| userN0tfound a întrebat:

Salut.
Sunt în anul 1 de facultate și sunt îndrăgostit de o colega. M-am cunoscut cu ea de pe vară și am continuat sa vorbim doar ca s-a distanțat de mine când a început facultatea. I-am spus ce simt pentru ea dar a spus ca suntem doar colegi și am înțeles ideea ei. Ma simt foarte anxios in prezența ei după refuz și îmi e mai greu sa socializez sau sa-mi fac prieteni noi când e și ea în preajmă. Mereu am mintea bulversata când e ea în peisaj și ma consuma sa o vad zilnic. Nu pot sa trec peste nici după ce am încercat sa o înlocuiesc cu fete care seamănă cu ea, fizic sau la caracter. Acum întrarea mea e, ce as putea sa fac sa pot sa fiu eu sau sa nu ma mai deranjeze prezenta ei, cum sa nu-mi pese de parerea ei? mereu mi-e teama sa nu iau note mici ca sa nu vada ea. E primul an și ma interesează sa-mi fac mulți prieteni dar ea îmi da energie negativă. Mulțumesc!

3 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Relațiile apropiate cu persoane de sex opus se fac numai cu scopul căsătoriei. Când amândoi sunteți pregătiți pentru căsătorie din toate punctele de vedere. Orice altceva duce la suferință.
De asemenea, când vrei să intri într-o relație, trebuie să fi pregătit și pentru refuz. (Mai bine stai acasă decât să te duci la război și să nu te gândești că poți să vi de acolo fără mâini, fără picioare, sau chiar fără viață).
Dacă rămâi dezamăgit de refuzul unei fete, ce vei face când dezamăgiri mai mari vor veni în viața ta?
Dacă nu te acceptă, înseamnă că are pe cineva despre care poate că nu vorbește; sau trăiește într-o despărțire și nu-l poate uita; sau nu nu a găsit pe cineva mai bun ca fostul sau cel puțin egal cu el. Sau poate că este de o altă credință și n-are cum să se încurce cu alții de o altă credință.
Sau cel mai posibil este că a cunoscut pe altcineva mai bun ca tine; și nu vrea să te rănească spunându-ți asta.

Îndrăgosteala trebuie să fie rațională. Dacă nu te mai vrea, atunci să știi că fiecare om este liber să aleagă oricând; chiar și în timpul căsătoriei. Pentru că niciun om nu este stăpânul altui om.
Datoria oricărui om este ca mai înainte de orice relație este să aibă o relație cu Dumnezeu. Caută să cunoști pe Dumnezeu, și atunci vei fi stăpân peste orice situație.

| Konstantinos99 a răspuns:

DACA E 100% CE VREI TU ITI ASUMI SI O VREI.DAI INAITE CU TUPEU AIAIAI SI AI SA VEZI CA NU E GREUwinking Iti da energie negativa ca vrei tu ca de fapt nu ai facut next doar ai incercat. Fi barbat si vezi ce faci tot o singura fata poti sa iubesti toata viata, iubire adevarat ma refer. Da da sa vezi ca se inmoaie cand vede ca esti singurul interesat de ea pe termen lung (in cazul ca se intampla). Deci ori ai motive sa o ierti ca tea refuzat ori mergi pe langa ea in pas de das si o calci de picior ca sa simta ca e iubita HAHA

| Violleta2022 a răspuns:

Sa pui mana serios si sa inveti, ca sa nu te faci de rusine in fata ei, ca altceva nu poti face, odata ce sunetti in aceeasi grupa amandoi.