostioare?hee heeCa sa reaprinzi focul iubirii daruieste-i un buchet de flori, invit-o la o cina romantica si continuarea numai voi o veti stibig grinBafta!

| tyana a răspuns:

Mintea ta a luat-o razna:tu nu esti "inca un baiat" mai mare esti sotul ei! Nu ea trebuie sa aiba grija "si" de tine ci tu din cand in cand sa mai ai grija de ea.Presupui extrem de prost ca ea face ceea ce trebuie sa faca o jumatate dintr-un intreg:spala, calca, gateste, are grija de cei mici.Intr-o familie cu mentalitate sanatoasa aceste treburi se fac impreuna, sotul ajuta cat de mult poate, pentru ca pe fruntea sotiei din cate stiu eu nu scrie "menajera"!
Ma intriga faptul ca tot tu te plangi de lipsa de atentie. E clar ca seara pica franta pentru ca a ingriji trei copii, din cate vad eu, nu e o treaba chiar usoara.
Un sfat daca imi permiti:ajut-o tot mai des la treburile gospodaresti pentru ca nu exista nici-o lege in care sa se specifice ca spalatul, calcatul, bucataria apartin doar doamnelor. Daca vede interesul tau pentru persoana ei e posibil sa isi aminteasca si ea ca e femeie iubita si nu doar menajera si poate iti acorda si tie atentia de care ai nevoie!
Domnilor schimbati-va mentalitatea ca nu mai traim in anii 50!

| luiza a răspuns:

Mai intai incearca sa o mai ajuti si tu pe acasa, apoi incalzeste-i sufletul cu cate o floare, o mica atentie, spune-i fara sa te certi cu ea ce ai sa-i spui. Poate nu te inseala, dar sigur relatiei tale ii lipseste ceva...Cauta ce si relatia ta va fi ok.

| irina20 a răspuns:

E posibil. Dar pune si altfel problema:copii, mancare, curat, serviciu, facturi. poate doar a obosit.Incearca s-o surprinzi, merege-ti la un film, restaurant, etc.Arata-i ca e dorita, fa-i mici cadouri, surprinde-o! Bafta!

| Emeraude a răspuns:

Ai ajuns prea departe cu gandirea. Daca o femeie nu-i ofera partenerului atata atentie cat el considera ca merita (pretentiile unui barbat sunt uneori exagerate, dar nu generalizez si nici nu te bag in aceeasi oala!), nu inseamna ca il insala.
Intr-adevar, se poate ca, din partea ei, intensitatea relatiei voastre emotionale sa fi scazut, dar tu sa o iubesti ca-n prima zi. Ori, probabil ca s-a luat cu viata, cu problemele cotidiane, nu mai are atata timp, iar cel de care mai dispune incearca sa-l canalizeze in functie de copii.
Eu zic sa fii mai grijuliu cu ea, "sa nu astepti fara sa primesti"- cum s-ar zice -, sa fii intelegator si cine-stie... poate sa incercati sa faceti cat mai multe activitati impreuna, cu familia (sa iesiti la un picnic, in concediu, la o cofetarie, etc), demonstrandu-i ca nu ti-ai uitat atributiile in familie, dar si sa incerci sa iesi doar tu cu sotia, intr-o seara, la un restaurant, ca sa va discutati problemele de cuplu si sa le rezolvati... stii, masa e un sfetnic bunwinking.
Mult succes!
Pa-pa!

| lays a răspuns:

Nu cred ca te inseala, dar incearca si tu sa o mai ajuti la treburile casei.pe langa sot, ar trebui sa vada in tine si un ajutor.nu trebuie doar sa iti spele si sa-ti faca mancare. poate s-a saturat si ea.plus ca e si monotonia, de aia are comportamentul asta.incearca sa schimbi lucurile.surpinde-o invitand-o la un spectacol sau la un restaurant!

| Lorelai a răspuns:

