| DexterusMaximus a întrebat:

Salut, sper ca postez in categoria buna. Deci eu am 17ani si sunt inca in liceu iar tatal meu vrea sa ma dea afara din casa, ce sa fac?
Parintii mei nu au fost casatoriti, iar pana la varsta de 7 ani am trait cu maicamea pana pana ce a decedat. Atunci am fost infiat de tatal meu si trecut pe numele lui si am trait cu el de atunci. Insa el este un parinte oribil care ma abuzeaza emotional si fizic, iar acum ma vrea afara din casa.
Cum sa procedez? Ce sa fac? Singurul loc unde sa stau este apartamentul mamei mele in care nu sta nimeni, dar nu are apa/curent iar la situatia financiara beneficiez de alocatie si ceva pensie de urmas de aproximativ 800 lei. Din cate am inteles daca parintele nu te mai vrea statul te baga intr-o casa de copii, sau ceva gen?

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In mod legal nu te poate da afara din casa, cat timp esti minor. Dupa majorat ar putea, dar atunci ar trebui sa te intretina, daca urmezi studii in continuare, pana la terminarea studiilor, dar nu mai mult de 26 de ani.
Te poti adresa Protectiei copilului din judetul tau si la politie, chiar poti obtine un ordin de protectie, conform L.217/2003.

| Mosotti a răspuns:

Nu ai intrebat de ce vrea sa te dea afara? Pana la majorat nu merge sa te dea afara, suna cum au zis colegii de forum si vezi ce zic aia. Telefonul e cat se poate de mare sub intrebarea ta.

| Andreeush a răspuns:

Ar trebui să vorbești cu cei de la protecția copilului.
Nu ai vreo altă rudă căreia să îi ceri ajutorul?

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna!

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.

Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia

Asteptam sa te ajutam!

| Nonolita a răspuns:

Daca deja te-a infiat, nu are dreptul sa te dea afara din casa; a lui, sau a cui o fi. Daca te da afara cu scandal, sa ai martori. Chemi politia sau suni protectia copilului. Da, exista varianta de a merge la o casa de copii sau la un parinte maternal (nu stiu daca si la 17 ani) pana la majorat.

| Sayiumi a răspuns:

Ar trebui să apelezi la telefonul copilului sau chiar să apelezi pe Facebook sau whatsapp la acces direct așa poveste tristă? Să fii dată afară și nevoită să trăiești cu 800 de lei pe luna? Intr-un apartament fără condiții? Dacă la acces direct aduc și ciobeni cu probleme amoroase sau vorbesc de 3 luni de cazu de la caracal nu prea mai au ce aduce nu văd de ce să nu încerci să te duci să încerci plus că răspund la toată lumea pe Facebook spor sper că te am ajutat cel mai indicat ar fi să alegi ori una sau mai bine ambele acces direct este o emisiune

| mihai69 a răspuns (pentru Sayiumi):

„Acces din rect" numai emisiune nu e... Cel puțin, nu pentru oameni cu toate țiglele pe casă.

| Mosotti a răspuns (pentru Sayiumi):

Esti naiv sa crezi ca ajungi la acces direct asa cu una cu doua. Ei aduc pe cine vor ei.

| Sayiumi a răspuns (pentru Mosotti):

Pfff au aduc și 2 bețivi de la mine din sat și încă de 2 ori

| Mosotti a răspuns (pentru Sayiumi):

Daca zici tu asa o fi, dar cum aleg?! Ca sunt n cazuri, sute.