| Rainbow FisH a întrebat:

Salut sunt Dyana varsta mea nue importanta dar e destul de inaintata zic eu ca sa realizel ca ceea ce se intampla in viata mea e o problema.
Problema mea este ca atunci cand sunt fata in fata cu cineva nu pot sa scot o soapta, abia imi fac curaj sa-mi imbratisez prietena cea mai buna care e putin mai mare ca mine si nici macar nu am curaju sa vorbesc unui baiat care imi place.
Stiu ca asta se numeste ca am retineri deorece pe mess pot vorbi la telefon nu.
Eu cred ca este pentru ca pana acum nu am mai fost sincera cu nimeni, pana inainte de prietena mea pe care o cunosc de 2 ani si am incredere in ea love struck
NU stiu cum as putea sa "imi dau drumu la gura", sa nu mai fiu "muta" fiindca ma simt diferita intru-un mod ciudat.

Va rog daca stiti vreo solutie sa ma sfatuiti si pe mine kiss

Multumesc

Răspuns Câştigător
| bybyutza a răspuns:

Eu zic sa incerci sa vorbesti putin cate putin cu persoanele la care tzii si sa le spui cat de mult tzii la ele,,, ca daca tacem prea mult si nu zicem nimic,,, poate o sa vina ziua in care o sa ne para rau ca nu am vorbit si nu ne-am ezprimat sentimentele fata de persoanele dragi atunci cand a trebuit...

7 răspunsuri:
| gigiro a răspuns:

Ceea ce ai tu, timiditatea, este de fapt '' fobia (teama) sociala'', adica teama de ce spun, gandesc, etc altii despre tine. Este de fapt o boala, poate fi ereditara, de vina poate fi si educatia prea severa, alcoolismul parintilor, etc. Este o boala, si ca orice boala se trateaza, nu este o boala grava, foarte multi dintre noi o au, dar nu stiu. Cel mai bine se vindeca prin terapie de grup, dar si medicamentos. Exista medicamente in acest sens, dar primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa te duci la medic. In cateva luni, poti scapa de necaz, si daca nu poti face terapie de grup, doctorul iti va spune e si cum. Intr-adevar, poti exersa si acasa cum au spus colegii, poti sa-ti inregistrezi vocea pe casetofon si apoi sa te asculti, sa canti...

| Razvan a răspuns:

Exercitiul e cheiahee hee
Nu te mai gandi de 1000 de ori inainte sa zici ceva, pur si simplu spune chiar daca dai cu nuca in perete.Nu zic sa vorbesti mult si prost dar nici deloc ca iti e teama de reactia altora.Alege calea de mijloc in functie de situatie si de personaje.Lasa-i pe ceilalti sa te cunoasca asa cum estilove struck

| 16.laura.16 a răspuns:

Esti timida.Nu-i nimic, se trateaza.
1. incearca sa nu ma vorbesti pe mess ci fata in fata
2. fa,, exercitii,, in fata oglinzii
3. vorbeste mai mult cu prietena ta si largeste-ti cercul de prieteni
4. lucreaza la felul in care arati, imbraca-te astfel incat sa te simti bine
5.ai incredere in tine!

| psihox a răspuns:

Sau sa scrii scrisori la e-mail sa le trimiti la prietenele tale si, eventual, la baiatul, viitorul prieten, dar scrisori serioase si cu timpul vei vedea rezultatul asteptat, numai ca ar trebui si ceva rabdare pana la final. Cu bine.

| Rainbow FisH explică:

Gigiro
iti multumesc pentru raspuns
dar nu cred ca ar fi din cauza comportamentelor parintilor fiindca ei se comporta foarte frumos si in familia noastra e armonie
si nici din cauza alcolismului fiindca printi me nu beau
si nici nu ma educa in exces
nu am vrut sa mo iei in nume de rau dar am simtit ca un astfel de lucru trebuie sa explic
:* multumesc!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stii sa conversezi cu un calculator. e de ajuns.restul nu conteaza.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Parerea mea este ca ar trebui sa incerci sa ai mai multa incredere in prietenii tai sa incerci sa vorbesti deschis chiar daca la inceput iti este greu, nu cred ca ar fi cazul sa apelezi la doctori sau chesti de genu.Nu te ascunde si nu tine in tine pentru ca si asta te afecteaza mult. Sper s ate ajute cu ceva si sa reu sa treci peste:*:*