Nu cred ca te inseala, dar stii doar ca intervine monotonia in orice cuplu. Trebuie sa faceti amandoi ceva pentru a iesi din aceasta situatie.

| claudiea79 a răspuns:

Trebuie sa o surprinzi sa ii aduci prajiturii o florare. mie imi place sa imi aduca barbatul meu gogosii sau covrigii. incearca sa faci si tu piata sau sa duci gunoiu, sau sa speli vasele ca sa aiba timp si pentru tine. eu cit de obosita sint tot mai am timp sa ii fac complimente sotului sa il sarut la venire sau la plecare. sa ne luam in brate sa ne plimbam prin fata blocului. spune-i ca este frumoasa; ia-o in brate sarut-o. dansati pe melodile ei preferate merge si in casa va face bine, este romantic.eu sint ce-a mai fericita cind sotul meu vine cu suc sau cu o prajiturica nu costa mult si sint recunoscatoare pentru surpriza. cine vrea sa faca dragoste face macar simbata si duminica daca exista iubire

| pepe a răspuns:

Este posibil, ca să fii sigur trebuie să faci pe detectivul, dar mai bine vorbeşti cu ea, lămureşte lucrurile, întreab-o pe ea dacă te înşeală.
Ar fi rău pentru copii voştri să ajunge-ţi la un divorţ.

identitate
| identitate a răspuns:

Ai spus si tu problema:"Nu mai stie ca mai are anca un baiat mai mare in casa adica eu."!laughing
Ea abia a aflat, credea ca are un iubit si un sot!tongue
Nu destul ca e bona si menajera, mai si munceste pe deasupra!
Tu o intrebi ce are? Dar chiar esti copil, nu e clar?! Pe langa tot ce face, mai astepti sa aiba grija si de tine... Tu ce oferi "in schimb"?!
Pune mana si ajut-o si o sa vezi ca o sa te trateze ca pe un barbat.
In plus trateaz-o si ca pe o femeie, ca la inceput, nu doar ca pe o nevasta si mama a copiilor tai (cu toate implicatiile negative).
Daca nu esti dispus, ramai "inca un baiat" dar sa stii ca baietii nu prea pupa sex...tongue rolling on the floor

| nestlebaby a răspuns:

De inselat sincer nu cred, ca cu atatea pe cap cand sa mai aiba timp? glumesc! dar incearca si tu sa o scoti in oras la o prajitura, o cina(daca iti permiti), un teatru ceva, vezi tu si nu o mai lasa sa faca atata, adica sa-i spui sa le mai lase ca mai este timp, cumpara-i flori(de obicei trandafirii rosi merg exact la tanc, stiu ce vb), cumpara-i o lenjerie intima(la asta trebuie sa stii de care prefera, culori, modele), trage-o de limba ca sa-ti spuna dar vezi sa nu-si dea seama, adica nu-i pune toate intrebarile buluc una peste alta ca femeia ii femeie si nici nu s-a nascut ieri.copleseste-o cu surprize, fii si tu mai pupacios, ar mai fii destule.Bafta si sa ne spui cum a mers happy

| tweety28 a răspuns:

Posibil... sau poate e prea obosita
ai incercat sa o ajuti la treburile casei?
poate cu copii?
Incearca sa faci timp doar pentru voi
ma refer sa nu fie copii cateva ore acasa
vezi ce se intampla?

| Bab a răspuns:

Nu exista comunicare... vorbeste cu ea explica-i ca esti barbatul ei si tu ai nevoie de anumite ingrijiri...

| andreivmarin a răspuns:

Daca nu te inseala atunci se pregateste sa o faca.
In momentul in care refuza contactul cu tine mai mult ca sigur ceva ai facut, sau trebuia sa faci.
Vorbeste cu ea si vezi de ce ati ajuns asa, insa nu te comporta ca si cum ai banui ceva.
Ascult-o si vezi care e buba

| GiovannyGrandiossu a răspuns:

