anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, sunt baiat si am o relatie cu un alt baiat de cateva luni. Eu sunt deschis cu privire la acest lucru, parintii stiu, prietenii stiu, etc si mi-am asumat acest lucru. El insa este foarte nou in sfera asta plus ca locuieste intr-o comunitate foarte inchisa si homofoba. Din cauza asta ii este foarte frica ca s-ar afla ceva. Mi-a zis ca ii este groaza de acest lucru si ca ii este foarte greu sa stie ca trebuie sa se ascunda si sa minta fata de prieteni. Chestia este ca nu il banuieste nimeni pe el, poate sunt putin suspiciosi prietenii lui dar asta pentru ca este extrem de secretos si panicat cu ei. Mi-a mai spus ca e posibil daca ii va fi foarte greu sa se mai ascunda sa fim nevoiti sa ne despartim. Ce sa vorbesc cu el? Temerile si scenariile astea catastrofice sunt doar in capul lui insa nu vreau sa ii creeze stres si sa aiba de suferit relatia noastra. Sfaturi?

Răspuns Câştigător
| Floridori a răspuns:

Este greu de gestionat situatia pentru ca partenerul tau este genul de persoana pentru care conteaza mult prea mult parerea celorlalti, astfel incat ajunge sa ii fie teama, poate in mod nejustificat.
Este adevarat ca inca mai sunt oameni care au o gandire limitata si pot avea o reactie negativa, deci e posibil ca cel putin o persoana din cercul lui sa il faca sa se simta nelalocul lui, dar la fel de bine este posibil ca ei sa vada acest lucru ca pe ceva normal si sa il sustina in orice ar face.
Nu poti convinge pe cineva cu aceasta teama ca ar trebui sa fie mai deschis.Tot ceea ce poti sa faci este sa ai multa rabdare si sa incerci sa ii explici ca orice ar fi, tu il vei sustine.Ii poti spune ca nu este necesar sa isi lipeasca o eticheta pe frunte, dar ca ai nevoie de siguranta in aceasta relatie si ca ai vrea ca in timp, atunci cand va fi sigur pe relatia voastra, sa isi poata asuma faptul ca sunteti impreuna.O poate face treptat, mai intai cu unul sau doi prieteni in care are foarte multa incredere si sa le ceara sa tina asta pentru ei pana cand el va fi pregatit sa recunoasca si altora.Astfel va putea observa comportamentul acelora care deja stiu si daca va fi unul pozitiv, atunci asta il poate face sa prinda mai multa incredere in a fi asumat.

| Mosotti a răspuns (pentru Floridori):

Daca cont pentru ei mai mult parerea altora, atunci ori nu-l iubeste pe subiectul nostru, ori nu-l duce minea.
Un om destept nu se lasa atins de ce zic niste prosti, ca un om cu cap n-ar zice nimic contra.
Si oricum nu se afla daca ei nu vor sa se afle! Nu are cum sa se afle.

| Floridori a răspuns (pentru Mosotti):

Tu ai dreptate in mare masura, dar nu putem sa stim ce este in sufletul unui om si mai ales cat de sensibil este atunci cand aude anumite mici rautati.
Sunt de acord cu tine ca nu ar trebui sa ii pese pentru ca isi traieste viata pentru el insusi, nu pentru altii, deci el trebuie sa se simta fericit, nu sa traiasca pentru a le face pe plac celorlalti, dar unii oameni sunt mai sensibili la anumite reactii, comentarii, atitudini din partea altora si au nevoie de validare cel putin din partea celor apropiati.

| Mosotti a răspuns (pentru Floridori):

Pai trebuie sa-si schimbe aceasta gandire nesanatoasa! Nu trebuie lasat asa, ca uite sufera.
Eu i-am zis pentru ca multi nu constientizeaza erorile de gandire pe care le au, iar cand isi dau seama, lucreaza la corectarea lor. Asa face un om inteligent, evident, unu care nu e, persista in prostie chiar daca sufera.

9 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Daca ii pasa de ce zic altii, inseamna ca nu te iubeste, nu tine la tine, asa ca aia e.
Daca te iubea, se lupta cu toti pentru relatia voastra.
Se afla, se afla si gataaa, da-i in p ma-si.
Si eu sunt f deschis la asta si nu mi-ar pasa de altii, chiar am declarat si aici si in real la prietenii mei cand era subiectul, ca mi-ar fi placut sa fiu pe invers sau bi, asta e, cine ma accepta cum sunt, e bine, cine nu, sa dea cu praf de mers.

Daca vrea sa ascunda se poate, ca nu stie nimeni ce faceti voi acasa, iar ca mergi cu el colo si colo, nu e nimic, n baieti merg cu alti baieti dar nu inseamna ca-s pe invers, deci asta ca se afla e iar un pretext sa plece din relatie.

Mi-ar fi placut sa fiu pe invers sau bi, ca ma inteleg mult mai bine cu barbatii decat cu femeile la discutii, pasiuni, deci daca era si iubit, nu strica, insa n-am avut acest noroc.

| Emma30555 a răspuns:

Sfatul este sa îl lași pe el sa se ferească dacă asta simte, poate în timp se va mai schimba și el și mentalitatea celor din jur, momentan nu poți decât sa ai răbdare și sa vezi pe parcurs ce se întâmplă.

| Jackpot2 a răspuns:

Cati ani ai Adip67?

| Adip67 a răspuns (pentru Jackpot2):

25

| Mosotti a răspuns (pentru Adip67):

Multi inainte.

| Adip67 a răspuns:

Jesus si squad-ul cred ca au probleme mai importante de rezolvat decat relatia mea