Parerea mea este ca trebuie sa ii spui ei treburile astea, sa afli de la ea ce are in minte si sa ajungeti la o intelegere. Comunicarea e cheia succesului. Consider ca trebuie sa faci treaba asta pentru a va intelege in viitor pentru ca daca tii in tine la un moment dat o sa rabufnesti. Oricum iti spun sigur ca daca va neglijati unul pe altu e treaba nasoala, e doar o chestiune de timp pana cedati, iti spun asta pentru ca am exemplu la mine in casa. Deci discutie! Mai bine acum decat mai tarziu.

| picea a răspuns:

Nu stiu POATE. vorbeste cu tine in casa tot ca si inainte? te intreaba ceva? se joaca cu copiii? rade la glumele tale?, simpti ca te doreste in pat?, faceti lucruri pe care le faceati si inainte?, daca raspunsurile tale sunt NUatunci te rog sa fii mai atent s ar putea sa fie si o a 3 persoana, Doar cel care a trecut stie cum se manifesta persoana de langa eliEu stiu ce spun am trecut prin asta sotul meu se comporta la fel si ghici? Mi ar parea bine totusi sa ma insel.

| eveline_9271 a răspuns:

Poate este prea obosita si stresata si nu este in apele ei. Incearca sa discuti cu ea despre gandurile tale si sa nu tragi concluzii de unul singur.

| lela_1124 a răspuns:

Pffff, trist, relatie ttrece printr-o etapa numita plikttiseala, sau monotonie
muncerste toaTA ziua in casa si seara cand vii tu nu se mai ocupa de tine, asta inteleg eu? da?
dar tu ce faci pentru ea? aduci banii in casa si c-am atit nu?
incearca sa o ajuti si tu la treburile casei, usureaza-i din munca, iesiti si voi la o plimbare, la o terasa
cand i-ai cumparatul ultimul cadou? aaa de 8 martie o floare aha
hai sa te ajut cu ceva
vezi prin garderoba ei ce haine are si cumpara-i o rochita frumoasa, fa niste cadourii, ataii ca inca o iubesti,
cand sunteii singuri in camera, ia-o pe la spate sarut-o pe gat, pune mana pe sanii, spuneii ca o doresti,
eu toate astea i-am zis la sotu meu in fata, ba mai mult ca nu sunt deloc multumita de relaria sexuala si, sotu si-a dat seama ca nu sunt doar mama ca sunt si femeie si s-a schimbat foarte mult
incearca si tu, asa si nu uita o femeie are nevoie sa fie alintata, si gadilata mai desss si e cuminte, nu ai treaba cu ea
bafta multa

| lela_1124 a răspuns:

Calinutzze, acum sunt eu in ceata, am citit replica ta, hmmm, poate este cu gandul la un coleg de munca, nu stiu ce sa zic? o femeie cand este rece si distanta, ascunde ceva
ai mai multe variante, fie lupti pentru casnicia ta, fie abandonezii
daca luptii, trebuie sa ai rabdare cu ea si nervii de otel
repet cumpara-i o rochita frumoasa, mergi pe o tersa, cand e singura in camera, ia-o pe la spate sarut-o pe gat, pune mana pe sanii, spune-i ca o doresti, eu asa i-am spus sotului si am 10 ani de casnicie, am avut 2 tentative de divort, eu am avut probleme serioase, dar acum sa nu-l laud prea tare e ok,
si eu si sotu, nu vb, nu cpmunikam dar a fost o alta problema la mine era alta problema, si de sanatate si de banii si toate astea au duss la scandalurii zilnice(exclus bataia)
si-o intr-o seara stateam la o tigare si am vb am2 f deschis, chiar i-am zis ca ori se schimba, ori sa nu ma condamne daca afla ca am pe cineva
de atunci sotu sa schimat in bine

| AdiSR a răspuns:

Poate sunteti intr-o perioada de uzura. Incearca sa iesiti pe undeva, faceti ceva ce nu ati mai facut.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Reaprinde focul iubiriii, caci daca se stinge o pierzi definitiv!
O femeie iti poate fi alaturi fiind o gospodina perfecta, dar daca nu mai rectioneaza din punct de veedere erotic, inseamna ca pe undeva si-a pierdut libidoul si trebuie sa vezi unde ai gresit si tu, caci dupa cum vad fiecare are partea lui de vina, ea ca nu discuta deschis cu tine, tu ca nu incerci sa o alinti, sa fii mai romantic cu ea, si astfel sa te apropii din nou de ea!
O casnicie nu inseamna numai crescut copii si facut treburile gospodaresti, observ ca ea fara sa vrea a piedut asta din vedere, reaminteste-i in mod subtil ca o iubesti si o doresti, lasa-i dimineata cate o floare langa perna ei cu cate un biletel simplu dar evocator:,, aminteste-ti ca langa tine traieste cineva care te iubeste si doreste!"
Apoi ce sa mai faci? sa mai iei din povara treburilor casnice si asupra ta, poate nu mai face fata, la asta te-ai gandit?
De inselat nu te inseala, nu! Dar treceti printr-o criza care daca nu o rezolvi se adnaceste si ajungeti la divort si e pacat, succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ma baiete.scoateti sotia la plimbare. si copii. ajut-o, fai o surpriza gatind si tu ceva. daca o ajuti, isi va face timp si pentru tine.chiar daca ar fi cu tine in pat, tot la mancare si la spalat se gandeste.si mai crede ca si-a inchis viata cu tine si cu copii. fa-o sa nu mai simta casnicia si corvoada casei ca pe o puscarie si munca silnica.io ieseam cu ai mei pana la 12 noaptea, adormeau in carucior.pe orice vreme.si in timp ce ne plimbam discutam despre problemele noastre, financiare, sexuale, familiale.luam hotarari.si la culcare faceam si dragoste. e greu cand ai copii mici. dragostea ei se imparte intre ei si tine. da tu esti pe locul 3.cauta sa ajungi macar uneori pe locul 1. ori crezi ca sotia nu mai trebuie cucerita fiindca e a ta? e a ta cu acte. dar cu inima cauta sa nu o pierzi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca are si servici ajut-o la treburile casnice si o sa fie bine

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Barbatii, daca nu spala de ce nu spala, daca nu face sex, de ce nu face sex! Stii sa te porti cu ea, ai grija de nevoile ei personale, o jignesti, ai dat vreodata in ea, o respecti ca femeie, ai fost langa ea cand a fost la greu? Toate astea au o legatura intre ele, o femeie poate sta fara sex foarte bine, mai ales cand barbatul de langa ea nu stie sa o redescopere, nu stie cum sa o aline, nu stie cum sa o trateze.Va mai certai, va mai impacati? De ce? Ai intrebat-o vreodata, fata in fata, ce are nevoie cu adevarat? Daca zici ca esti cu ea de 10 ani, inseamna ca nu stii sa o abordezi, e simplu ca apa sambetei. Dar singura care iti poate da un raspuns este ea, vorbiti calm si fara orgolii prostesti, sunteti singurii care va puteti ajuta.Atata timp cat te porti bine cu ea totul o sa fie bine, daca nu...ai parte de ceea ce ai semanat!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am 42 de ani si 23 de casatorie, iti spun sigur ca nu te inseala fiecare femeie trece prin momente asemanatoare datorita copiilorEu am o fetita de 8 ani, de cand a venit pe lume noi doi ca si cuplu ne-am cam separat.Sti ce trebuie sa faci? sa ii acorzi mai multa incredere determin-o sa vina la tine dar asta o poti face incercand lucruri noi in relatia voastra. Poate s-a plictisit de rutina, vrea altceva, asa suntem noi femeile